Големиот брат - нова сезона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
И, за оние кои не знаат, вечер финалето. :coffee:

Ми ги избркаа фаворитите. Лестер, Никола и Немеш. Нирмал заслужено си отиде.

Од оние кои останаа, фаворит ми е Маријана, и искрено се надевам дека таа ќе победи. Најдобар карактер, според мене. Она за што сите ја осудуваат се односите што ги има со Немеш во куќата, за се друго е девојка на место.

Збор-два и за другите.
Душко, права шлихтара, „ооо, видете ме, ја сам сирома човек“, болен да изнуди сожалување од другите. „Шта се одма љутиш“, мора, значи мора тој секогаш да е жртвата.
Брендон - овој па е болен за внимание. Искрено, жал ми е за него, мислам дека нема некои позначајни луѓе надвор од куќата, дури и со мајка му ладно се однесува.
Сораја - ау, жена змија. Ми се допаѓа што има свој карактер, што има свое јас, ама голем лицемер и озборувач. Nice boobs, секако.
Хорват - мој втор фаворит после Маријана. Некако ми е сомнителна таа негова позитивност, ме тера да мислам дека тоа е негова стратегија и тактика во куќата, не може човек од 100 дена 99 да биде насмеан, со сите фин, ама ако е така, секоја чест на човекот.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
^Не ги следам постојано, ако седнам малце со моите нешто да погледам, па затоа и може и да немам вистинска слика за то што се случува во куќата, ама.... Маријана никако не може да ми е фаворит. Мислам... да се шибаш пред камера, а знаеш дека дома си оставила маж и дете кои ќе го видат сето тоа. И не само тие.... Мене ова никако не ми е прифатливо... Плус одбивна ми е, ништо паметно ја немам слушнато да каже.

Фаворит Хорват, секогаш насмеан и фин, ама и спремен веднаш да каже што му смета. Многу ми е интересен како зборува :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А зошто ги избркаа овие четворица? Нели требаше Нирмал, Лестер и Никола да бидат во финалето?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.657
Поени од реакции
796
Во едно сум сигурен во ова шоу ке победи некој Србин нема никакви шанси да дозволат Македонец или Хрват да победи доколку ви текнува 13 или 14 гали значи сите победник беше нашиот Делов и на кај победи Србинот од Босна местена работа

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
А зошто ги избркаа овие четворица? Нели требаше Нирмал, Лестер и Никола да бидат во финалето?
Епа стигнаа до финале, де. Оваа е финална недела, цела недела се смета за финале. Вечер е суперфиналето, на тоа мислев :)

Во петок ги избркаа, ај погоди зошто?
Просто како 2 и 2, тие се најголемите фаворити.
Јас уште не можам да верувам, толку ли не сметаат за глупи, зарем Душко има повеќе гласови од Лестер?
Ау, чекај бе, Лестер е македонец...

и кој останал за финале?
Душко, Сораја, Маријана, Хорват и Брендон. Кен ју белив ит? :noze:

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Во едно сум сигурен во ова шоу ке победи некој Србин нема никакви шанси да дозволат Македонец или Хрват да победи доколку ви текнува 13 или 14 гали значи сите победник беше нашиот Делов и на кај победи Србинот од Босна местена работа
Белов :D
За вечер ако се сигурни % што се шушкаат, најголеми шанси за победа имаат Маријана,Хорват и Дуле..разликата меѓу оваа тројка е 5,6 %.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
И, за оние кои не знаат, вечер финалето. :coffee:

Ми ги избркаа фаворитите. Лестер, Никола и Немеш. Нирмал заслужено си отиде.

Од оние кои останаа, фаворит ми е Маријана, и искрено се надевам дека таа ќе победи. Најдобар карактер, според мене. Она за што сите ја осудуваат се односите што ги има со Немеш во куќата, за се друго е девојка на место.
Под добар карактер подразбираш правење на будала од мажот пред милионска публика? Имање секс на телевизија дури гледа ќерка и? И оставајќи ја ќерка и, мало бебе, значи не ги слушнала нејзините први зборови, за да се пијанчи пред камери? Ајде да е заљубена во Немеш, ама гледам на сите други им се пуштала.
Најозбилно прашувам, кој е тој добар карактер? Тоа што не оговара? Тоа што не оговара вреди повќе отколку се она погоре што набројав?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Остај тоа на крај пак го направи и будала и го остави Немеш па уште се прави и праведна,ку*ва.Инаку не знам како ги исфрлија овие,не е оможно кога овие беа фаворити а повеќето станари имаа позитивно мислење за нив.Инаку од овие би сакал да победа Сораја или на крај краева Брендон подобро отколку другиве,кгоа веќе ги нема Немеш,Лестер и Никола.

