Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Во потполност се согласувам со ова. Причината зошто партнерот не изневерил обично секогаш се наоѓа во самите нас.
Јас пак воопшто не се согласувам.

Што е крива некоја жена која го сака маж и, типот ја вара а она за тоа нема поим. Како може причината да е во неа?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Ednash odgovoriv na ova tema i mislam deka pak ke odgovoram a i mislam deka istoto ke bide. Toj sho ne bil u ta situacija nemoze da kaze deka bi prostil ili ne. Jas bev jaka na zbor. Rekov deka vo zivoto ne bi prostila neverstvo, ke raskinam odma i sho saka neka e nema da bidam so nego pak. Ama se sluchi. I ko svativ, jas nego go sakav poveke od zivoto. Nekjev da bidam bez nego i toa neverstvoto isto go prostiv. Samo sho teshkot e veruvanje posle toa. Sumljash vo sekoj vtor zbor, i telefon i sve. Taka da teshko e vrskata da poraboti kako sho treba, a da sedish tuka i da kazuvash deka nikogash ne bi prostil i tn toa e golemo kazuvanje od nekoj sho ne bil u situacijata.
Епа ова го сметаш за врска? Да ти застанува срцето на секој негов телефонски повик, кога доцни да се прашуваш каде е со кој е, да немаш доверба во него, па колку и да го сакаш мислам дека не треба својот живот да си го трошиш на мисијата да дознаеш дали пак би го направил истото.....:)

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Епа ова го сметаш за врска? Да ти застанува срцето на секој негов телефонски повик, кога доцни да се прашуваш каде е со кој е, да немаш доверба во него, па колку и да го сакаш мислам дека не треба својот живот да си го трошиш на мисијата да дознаеш дали пак би го направил истото.....:)
jas mu prostiv, toa beshe prashanjevo dali bi prostila, i da! Prostiv. A rekov deka teshko e da veruvash posle toa:) Ako postavish ti prashanje za mene "Dali bi veruval vo partner sho te izneverile ednash?" e togash ke dobiesh odgovor ne :P Taka da

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
jas mu prostiv, toa beshe prashanjevo dali bi prostila, i da! Prostiv. A rekov deka teshko e da veruvash posle toa:) Ako postavish ti prashanje za mene "Dali bi veruval vo partner sho te izneverile ednash?" e togash ke dobiesh odgovor ne :p Taka da
Чудна ситуација, си му ростила затоа што го сакаш а не му вреуваш повеќе.......

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Чудна ситуација, си му ростила затоа што го сакаш а не му вреуваш повеќе.......
toa e ko ke sakash nekoj coek poveke od zivoto :) ke mu prostish za da bidesh so nego ama sekogash ke mislish dali ke se poftori. Ima golema razlika tuka

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
toa e ko ke sakash nekoj coek poveke od zivoto :) ke mu prostish za da bidesh so nego ama sekogash ke mislish dali ke se poftori. Ima golema razlika tuka
Разлика како од небо до змеја... претоставувам дека не е лесно да се биде во врска со човек за кој знаеш дека те изневерил..... ама ако и да е твоја е одлуката......

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Разлика како од небо до змеја... претоставувам дека не е лесно да се биде во врска со човек за кој знаеш дека те изневерил..... ама ако и да е твоја е одлуката......
Epa znaes sho. Pred da mi se sluchi mislev kako skoro site, deka nikogash ne bi prostila. Samo ko ke si vo situacijata togash vekje na drug nachin mislish

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Epa znaes sho. Pred da mi se sluchi mislev kako skoro site, deka nikogash ne bi prostila. Samo ko ke si vo situacijata togash vekje na drug nachin mislish
Се надевам дека нема да се најдам во таква ситуација... ма да чисто сумњам :D

H

-HRO

Гостин
Не би простил во никој случај неверство. Ако некој те изневерил еднаш, тоа ќе го направи и 2 пати, па 3 пати, па потоа ќе му прејде во навика. Јас лично за да го спречам тоа-би ставил точка.
Се зависи од карактерот на двете личности и нивните сфаќања.
Некој простува веднаш, на некој му треба време за да прости, а некој воопшто не простува...се е до карактерот и размислувањето. :)
Кога ќе се најде некој во таква ситуација, основно правило е да му работи мозокот пред срцето. ;)

