Фан Клуб: Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.639
Не боцкам, гледам дали се размислува на тоа од страна на навивачите.
Зошто да не земат играчи од Миравци, кога сигурно имаат некој квалитет штом во такви услови стигнале до прва лига.
Не знам од каде ти извади провокација?

Допирна точка е тоа дека (колку што јас сум запознаен) два тима од еден газда (или во овој случај еден тим со две екипи) неможат во едно Македонско национално првенство да играат. :)

Сега што не ти е јасно? О, газда на темава!
Дечко обидувајќи се да се правиш паметен на темава, тресеш глупости еден куп.
Кои два клуба имаат исти газда бре???
Следиш ли ти што се случува или само траскаш глупости?
Те гледам не следиш ни Мак фудбал, па си пишал штом во такви услови влегле во прва лига.
Какви се тие "такви" услови?
Миравци има солиден тим, но солиден во рамките на втората лига. Немаат позначајни играчи кои би сосдветувале на амбициите на Вардар во следната година.
Но добро е да има соработка, бидејќи Миравци ги прибира сите играчи од тој регион, па што знаеш може некогаш ќе излезе некој талент од таму и ќе си го собереме ние ;)

Член од
6 септември 2009
Мислења
21
Поени од реакции
2
Најмногу боли фактот што политиката длабоко навлезе во проблемот наречен фк Вардар, е тоа кине, а уште повеќе кине фактот што навивачите од страна немо гледаат и коментираат а дел од нив дури и се среќни што '' Вардар повторно ќе се врати на старите добри патеки '' а начинот на кој тој процес започнува не е во ред.

Во 21ви век, кога се настојува политиката да биде искоренета од било кој спорт, со Вардар се случува она обратното, али знаете како викаат, кармата е кучка, страв ми е Вардар во иднина да не стане згаснат гигант во мак.фудбалот па играњето во Втора Лига тогаш да биде луксуз ...

Јас не гледам како вистински љубител на фудбалот и навивач на Вардар може да биде помирен со ова што сега се случува, јас разбирам дека навивачите премногу направија за клубот али они не се залагаа еден ден на ваков начин '' Вардар да застане на нозе '' ( алудирам на Комитите нормално ).

п.с. Е сега за останатите со мегафони контра Вардар, секогаш погледнете се во Огледало пред да коментирате, запрашајте се колку матни зделки и незаконски работи се случувале во клубовите за кои навивате, запрашајте се колку натпревари истите имаат наместено а вие со курот у рака сте дремеле и ве заболел ташак за тимот, ниту еден клуб во Мк не е цвеќе за мирисање, па поготово не Победа, најголемиот СРАМ за мак.фудбалот, зашто глеам еден нивни фан најгласен е тука контра Вардар, немате добра подлога за да го дискредитирате Вардар и ова што сега се случи бидејќи ни вашите клубови не се поарни, нит биле, нит ќе бидат.

Ова треба нас да не засега, не вас, арно ама ...
Потполно се согласувам со тебе. Не требаше да се дозволи политиката да навлезе во клубот. Сомнително во целата оваа ситуација е што клубот пред една година кога беше пред колапс му беше понуден на градоначалникот од Комити но тој со потсмев гледал на предлогот клубот да биде преземен од градот. Потоа уште додека траеше првенството СДСМ поднесе предлог за Вардар до советот на градот но и тој беше одбиен. Доколку се прифатеа овие предлози порано клубот ќе имаше можност да се спаси и сега не ќе требаше ни да се фузира, ниту да се менува името и други матни игри. Дали сево ова се направи заради интересите на Орце Камчев или е нешто друго ќе покаже времето.
Реално гледано Вардар 1947 ја загуби традицијата на ФУДБАЛСКИОТ ГИГАНТ ФК ВАРДАР, па повеќе се се е залудно дури Лига на Шампиони да освојат :mad:. Разговарајте со старите Вардарци и ќе видите дека речиси никој од нив не се соласува со промената на името. Сум го прател Вардар и во најтешките моменти и дури кога бил пред згаснување, но после сево ова сум рамнодушен. Дури подобро ќе беше Вардар да згаснеше и да останеше споменот за ФУДБАЛСКИОТ ГИГАНТ во нашите срца, отколку вака да биде максимално понижен.
ЕДЕН Е ВАРДАР

