Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
Го имам следниот проблем со Википедија на Google Chrome:

Решение?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Ахх не научија луѓето дека вакви теми не се bump-аат и не научија ... е вака само ремет може да им маваат за се и сешто :) :)

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
луге здраво.
ми треба помош околу интернет провајдер.
сеа користам од t-home, ама треба да го мењам па дајте совет.
иначе од кабелскиве само телекабел ми е во комбинација зашто другиве немаат пуштено мрежа тука.
фала ви однапред

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
луге здраво.
ми треба помош околу интернет провајдер.
сеа користам од t-home, ама треба да го мењам па дајте совет.
иначе од кабелскиве само телекабел ми е во комбинација зашто другиве немаат пуштено мрежа тука.
фала ви однапред
Не го мењавај !

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
симнував еден фајл од рапидшер и сега да симнам уште еден ми вика чекање 90минути:eek:, па нели пред некое време се чекаше по 15 минути, има ли некој трик да не треба чекање толку време или мора рапидпро?????

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
симнував еден фајл од рапидшер и сега да симнам уште еден ми вика чекање 90минути:eek:, па нели пред некое време се чекаше по 15 минути, има ли некој трик да не треба чекање толку време или мора рапидпро?????
Ако имаш АДСЛ интернет. тогаш само дисконектирај и конектирај ја конекцијата... автоматски ке земе нова ип адреса и нема да мора да чекаш...

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Ако имаш АДСЛ интернет. тогаш само дисконектирај и конектирај ја конекцијата... автоматски ке земе нова ип адреса и нема да мора да чекаш...
е немам имам од Оне интернет и имам пробано така ама несака

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Ми треба програмче кое што ќе конвертира слики од дадена димензија во друга.( тука спаѓаат пиксели, па конвертирање од гиф во јпг и обратно, и големина на сликите)
На пример ако е сликата 100 со 100 пиксела и 56 килобајта, јас сакам да ја направам 70 со 70 пиксела и 3 килобајта.
Може да ми помогнете?
Фала[/quote
Imas programce se vika Format Factory ja toa go koristam na nego konvertiram sliki videa muzika svasta jako e probaj go :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
е немам имам од Оне интернет и имам пробано така ама несака
one како што знам даваат динамични ип адреси... ај пробај пак, ама извади го кабелот од модемот и приклучи го

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
one како што знам даваат динамични ип адреси... ај пробај пак, ама извади го кабелот од модемот и приклучи го
го извадив кабелот од модемот и пак го приклучив и имам нова ип адреса. ФАЛА многу!

Kajgana Shop

На врв Bottom