Chanel

I feel like a tiny bird with a big song!
Член од
22 мај 2011
Мислења
478
Поени од реакции
307
Не би простил во никој случај неверство. Ако некој те изневерил еднаш, тоа ќе го направи и 2 пати, па 3 пати, па потоа ќе му прејде во навика. Јас лично за да го спречам тоа-би ставил точка.
Се зависи од карактерот на двете личности и нивните сфаќања.
Некој простува веднаш, на некој му треба време за да прости, а некој воопшто не простува...се е до карактерот и размислувањето. :)
Кога ќе се најде некој во таква ситуација, основно правило е да му работи мозокот пред срцето. ;)
Се согласувам со Riste16. Секое ново опростување е иницијатива за повторно неверство. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Кога некој првпат ќе те изневери вината е негова. Кога некој два пати ќе те изневери вината е твоја.

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Od licno iskustvo vi kazuvam deka Neverstvo ne se prostuva posto posle toa veke nema normalna vrska jas posle 6 god ja fanav devojkami kako me vara i toa so 20 god postar tip od nea so 2 decinja :D i da vi kazam posto nekolku meseci veke bev vo mn grda faza na vrskata poradi se toa jas znaev deka ima ness ama celo vreme se vadese ona deca ima on vaka naka voa noa i padnav na tie finti dodeka ne ja fativ na delo i togas ne izreagirav ic loso ednostavno bev gord so ja fativ i i rekov sekoj pravi greska ke ti prostam ke ti dadam vtora sansa ama iskoristi ja pametno i tolku bese i nedela dene se bese OK jas so sila neli si pokutuvav i si se nervirav ednostavno posle toa nemozev da ja gledam odvratna mi bese ama neli si vikav ajde poeriod e voa noa i posle 1 nedela pocna da mi bega so telefonot koga ke i dzvonese voa noa ke i recam ke rece so ima ti da znaes koj mi dzvoni :D:D:D:D a fala bogu posle toa me interesirase so e kako e i rekov stavam kraj i kraj bese posle 6 god odenje mi bese malku tesko onaka od navika na nea so sum ja imal ama so pomos na moite drugari brzo go pominav toj period i sega mi e TOP :D :D :D taka da sovet do site neverstvo ne prostuvajte oti koga togas pak ke ve izneveri verujte i nema veke doverba vo vrskata ...pozzz
--- надополнето: Jun 27, 2011 7:22 PM ---
Od licno iskustvo vi kazuvam deka Neverstvo ne se prostuva posto posle toa veke nema normalna vrska jas posle 6 god ja fanav devojkami kako me vara i toa so 20 god postar tip od nea so 2 decinja :D i da vi kazam posto nekolku meseci veke bev vo mn grda faza na vrskata poradi se toa jas znaev deka ima ness ama celo vreme se vadese ona deca ima on vaka naka voa noa i padnav na tie finti dodeka ne ja fativ na delo i togas ne izreagirav ic loso ednostavno bev gord so ja fativ i i rekov sekoj pravi greska ke ti prostam ke ti dadam vtora sansa ama iskoristi ja pametno i tolku bese i nedela dene se bese OK jas so sila neli si pokutuvav i si se nervirav ednostavno posle toa nemozev da ja gledam odvratna mi bese ama neli si vikav ajde poeriod e voa noa i posle 1 nedela pocna da mi bega so telefonot koga ke i dzvonese voa noa ke i recam ke rece so ima ti da znaes koj mi dzvoni :D:D:D:D a fala bogu posle toa me interesirase so e kako e i rekov stavam kraj i kraj bese posle 6 god odenje mi bese malku tesko onaka od navika na nea so sum ja imal ama so pomos na moite drugari brzo go pominav toj period i sega mi e TOP :D :D :D taka da sovet do site neverstvo ne prostuvajte oti koga togas pak ke ve izneveri verujte i nema veke doverba vo vrskata ...pozzz

Член од
22 мај 2011
Мислења
134
Поени од реакции
34
Veless си ја наебал ти другар :) јас еднаш бев у таква ситуација кај шо си мислев да опростам али си останав на став и однесов се у пм ..значи неверсто нема простување ..у никој случај ни пак очекувам да ми опростат ..ако се дознае де :)

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
И да се прости неверство, после тоа никогаш нема да биде исто. Никогаш нема да го гледаш со исти очи партнерот, ќе сакаш со сила убавина да правиш, ама старите како викаат ,,Со сила убавина не бидува,,

Kajgana Shop

На врв Bottom