Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе пости чоекот си кажа, пост во комбинација со темјан е убиствена работа.Можи и Исус ќе го види со пријателите.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас..арен сум... но ти изгледа не си.....
..прво ќе лупнеш некоја глупост, па ко ќе те нешто прашаат околу тоа.... се правиш на неарен....
Почесно е да кажеш дека нешто не Ти е познато, отколку мене да ми ја завалиш кривицата.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.654
Поени од реакции
31.537
ako tolku veruvash i si ubeden vo takvo neshto., gi imash site predispozicii tie gore na slikata ., tuka za vreme na ovozemniot zhivotec tvoj da gi vidi6 i osoznae6:giggle:

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Добро бе Мики.... еве Чорбаџија го сфаќам, за пари пишува глупости во кои и самиот не верува.... али ти.... можно е да си толку затуцан и да веруваш во тоа што го пишуваш? Или и ти пишуваш за пари?
Не бре, каков верување во напишаното, сите ние Христијани овде кои пишуваме заработуваме големи пари. Еве мене ми даваат по 1000ден. од пост. А ако постот биде насочен против атеист добивам уште по 1000-ка плус. Досега овде имам заработено околу 10000 евра. :D - еве и едно зеленко смајли, ала Мики.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Не бре, каков верување во напишаното, сите ние Христијани овде кои пишуваме заработуваме големи пари. Еве мене ми даваат по 1000ден. од пост. А ако постот биде насочен против атеист добивам уште по 1000-ка плус. Досега овде имам заработено околу 10000 евра. :D - еве и едно зеленко смајли, ала Мики.
Ако пишуваш за пари, ок тогаш и ти си атеист.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Си слушнал за менаџмент?
Да. Да не помислите дека го бранам или кријам човекот, појма немам кој е, па си помислив да не е некој од овие во контактите.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Да. Да не помислите дека го бранам или кријам човекот, појма немам кој е, па си помислив да не е некој од овие во контактите.
Аааа, е па ок тогаш. Ниту јас го знам. И подобро да не го дознаам.... за него.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Смртта е природна. Нема ништо страшно во самата смрт. Страшен е животот живеен во страв од смртта.
Смртта е природна кога се однесува на се друго околу мене, но не е природна кога се однесува на Мене. Јас сум Едниот од книгата на Штирнер, и си ги сакам своите права. Најважното од тие права е да траам, ако не вечно, еве барем колку Сонцето. Не ме плаши смртта, повеќе ме вреѓа, како симбол на мојата конечност...

Мислам, ме извлекле од ништавилото, ми било дадено шанса да го засакам животот пред да почнам да размислувам за него, и сега треба да се помирам дека моето враќање во ништавилото е природно? Треба да се помирам со тоа дека за деценија или две нема да можам да играм баскет, дека за две до три децении нема да можам да имам секс, дека за една деценија убавите жени нема повеќе да ме приметуваат, дека оптимистички гледано, за три до четири децении целокупниот мој Универзум ќе исчезне?

Тоа не може да биде природно, на за Мене. Природно за мравките, природно за луѓето мравки, не за мене...

Но од друга страна не можам да си го лажам умот со бесмислените учења за задгробниот живот, како и со бедата на метамопсихозата...

Чаре?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom