Фан Клуб: Вардар

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Многу години ја врзуваат Македонија,така да тоа не би било проблем.Него ај да не навлегуваме во политика,јас само дадов пример кој не ми се допаѓа.
Па утре истиот тој субјект нели ќе може да прифати и мене да ми ја отстапи историјата?Еве да кажеме да се соберат Панчев,Рингов,Димитровски,Најдовски,Канатларовски и многу други легенди и да основаат правен субјект Вардар 1987 да кажеме и да се фузираат со некоја друга екипа што би влегла во прва лига.Имаат ли они право на Вардаровата историја? Кој би бил тогаш "правиот" Вардар?
Дефинитивно една година во втора лига немаше ништо да смени,вака дефинитивно СЕ се менува.Никој веќе нема да ја има правата вистина и правата слика.
Сега незнам дали тераш инает од неразбирање или чисто онака од досада. :) Значи правниот субјект ФК Вардар му ја отстапува историјата на ФК Вардар 1947 и првиот правен субјект оди во стечај. Значи сопственост врз титулите освоени од Вардар во моментов има правниот субјект ФК Вардар 1947, и незнам како некој ќе прифати повторно да ја отстапи историјата. Дали е морално тоа што се направи е тема на дикусија? Според мене не е. Ама дека е правно оддржливо и дека Вардар не ја изгуби историјата е факт. И на крајот на краиштата редно е веќе тие што го внесоа Вардар во олкави гомна, ако ништо друго барем да го извадат од нив.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Признајте дека не ви е до името бе,признајте дека љубоморите на силен Вардар!!! За ваш инат мило ми е што останавме прва лига,па албанциве не ги видов толку да мрчат колку што видов Македонци!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.368
Признајте дека не ви е до името бе,признајте дека љубомоирте на силен Вардар!!! За ваш инат мило ми е што останавме прва лига,па албанциве не ги видов толку да мрчат колку што видов Македонци!
Што играчи земавте, па да е силен Вардар, тоа што останува во прва лига не значи и дека ќе биди силен Вардар, пази само да не се фузираат другата година со Осогово ;)

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Јадев сабајле за доручек бурек,така да за денеска ми беше доста.Сега само го кажувам своето мислење,а мислам дека имам големо право за тоа. Јас кога сум одел и сум навивал за Вардар ти највероватно не си бил роден,така да немој да врегаш него кажи некој аргумент да ме разубедиш,можеби не сум во право.
имаш право на свое мислење никој не ти брани ама сепак некој луѓе претеруваат во нашиов фан клуб
а јас навивам за вардар и ќе навивам додека сум жив секогаш го следам
--- надополнето: Jun 26, 2011 1:36 PM ---
Признајте дека не ви е до името бе,признајте дека љубомоирте на силен Вардар!!! За ваш инат мило ми е што останавме прва лига,па албанциве не ги видов толку да мрчат колку што видов Македонци!
кој на кој ако не свој на свој

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Што играчи земавте, па да е силен Вардар, тоа што останува во прва лига не значи и дека ќе биди силен Вардар, пази само да не се фузираат другата година со Осогово ;)
Почекај неколку денови кога ке видиш кој играчи ке дојдат,па потоа ке правиме муабет!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.368
Почекај неколку денови кога ке видиш кој играчи ке дојдат,па потоа ке правиме муабет!
Силен Вардар можеше да биди и во втора и во трета лига.
Прва лига не гарантира дека ќе биди силен Вардар.
А играчи како Баевски, Васоски и некои издувани играчи, ама најмалце тоа го гарантираат.
Поздрав.:)

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
имам факти и аргументи колку сакаш за вардар и глеј си ти за твојот тим
вардар ќе биде силен пак сакаш верувај сакаш не верувај

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Ако е кармата кучка таа треба многу мноооооооогу да ни враќа.Колку е само овој клуб силуван веќе 15 години,би било еднаш редно време Вардар да види малце светло.
На страна тоа.Вардар нема да испаѓа,мислам дека со тоа што градот го превзема клубот Вардар стана мање више вечен претплатник на прва лига.Е сега зависи колку добро ќе гура таму.Тоа се зависи од изборите,кој ќе дојде на власт,кога има избори,градот од која партија е,владата од која е........Сега тоа ќе си чекаме избори кога имаат сите пари да направиме нешто и да ни се поклопат градската и државната власт да бидат од иста партија..........
Се надевам дека нема долго да зависи Вардар од градот баш поради болдираното. Што побрзо застане вардар на здрави нозе, тоа подобро. Веднаш потоа треба да се префрли во АД.
Исто така, глупо е да посакуваш да бидат 'градската и државната власт' од иста партија, тоа нема врска со ФК Вардар и нема да влијае на ниеден начин бидејќи извршната власт не се меша на град Скопје.

И не знам зашто се радувате дека се почнати преговори со Баевски и Васоски...

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Сега незнам дали тераш инает од неразбирање или чисто онака од досада. :) Значи правниот субјект ФК Вардар му ја отстапува историјата на ФК Вардар 1947 и првиот правен субјект оди во стечај. Значи сопственост врз титулите освоени од Вардар во моментов има правниот субјект ФК Вардар 1947, и незнам како некој ќе прифати повторно да ја отстапи историјата. Дали е морално тоа што се направи е тема на дикусија? Според мене не е. Ама дека е правно оддржливо и дека Вардар не ја изгуби историјата е факт. И на крајот на краиштата редно е веќе тие што го внесоа Вардар во олкави гомна, ако ништо друго барем да го извадат од нив.
Да го извадат да,ама никако на овој начин.Кажи ми првин кој има право да раководи и ја отстапува историјата на Вардар?Некој од управителите или директорите што се менуваа секој месец?
А ако некој оди во стечај,тоа значи дека згаснува како субјект и сето негово минато се брише и заборава,а тој што ќе дојде на негово место ПОЧНУВА ОД ПОЧЕТОК! Ако е вака како што кажуваш,тогаш ЗА ЖАЛ правиот ВАРДАР веќе не постои.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Силен Вардар можеше да биди и во втора и во трета лига.
Прва лига не гарантира дека ќе биди силен Вардар.
А играчи како Баевски, Васоски и некои издувани играчи, ама најмалце тоа го гарантираат.
Поздрав.:)
За тебе Васовски ако не е добар фудбалер тогаш појма немаш од фудбал,и покрај сите повреди тој ако дојде за мене ке биде еден од најдобрите стопери во Македонија!Само да те потсетам дека изминатава сезона во Франкфурт и после повредата беше стандарден првотимец,па ти види сеа колку е добар!

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
васоски е еден од најдобрите дефанзифци моментално во македонија
за засилувањата во вардар нема да дојдат само бајевски и васоски ќе има и други играчи ама за тоа ќе збориме наредните денови

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Многу години ја врзуваат Македонија,така да тоа не би било проблем.Него ај да не навлегуваме во политика,јас само дадов пример кој не ми се допаѓа.
Па утре истиот тој субјект нели ќе може да прифати и мене да ми ја отстапи историјата?Еве да кажеме да се соберат Панчев,Рингов,Димитровски,Најдовски,Канатларовски и многу други легенди и да основаат правен субјект Вардар 1987 да кажеме и да се фузираат со некоја друга екипа што би влегла во прва лига.Имаат ли они право на Вардаровата историја? Кој би бил тогаш "правиот" Вардар?
Дефинитивно една година во втора лига немаше ништо да смени,вака дефинитивно СЕ се менува.Никој веќе нема да ја има правата вистина и правата слика.
--- надополнето: Jun 26, 2011 1:26 PM ---

