На кој факултет планирате да го продлжите вашето образование?

• Креатор на темата Креатор на темата Артиљеро
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 август 2008
Мислења
6.020
Поени од реакции
5.343
Мислам дека насловот е јасен. Спеделете ги вашите планови. Може ќе потикнете некој да го продлжи образованите каде што ќе одите вие.

Планирам да се запишам на Филолошкиот факултет во Скопје. Зошто? Едноставно, одсекогаш сум го сакала Англискиот, го учам веќе 12 години и би сакала да работам како професор или преведувач. Во меѓувреме се предомислив неколку пати, се мислев и за на Правен (новинарство) и на Филозофиски (психологија), али сепак не крај се одлучив за она првото. Најверојатно ќе одам на Преведување и толкување, втор ќе земам Германски, и така.
Иначе, нели има ваква слична или иста тема?

Планирам да се запишам на Филолошкиот факултет во Скопје. Зошто? Едноставно, одсекогаш сум го сакала Англискиот, го учам веќе 12 години и би сакала да работам како професор или преведувач. Во меѓувреме се предомислив неколку пати, се мислев и за на Правен (новинарство) и на Филозофиски (психологија), али сепак не крај се одлучив за она првото. Најверојатно ќе одам на Преведување и толкување, втор ќе земам Германски, и така.
Иначе, нели има ваква слична или иста тема?

Ја не видов дека има затоа и отворив. има тема кај се запишале средно...

Не си јас чекав 3 години да се одлучам па ете сега два ги иам :)

Џаха и јас размислувам така.. Да си ги завршам двата меѓу кои се двоумам. Поточно трите :giggle:

Медицина " Гоце Делчев " - Штип ..
смер: забен техничар/протетичар!
:)

Компјутерски Науки и Инженерство на ФИНКИ, барем се надевам дека успешно ќе се упишам на тој смер. :) Ако не ќе биде некој од другите смерови, е-технологии или мрежи. Како и да е, некаде би требало да влезам :).

btw Со среќа на сите :p

Во август се запишувам на факултетот Археологија. Тоа воедно ќе ми биде втор факултет.
Кој ти беше прв факултет? :)

17ти август....
јас сум на технички.....
ама потоа ќе си ја исполнам животната желба...или географија или историја...или смрт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom