На кој факултет планирате да го продлжите вашето образование?

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Мислам дека насловот е јасен. Спеделете ги вашите планови. Може ќе потикнете некој да го продлжи образованите каде што ќе одите вие.

E

elena.

Гостин
Планирам да се запишам на Филолошкиот факултет во Скопје. Зошто? Едноставно, одсекогаш сум го сакала Англискиот, го учам веќе 12 години и би сакала да работам како професор или преведувач. Во меѓувреме се предомислив неколку пати, се мислев и за на Правен (новинарство) и на Филозофиски (психологија), али сепак не крај се одлучив за она првото. Најверојатно ќе одам на Преведување и толкување, втор ќе земам Германски, и така.
Иначе, нели има ваква слична или иста тема?

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Планирам да се запишам на Филолошкиот факултет во Скопје. Зошто? Едноставно, одсекогаш сум го сакала Англискиот, го учам веќе 12 години и би сакала да работам како професор или преведувач. Во меѓувреме се предомислив неколку пати, се мислев и за на Правен (новинарство) и на Филозофиски (психологија), али сепак не крај се одлучив за она првото. Најверојатно ќе одам на Преведување и толкување, втор ќе земам Германски, и така.
Иначе, нели има ваква слична или иста тема?
Ја не видов дека има затоа и отворив. има тема кај се запишале средно...

Член од
12 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Не си јас чекав 3 години да се одлучам па ете сега два ги иам :)
Џаха и јас размислувам така.. Да си ги завршам двата меѓу кои се двоумам. Поточно трите :giggle:

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Медицина " Гоце Делчев " - Штип ..
смер: забен техничар/протетичар!
:)

Г

Грејвдигер

Гостин
Компјутерски Науки и Инженерство на ФИНКИ, барем се надевам дека успешно ќе се упишам на тој смер. :) Ако не ќе биде некој од другите смерови, е-технологии или мрежи. Како и да е, некаде би требало да влезам :).

btw Со среќа на сите :p

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Во август се запишувам на факултетот Археологија. Тоа воедно ќе ми биде втор факултет.
Кој ти беше прв факултет? :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
17ти август....
јас сум на технички.....
ама потоа ќе си ја исполнам животната желба...или географија или историја...или смрт

Kajgana Shop

На врв Bottom