Јадев сабајле за доручек бурек,така да за денеска ми беше доста.Сега само го кажувам своето мислење,а мислам дека имам големо право за тоа. Јас кога сум одел и сум навивал за Вардар ти највероватно не си бил роден,така да немој да врегаш него кажи некој аргумент да ме разубедиш,можеби не сум во право.
А зашо си прекинал бе друже ? Или сите чекаат силен Вардар за да отидат на стадион ?
А тие 200 души шо останаа кога немаше прашок да се купи. сега будали ги правите....
Панчев и компанија ја ко шо глеам ги боли тасе за Вардар веќе.... А и сигурен сум дека нема таков човек што ќе си игра со таков оган, да проба да ја преземе историјата на Вардар... Нит ние како Комити ќе го дозволиме тоа, а и тие што се сопственици на Вардар во моментов исто.
Не ми се свиѓа и мене, али ова е единствено можно решение за Вардар, со кое му се гарантира светла иднина. У втора лига ако паднеме, дефинитивно ќе заминеме во историјата..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Да го извадат да,ама никако на овој начин.Кажи ми првин кој има право да раководи и ја отстапува историјата на Вардар?Некој од управителите или директорите што се менуваа секој месец?
А ако некој оди во стечај,тоа значи дека згаснува како субјект и сето негово минато се брише и заборава,а тој што ќе дојде на негово место ПОЧНУВА ОД ПОЧЕТОК! Ако е вака како што кажуваш,тогаш ЗА ЖАЛ правиот ВАРДАР веќе не постои.
Во ред ама која беше алтернативата. Вардар ќе отидеше во втора лига, ќе останеше без спонзори а со огромни долгови, цесијата како економски инстумент за 6 месеци се укинува и доверителите ќе си ги побараа долгот судски. Тогаш судот ќе прогласеше стечај и повторно ќе се ликвидираше стариот Вардар па ќе се основаше нов (со исто име ФК Вардар, ама основан во 2011) кој ќе требаше да почне од 4 лига. Тоа го направија Наполи и Фиорентина во Италија, па никој не им ја оспорува историјата. Е сега за разлика од нив, нашиве бизнисмени кој премногу го "сакаат" Вардар сигурен сум дека не би дале ни денар во таква ситуација и тимот долго би останал во 4-та лига.

Значи ако ги погледнеш двете можни варијанти, реално оваа е многу поповолна за Вардар.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.641
Што им објаснувате бе. Ко прво прилепчанчено што прпвоцира има 14 години, уште незнае курето да си го издрка па за фудбал ќе збори, второ овие сите што го дрват дека сме ја изгубиле историјата, се фаци кои со години не ги следат случувањата во вардар, или пак имаат некоја блага ретардација и неможат да сватат дека со блокирана сметка тимот целосно ќе се распадне, а не па да се врател во прва лига за една година.
На нашиот форум пишав поопширно што како, и мислам дека тука не е баш тема да го пастирам тој пост, кој сака нека тркне до таму нека прочита.
Како што кажаа погоре, тема на којка може да се води некаква дискусија е "Дали е морално тоа што се направи".
И пак нема да дадам тука одговор, пошто пишав се што мислам на нашиот форум.

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
А зашо си прекинал бе друже ? Или сите чекаат силен Вардар за да отидат на стадион ?
А тие 200 души шо останаа кога немаше прашок да се купи. сега будали ги правите....
Панчев и компанија ја ко шо глеам ги боли тасе за Вардар веќе.... А и сигурен сум дека нема таков човек што ќе си игра со таков оган, да проба да ја преземе историјата на Вардар... Нит ние како Комити ќе го дозволиме тоа, а и тие што се сопственици на Вардар во моментов исто.
Не ми се свиѓа и мене, али ова е единствено можно решение за Вардар, со кое му се гарантира светла иднина. У втора лига ако паднеме, дефинитивно ќе заминеме во историјата..
Одам секогаш кога можам,годините си го прават своето:) А многу славни и големи тимови биле и во втора и во трета лига и уште се наогаат па не отишле во историја,па немаше ни Вардар.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.641
Одам секогаш кога можам,годините си го прават своето:) А многу славни и големи тимови биле и во втора и во трета лига и уште се наогаат па не отишле во историја,па немаше ни Вардар.
Да си одел на стадион како што викаш и да пратеше малку ситуација, ќе знаеше дека ова што го зборуваш во вториот дел во постот е научна фантастика...

Kajgana Shop

На врв Bottom