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Под добар карактер подразбираш правење на будала од мажот пред милионска публика? Имање секс на телевизија дури гледа ќерка и? И оставајќи ја ќерка и, мало бебе, значи не ги слушнала нејзините први зборови, за да се пијанчи пред камери? Ајде да е заљубена во Немеш, ама гледам на сите други им се пуштала.
Најозбилно прашувам, кој е тој добар карактер? Тоа што не оговара? Тоа што не оговара вреди повќе отколку се она погоре што набројав?
Да се пишало нешто. Ти и ја знаеш ли нејзината ситуација пред таа да влезе во куќата? Не? Што туку само се впушташ во толпата народ и одма фрлаш камења? Ако си безгрешна, слободно фрли го првиот камен.
И да, вреди. Барем знае да ги цени луѓето и нивните мислења. (за разлика од некои)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Да се пишало нешто. Ти и ја знаеш ли нејзината ситуација пред таа да влезе во куќата? Не? Што туку само се впушташ во толпата народ и одма фрлаш камења? Ако си безгрешна, слободно фрли го првиот камен.
И да, вреди. Барем знае да ги цени луѓето и нивните мислења. (за разлика од некои)
Абе и најлоша да и е ситуацијата, и да ја тепа мажот, НЕМА ОПРАВДУВАЊЕ за ебење дури ќерка и ја гледа со човек кој ќерка и не го знае.
Чим толку вреди, еве ти посакувам да ти даде дедо Боже една жена како Маријана која ќе ги цени луѓето. Ама ај не сум толку лоша, па ипак ќе речам да не даде Господ жена ти да те вара на тв дури децата твои седат дома и го гледаат чинот.
И сите вие кои ја браните Маријана немате што да речете, како да ја одбраните, па сите со тоа се фаќате "ако си безгрешна, фрли го првиот камен" и "ситуацијата и била којзнае каква дома". Немате аргументи па ајде ќе напаѓате.
Страшно е тоа колку се искривени моралните вредности на луѓето кога за некоја ваква личност се вели дека има добар карактер.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj
Член од
14 март 2010
Мислења
16.994
Поени од реакции
16.438
A oти да не се договори со маж и пред да дојди во шоу, со „секс“ далеку ќе догура, а главната награда е баш примамлива
(150 000евричи:)) ..коа ќе му донеси толку пари дибекот све ќе заборави што правела:))
Ништо чудно ова сценарио вечер да се случи :ROFLMAO:

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Абе и најлоша да и е ситуацијата, и да ја тепа мажот, НЕМА ОПРАВДУВАЊЕ за ебење дури ќерка и ја гледа со човек кој ќерка и не го знае.
Чим толку вреди, еве ти посакувам да ти даде дедо Боже една жена како Маријана која ќе ги цени луѓето. Ама ај не сум толку лоша, па ипак ќе речам да не даде Господ жена ти да те вара на тв дури децата твои седат дома и го гледаат чинот.
И сите вие кои ја браните Маријана немате што да речете, како да ја одбраните, па сите со тоа се фаќате "ако си безгрешна, фрли го првиот камен" и "ситуацијата и била којзнае каква дома". Немате аргументи па ајде ќе напаѓате.
Страшно е тоа колку се искривени моралните вредности на луѓето кога за некоја ваква личност се вели дека има добар карактер.
Дефинирај си карактер, оти очигледно дефинициите ни се на различни фреквенции.
Маријана е курвата, сите други светици. Покажуваат со прст, за да не бидат покажувани. Нели, тоа е најлесното де. Нашите аргументи биле слаби, а вашите па што се поткрепени со факти и докази, што да ти кажувам. И ова е мое, и тоа е твое мислење. Јас не гледам чија страна е послаба, се е релативно, во склоп со сфаќањата.
Не ми се губи време да се расправам каква е или каква не е Маријана, и претходно со неколкумина имам спорено за оваа тема, преку глава ми е.

Да сумирам, реков некаде дека ја оправдувам Маријана?
Тебе ништо не ти значи она „за се друго“ во мојот прв пост?
Она што ме нервира е како луѓето знаат лесно да фрлат камен, да покажат со прст, за да се гледа другиот, а самите себе се немаат погледнато.
Не, не ја оправдувам Маријана, ама не сум доволно чист за да почнам да плукам по неа, да зборувам каква била, затоа што и јас си имам мани, ама мој живот - моја ствар, нејзин живот е тоа, како сака така нека го троши, јас не сум никој да и судам.
Се надевам дека ја сфати мојата поента.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Дефинирај си карактер, оти очигледно дефинициите ни се на различни фреквенции.
Маријана е курвата, сите други светици. Покажуваат со прст, за да не бидат покажувани. Нели, тоа е најлесното де. Нашите аргументи биле слаби, а вашите па што се поткрепени со факти и докази, што да ти кажувам. И ова е мое, и тоа е твое мислење. Јас не гледам чија страна е послаба, се е релативно, во склоп со сфаќањата.
Не ми се губи време да се расправам каква е или каква не е Маријана, и претходно со неколкумина имам спорено за оваа тема, преку глава ми е.

Да сумирам, реков некаде дека ја оправдувам Маријана?
Тебе ништо не ти значи она „за се друго“ во мојот прв пост?
Она што ме нервира е како луѓето знаат лесно да фрлат камен, да покажат со прст, за да се гледа другиот, а самите себе се немаат погледнато.
Не, не ја оправдувам Маријана, ама не сум доволно чист за да почнам да плукам по неа, да зборувам каква била, затоа што и јас си имам мани, ама мој живот - моја ствар, нејзин живот е тоа, како сака така нека го троши, јас не сум никој да и судам.
Се надевам дека ја сфати мојата поента.
Абре кога јас ќе се курвам тогаш немам право да зборам за неа. Да го варав маж ми, тогаш немаше да зборам за неа. Се дури не го правам тоа, ќе зборам против тие што го прават. Тоа "за се друго" не е уствари главното! Не е битното. Девојка на место е девојка која не пие, се грижи за ќерката, е домаќинка. Ти погоре ја имаш окарактеризирано Маријана како девојка на место.

char·ac·ter/ˈkariktər/Noun

1. The mental and moral qualities distinctive to an individual

Маријана едни морални вредности што има... Еве нека гледаат децата твои Велики брат на јутјуб, пошто ќе заврши и нека учат од неа.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
јас сум да победи Дуле или Сораја или Хорват(не беше номиниран цела сезона)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom