Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А спарувањето помеѓу две единки во блиско крвно сродство помеѓу брат и сестра може да доведе до раѓање на дегенреик со тешка ретардација како во случајот на свети чорбаџи голтар парталко малоумен
Ееееј, а замисли да се спарат Мики и Чорбаџија... пооооо...

Додуше, овој лажгово некако не ми е за вјероват... + и протестантски проповедник... и нив не ги бие некој straight глас...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Човече!! Било кој вид може да биде "алка која недостасува", со оглед на тоа што еволуцијата е постојан процес!!
Не е баш така, има квантни скокови во промените кај видовите(гледајки ги фосилите) што тешко дека актуелнава хипотеза за еволуцијата може да ги објасни.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.440
Поени од реакции
5.130
Има смисла. Замисли си дека влегуваш во една просторија и на подот гледаш еден куп расфрлени коцки (оние за табла или не лути се човече) ама сите наместени со 6ката нагоре. И сега го уклучуваш мозокот и размислуваш:
1. Хммм кој ли ги наместил вака?
или пак:
2. А што ако случајно се наместиле вака? Чекај да видам која е веројатноста.тие случајно да се наместиле така.. и сметаш сметаш сметаш и добиваш резултат 1 наспроти билиони билиони кврадриљони (единица со илјадници нули после неа).

Што ќе заклучиш? Дека некој ги наместил така или дека случајно се наместиле?
Уште да ги земеше во предвид сите можни настани и нивното повторување (случување) и ќе дојдеше до заклучок дека веројатноста на толку голем временски период и толку многу настани, прилично е голема...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е баш така, има квантни скокови во промените кај видовите(гледајки ги фосилите) што тешко дека актуелнава хипотеза за еволуцијата може да ги објасни.
Има квантни скокови кај фосилите, затоа што нема фосили од сите фидови кој постоеле. Фосилизацијата е процес кој се случува под екстремни и ретки околности, а не постојано.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Има многу шарени волци во шумите. Има многу други животни што не се нужно црни и ловат ноќе. Твојот заклучок е твоја претпоставка, но не и научна вистина. Ексклузивноста на интерпретацијата не е својствена за науката.

Голема работа ако гривата му е бела, а главата му остане црно-сива. Ептен ќе се скрие така во снегот :) Сполај ти што слатко ме насмеа вака за пред спиење.
Добра ноќ на сите. Сонувајте го Дарвин.
Е ај со здравје... која сестра вечерва ќе ја сонуваш....:D

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.440
Поени од реакции
5.130
Дечки.... Чорбаџија е најголемиот атеист меѓу нас. Само него го интересираат парите. Тој воопшто не верува во тоа што го пишува, но мора да го пишува ако сака пари. Просто е.

Кога би размислил.... и мене да ми даваат доволно пари да имам угоден живот.... и јас би тресел лаги на форумов. Најсериозно.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Има квантни скокови кај фосилите, затоа што нема фосили од сите фидови кој постоеле. Фосилизацијата е процес кој се случува под екстремни и ретки околности, а не постојано.
Абе јасно ама ќе се најдеше некој пример, вака мора да се шпекулира.
Што не е во доменот на науката.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Голема работа ако гривата му е бела, а главата му остане црно-сива. Ептен ќе се скрие така во снегот :) Сполај ти што слатко ме насмеа вака за пред спиење.
Што знам... ја не би се надевал на мирен сон. Ти може се пастриш некако додека се препукуваш, ама ова што го читаш, колку-толку, ти копа по тоа тиквата. Бурно и кошмарно за тебе ноќеска. Дарвин и Докинс ќе те вребаат зад секој крст што ќе го сониш...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Абе јасно ама ќе се најдеше некој пример, вака мора да се шпекулира.
Што не е во доменот на науката.
Да се најдеше пример за што? Во предходните страни имав посочено на живи примери од растенија, инсекти и бактерии, кој непостоеле до пред неколку векови или децении, а сега постојат. Тие се најочигледниот доказ за еволуцијата.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ееееј, а замисли да се спарат Мики и Чорбаџија... пооооо...

...
Да се спарат.....Тој филм не го гледаме....
Тие двајца пред некоја година очи ќе си извадеа....:ROFLMAO:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас уште си чекам доказ и доказ и доказ...

F

Frankie Yale

Гостин
Ako ides po taa glupa logika i ajkulata ima tapa kamuflaza, mozes da ja vidis od desetina metri (osven ako ne te iznenadi) ako plovi blizu povrsinata, ama ako razmislis deka fokite koi imaat mnogu los vid se glavno jadenje na ajkulite toas ke sfatis deka kamuflata e uspesna. Ne gledaj glupaku od tvoja perspektiva, ti ne si plen nitu na volkot nitu na ajkulata.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Да се најдеше пример за што? Во предходните страни имав посочено на живи примери од растенија, инсекти и бактерии, кој непостоеле до пред неколку векови или децении, а сега постојат. Тие се најочигледниот доказ за еволуцијата.
Toa што не постоеле пред неколку децении само ја негира хипотезава за еволуцијата.
Промени постојат да, ама додека не се пронајде механизмот констатацијата не е ништо посебна.
Ako се утврди дека факторот време не игра улога тука тогаш еволуција како поим треба да се избрише.
Затоа што еволуцијата = промени/единица време

Kajgana Shop

На врв Bottom