ИдиВиди.ком.мк

tete

серанова
Член од
14 септември 2009
Мислења
124
Поени од реакции
5
Да бе:helou:Бидете среќне ви освежив тема од 2005 година:baeh::helou:Тргнав јас од позади и ја видов оваа тема:vozbud::helou:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па морам да отворам една тема околу киксовите што ги прават на Идивиди. Многу често наоѓам многу грешки и што е уште поважно - неточни информации. Ама тоа што го прочитав денес беше крај на програмата.

Следете ја веста:
----------------------------
„Реал Мадрид“ планира да го купи Иван Хегера , а за таа цел веќе имале два состаноци со играчот. „Росонерите“ сакаат да го најмат одбранбениот играч, пред тоа да го стори „Ливерпул“.

Врз интернационалецот можно е да се прави притисок за да заигра на „Анфилд“ заедно со своите земјаци Луис Гарсија, Алонсо и Фернандо Мориентес.

Од друга страна, Карло Анџелоти ќе треба да ги замени одличните играчи: Били Костакурта, Дарио Симиќ, Јамп Стам и Паоло Мандини затоа што сите веќе од поодамна имаат наполнето 30 години.
----------------------------

Секој што малку се разбира и прати фудбал ќе свати колку е сево ова глупо и без врска напишано. Елгера игра веќе повеќе од 5 години во Реал Мадрид а овие пишуваат дека сега сакал Реал да го купи:pos:

Ај во ред. Тој што преведувал не се разбира во фудбал и се збунил.
Ама па грешките во преводот:

Иван Хелгера = Иван Елгера (Х пред името не се чита)
Росонерите = Росоњерите
Анфилд = Енфилд
Анџелоти = Анчелоти
БИЛИ Костакурта?!?!?! = Алесандро Костакурта (освен ако нема некој прекар за кој не сум слушнал)
Дарио Симиќ = Дарио Шимиќ
ЈАМП Стам = Јап Стам

Па дали е можно волку грешки да се направат во 10-тина реда текст?!:pop:
Кретенот пастирал превод од Гуглтранслејт наместо самиот да преведе. Малку можеби го “корегирал“ ама повеќето грешки останале затоа што и самиот немал појма од фудбал.

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Кретенот пастирал превод од Гуглтранслејт наместо самиот да преведе. Малку можеби го “корегирал“ ама повеќето грешки останале затоа што и самиот немал појма од фудбал.

Само што текстот е од 2005 а тогаш на Гугалтранслејт немаше македонски преводи :D (и дали ја имало таа опција нз)

N

navivacka

Гостин
Остај што имат грешки,тоа секаде го има(добро кај идивиди е претерано)него коментарите таму?дали сте ги прочитале воопшто?какви пцовки,мешаат од мајки до вујни и стрини...каков вулгаризам:uvo:

tete

серанова
Член од
14 септември 2009
Мислења
124
Поени од реакции
5
Абе тоа идивиди ми е мн глупо...ја посетив страната абе тапа се:tapp:

В

ВАЖНА-ВД

Гостин
Се согласувам со тете. Само јас малку повеќе знам за идивиди...т.е за форумот идивиди. www.forum.idividi.com.mk Еве ви линк само немојте ни случајно да се регистрирате! Прво-модераторите се престроги. Второ-несмееме да си ги искажеме своите мислења/ставови(најчесто политички) ако не се согласуваат со мислењата на модераторите и администраторите...т.е тој е сдсм-овски форум!
Трето-ме имаат банирано 8 пати...заради горенаведената причиња и затоа што не им се клањам! Епа збогум идипаневиди:nenene:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Цццц абе стварно ногу грешки,....најглуп портал дефинитивно...да живее кајганааа

В

ВАЖНА-ВД

Гостин
Така е Лав-Компјутерс:helou:ДА ЖИВЕЕ КАЈГАНА! УААА ИДИВИДИ!

Зачленете се во групата АНТИ ИДИВИДИ :helou:Ќе падне добар ремет:pos2:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Де бре луѓе, до толку го улошија форумот??
Знам на времето, кога тие на собиранки се збираа до 10 души, јас и Ива Скорпија ги реметевме дека на роденденот на Кајгана имало преку 100 души. И пак поминавме неказнето. Не знам што сте пишувале па вие. Дури и на темата за избори на градоначалници беа коректни, не ми бришеа ниту едно мислење ниту пак ме опоменуваа.
Веројатно е до стилот на пишување.
Таму досега ми имаат избришано само еден пост во кој лошо пишувам за Хелена Роза.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Росонерите = Росоњерите

Па дали е можно волку грешки да се направат во 10-тина реда текст?!:pop:
Всушност ова не им е грешка, росонери си е точно. Ќе беше росоњери ако се пишуваше rossogneri :)

p.s. Oвие не се толку очајни, оние од Точка се поочајни, по цели статии крадат од Кајгана, се` едно исто и имаш гратис печатни грешки. Врв им беше кога објавија дека се родило детето на ѓаволот некаде во арапските земји, а детето болно од кожна болест. :tapp:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
p.s. Oвие не се толку очајни, оние од Точка се поочајни, по цели статии крадат од Кајгана, се` едно исто и имаш гратис печатни грешки. Врв им беше кога објавија дека се родило детето на ѓаволот некаде во арапските земји, а детето болно од кожна болест. :tapp:
:pos:

Јас кога и да отидам на Точка секогаш главната вест мора да им биде поврзана со духови. :tapp:
Дете фатило дух на видео, Фотографиран дух во ххх место, Фатен духот на Мајкл Џексон на ТВ... :tapp:

А Идивиди не ми се ништо посебно, повеќе личат на реклама на Телеком отколку на портал.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
На точка беше интересно кога ставаа клипови од голи жени. Правеа избор од она што се ставаше по нетот, а сеа морам сам да барам такви видеа.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mamicata vasa, 38 mislenja izbrisav, sledniot na ban!

В

ВАЖНА-ВД

Гостин
Mamicata vasa, 38 mislenja izbrisav, sledniot na ban!
Ееее и мене ме збриша:helou:А ја се чудам од каде од 70 мислења спаднав на 60?:helou::pos2:Добро можеби и во право беше толку ја имавме претерано...
----------------------------------------------------------------------
Одам на идивиди да видам да не имаат пак некои грешки и да им удриме уште појак ремет:pos:

Македонци ширум светот
Новости и активности на нашенците од сите континенти
Модератори: chuchuliga

Јас колку што знам не се вика нашенците туку нашинците ама ајде тоа ти е мејдин идипаневиди:tapp:

Штосеви, вицеви... (2 посетител(и))
Се што ќе би падне на памет..
Модератори: zenmaster

Хммм незнаев дека ви станало би:pos:

Останати спортови
Ракомет, куглање, пливање, висење по форуми...
Модератори: Vardar1947, zenmaster

Е од кога жити се висење по форуми е спорт? Да де некој знае да каже-омилен спорт ми е да висам по форуми ама овој подфорум е наменет за Ракомет, куглање, пливање...за вистински спортови а не...:tapp:

Формула 1 и Мото грандпри (1 посетител(и))
Хамилтон, Алонзо и компанија
Модератори: fiks, Vardar1947

Мислам дека Алонзо е Алонсо или грешка сум?:pos2:

Разно (15 посетител(и))
Немате соодветен подфорум? Бујрум овде
Тоше Проески - IN MEMORIAM
Модератори: BisernA, la fille, Valerija

Македонски е ПОВЕЛЕТЕ а не бујрум!

Kajgana Shop

На врв Bottom