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
186
Браво,браво....кај тимот ви се распаѓаше,уште политика ви требаше во клубот,јас си реков постариве ќе реагирате нешто,али.... :P

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
До администраторите,
Нели сега името на фан клубот Вардар треба да се затвори и да отиде во историја,а да се отвори нов фан клуб со името Вардар 1947 ?
Нели е жално само ради една год. играње ва втора лига да се избрише историјата на најпознатиот спортски колектив во Македонија?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
До администраторите,
Нели сега името на фан клубот Вардар треба да се затвори и да отиде во историја,а да се отвори нов фан клуб со името Вардар 1947 ?
Нели е жално само ради една год. играње ва втора лига да се избрише историјата на најпознатиот спортски колектив во Македонија?
Како тоа ќе се избрише историјата? Вардар 1947 како правен субјект ја наследува ЦЕЛАТА историја од Вардар (и славна, и неславна, и трофеите, и долговите). А тоа дека Вардар е единствен спортски колектив во Македонија што привлекува внимание, тоа е друга тема може само да љубоморите и потајно во себе да навивате за Вардар.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
До администраторите,
ако е така тогаш се додава 1947 и готово...ве читам исто за Победа,Победа па нели и тие сега се натпреваруваат под име Победа Јуниор но никој ништо досега не променил на нивниот фан клуб

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Како тоа ќе се избрише историјата? Вардар 1947 како правен субјект ја наследува ЦЕЛАТА историја од Вардар (и славна, и неславна, и трофеите, и долговите). А тоа дека Вардар е единствен спортски колектив во Македонија што привлекува внимание, тоа е друга тема може само да љубоморите и потајно во себе да навивате за Вардар.
Па утре може на некој да му текне да оформи нов правен субјект,на пр. Вардар 2011 па и он да бара да ја наследи историја на правиот и единствен ВАРДАР.
Инаку никој не љубомори,само реално размислувам и се прашувам што ќе се случи утре и со името на нашата Татковина?И тогаш ќе ја наследиме ЦЕЛАТА историја и ќе биде се ОК? Па што чекаат уште,што не го променат името уште сега,ако е исто.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Koлку само љубоморни и напатени души,го пукнавте со тоа "1947" као демек некој нов клуб се формирал..па милиони случаи имало бе такви во минатото,не мора сеа да го дрвите само ради тоа што сте љубоморни и вие криво!
Инаку и јас мислам дека подобро и почесно ќе беше да си тргнете од 0 во втора лига со некој човек што ќе го финансира клубот од љубов,а не од политички интереси,али ок се надевам дека знаете што правите:)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Браво,браво....кај тимот ви се распаѓаше,уште политика ви требаше во клубот,јас си реков постариве ќе реагирате нешто,али.... :p
А вие што реагиравте за вашата Победа бе пичка ви матер сељачка ? Или одма се префрливте за 11 Октомври, и за Викторија.... ви ебем да бевте поарни па да јадеш гомна. Па уште у потпис си не стаил бе, комплекс мајмунски.
Кој кур се замарате со нас, зар толку големи комплекси ви набил ВАРДАР !?
Незнам дали треба да ви се нацрта, ако Вардар во таква ситуација како што беше, паднеше во втора лига, е тогаш ќе отидеше у Историја дефинитивно.... Со блокирани сметки, со огромни долгови, без свој стадион, простории, НИКОЈ, АМА БАШ НИКОЈ немаше да се нафати да го земе Вардар да го финансира....
И ај гитла од темава преку кур сте ми веќе да ве читам.

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
ако е така тогаш се додава 1947 и готово...ве читам исто за Победа,Победа па нели и тие сега се натпреваруваат под име Победа Јуниор но никој ништо досега не променил на нивниот фан клуб
Ама таа е истата Победа,а ова не е истиот Вардар.Да добиеше Вардар спонзор и да го додадеше неговото име се ќе беше ок,вака ова не е истиот Вардар,ова е некој Вардар 1947 што почнува да функционира од сезона 2011-2012 и нема никаква заедничка точка со едниот и единствен ВАРДАР.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Ама таа е истата Победа,а ова не е истиот Вардар.Да добиеше Вардар спонзор и да го додадеше неговото име се ќе беше ок,вака ова не е истиот Вардар,ова е некој Вардар 1947 што почнува да функционира од сезона 2011-2012 и нема никаква заедничка точка со едниот и единствен ВАРДАР.
како можела да биде иста Победа кога се натпреваруваат под име Победа Јуниор..извини тој Јуниор им бил некој спонзор

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Па утре може на некој да му текне да оформи нов правен субјект,на пр. Вардар 2011 па и он да бара да ја наследи историја на правиот и единствен ВАРДАР.
Инаку никој не љубомори,само реално размислувам и се прашувам што ќе се случи утре и со името на нашата Татковина?И тогаш ќе ја наследиме ЦЕЛАТА историја и ќе биде се ОК? Па што чекаат уште,што не го променат името уште сега,ако е исто.
Друже Македонија е независна држава, не е правен субјект. Правен субјект се регистрира во Централен регистар, додека со државата е сосема поинаку. И најди некоја додавка за Македонија што укажува на факт, како што е 1947 за Вардар јас веднаш би ја прифатил за ЕДНА ГОДИНА.

А за првиот дел, за да наследиш историја треба и субјектот од кој ја наследуваш, ФК Вардар во случајов, да прифати да ти ја отстапи.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Како бе нема допирна точка,ај бе нив ќе им објаснуваме секоја минута нека одјебат еднаш засекогаш.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
вие сите што јадете бурек за вардар гледајте си за вашите клубови зашто вардар постоел и ќе постои а вашите клубови се распаѓаат и доста се правите некој стручњаци

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Друже Македонија е независна држава, не е правен субјект. Правен субјект се регистрира во Централен регистар, додека со државата е сосема поинаку. И најди некоја додавка за Македонија што укажува на факт, како што е 1947 за Вардар јас веднаш би ја прифатил за ЕДНА ГОДИНА.

А за првиот дел, за да наследиш историја треба и субјектот од кој ја наследуваш, ФК Вардар во случајов, да прифати да ти ја отстапи.
Многу години ја врзуваат Македонија,така да тоа не би било проблем.Него ај да не навлегуваме во политика,јас само дадов пример кој не ми се допаѓа.
Па утре истиот тој субјект нели ќе може да прифати и мене да ми ја отстапи историјата?Еве да кажеме да се соберат Панчев,Рингов,Димитровски,Најдовски,Канатларовски и многу други легенди и да основаат правен субјект Вардар 1987 да кажеме и да се фузираат со некоја друга екипа што би влегла во прва лига.Имаат ли они право на Вардаровата историја? Кој би бил тогаш "правиот" Вардар?
Дефинитивно една година во втора лига немаше ништо да смени,вака дефинитивно СЕ се менува.Никој веќе нема да ја има правата вистина и правата слика.
--- надополнето: Jun 26, 2011 1:26 PM ---
вие сите што јадете бурек за вардар гледајте си за вашите клубови зашто вардар постоел и ќе постои а вашите клубови се распаѓаат и доста се правите некој стручњаци
Јадев сабајле за доручек бурек,така да за денеска ми беше доста.Сега само го кажувам своето мислење,а мислам дека имам големо право за тоа. Јас кога сум одел и сум навивал за Вардар ти највероватно не си бил роден,така да немој да врегаш него кажи некој аргумент да ме разубедиш,можеби не сум во право.

Kajgana Shop

На врв Bottom