Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
А ќе ни објасниш како стигна Исламот овде на овие простори? Не е преку турците? Да не е Мухамед родум можда од Струга? Или?
Да бе комшија му беше на прадедоми. Ај ќе се разбереме... Не би да објаснувам бадијала... :ROFLMAO: Се знае што сакам да кажам или сте тапа вие самите или на тошо се правите.

Ајде сега добра ноќ...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да бе комшија му беше на прадедоми. Ај ќе се разбереме... Не би да објаснувам бадијала... :ROFLMAO: Се знае што сакам да кажам или сте тапа вие самите или на тошо се правите.

Ајде сега добра ноќ...
Ма одамна сме се разбрале не е проблем. Исламот потекнува од Струга. Како ви кажеш.

F

Frankie Yale

Гостин
Абе не биле тоа муслимани, што збориш и ти безвезе, Будисти биле тие. :ROFLMAO: Тие „ќафирите“ :LOL:
Ne bre jas mislam deka bile muslimani ama vo samoodbrana osvojuvale, znaes celo vreme gi napagjale pa begale i ovie brkajki gi pola svet go osvoile, slucajno... :LOL::LOL::LOL:

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
абе пустите тие само се бранеле, а мајка им ја бараа на балканот 500 години? Или малку и нас не бранеа?
A kade se sega tie Turcite posle 500 godini ? Ili sega so sila gi ateiziravte ili hristijaniziravte ? Ili mozebi sega ne upotrebivte vie nikakva sila sto se smeni sostojbata na balkanov ? Samo Turcite sila upotrebuvaat.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
A kade se sega tie Turcite posle 500 godini ? Ili sega so sila gi ateiziravte ili hristijaniziravte ? Ili mozebi sega ne upotrebivte vie nikakva sila sto se smeni sostojbata na balkanov ? Samo Turcite sila upotrebuvaat.
Колку и да избегнуваш одговори, тоа нема да го смени фактот дека Исламот наслино бил спроведуван на овие простори, тоа е факт. А кај отишле турците? Па прочитај историја убаво си пишува таму. Од кај што и дошле. Исто како и Римјаните кога ги изгубиле војните и Наполеон кога ги изгубил војните, и Германците па и Александар..... и сите кои војувале некаде по светот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Само турците ли употребувале сила?! Кој дебилски аргумент!!
Значи ако тебе некој со сила ти влезе дома, и те држи во ропство, не треба да употребиш сила за да се ослободиш од него? Или можеби турците во самоодбрана освојувале?
o_O

Член од
22 јуни 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Секоја религија треба да се почитува. Таа ги обединувала луѓето кога немале во што да веруваат. Им дала утеха и верба за иднината. Секако дека религиите имаат свои недоследности и противречности, но тие се феномен кој треба да се негува и почитува.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Само турците ли употребувале сила?! Кој дебилски аргумент!!
Значи ако тебе некој со сила ти влезе дома, и те држи во ропство, не треба да употребиш сила за да се ослободиш од него? Или можеби турците во самоодбрана освојувале?
o_O
Ipsi... ti si totalno zaostanat za da svatis moj post.
Zosto togas zapnati ste na toa deka samo turcite upotrebuvale sila te. samo Muslimanite vo sirenjeto na Islamot a ne recete za niv deka bile ugnetuvani od samiot pocetok proteruvani pa se branele....
Zapnat si zatoa sto si bas debil.
--- надополнето: Jun 22, 2011 4:07 PM ---
Колку и да избегнуваш одговори, тоа нема да го смени фактот дека Исламот наслино бил спроведуван на овие простори, тоа е факт. А кај отишле турците? Па прочитај историја убаво си пишува таму. Од кај што и дошле. Исто како и Римјаните кога ги изгубиле војните и Наполеон кога ги изгубил војните, и Германците па и Александар..... и сите кои војувале некаде по светот.
E pa zemite i vie procitajte troa istorija pa e vidite kako bil Shiren Islamot i na ovie prostori. Jas milion pati ponudiv edna serja od dokumentarni klipovi za Istorijata an Islamot,od samiot pocetok pa se do Osmanliskata imperija.... Zboruvaat vo pogolem del Hristijanski Istoricari. Ama ete,dosaden sum bil so klipovite.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Forma na sirenje na Islamot kako nasilna nitu postoela nitu pak postoi nitu ke postoi. Od samoto objavuvanje na Kur'anot,nasilstvoto vo verata e zabraneto. Nema sirenje vo Islamot.... Sonceto nikoj ne moze da go sokrie od ocite na lugeto,nitu pak moze nekoj da ja namali negovata toplina i svetlina.... Mnogu glupavo prasanje postavi.

Bi ti odgovoril i na drugite prasanja,koga bi gi postavil barem malku pojasno.
Не се лажи самиот. Како стигна Исламот на Балканот? Со палмови гранчиња? На кого сакаш да му баеш? Ако муслиманите со војска и сила не го донесоа Исламот на Балканот, тие се уште ќе си беа на Блискиот Исток, ќе ги немаше ниту во Турција. Затоа не се лажи самиот себе.
Туку не ми одговори на прашањето? Дали се уште на ист начин го ширите Исламот, или пак нешто променивте во начинот (пример: да се жртвувате за неверниците, наместо да ги убивате, да ги љубете - наместо да ги мразете итн.).

п.с. Ако не ти е јасно, слободно без нелагодност прашај и ќе ти одговорам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ipsi... ti si totalno zaostanat za da svatis moj post.
Zosto togas zapnati ste na toa deka samo turcite upotrebuvale sila te. samo Muslimanite vo sirenjeto na Islamot a ne recete za niv deka bile ugnetuvani od samiot pocetok proteruvani pa se branele....
Zapnat si zatoa sto si bas debil.
Да беее! како не сватив порано дека сиротите биле угнетувани и протерувани, па затоа освојувале и поробувале низ цела еврепа - чисто во самоодбрана!
Не дека сакале да не држат во ропство 5 века, тие само се бранеле. Стварно дебилно од моја страна што не го увидов ова.
П.С. И муслиманите кој ја освоиле шпанија, гарант во самоодбрана го сториле тоа.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Glupav si,ti kazav.... mozes samo da mi petelkas i nisto poveke.
--- надополнето: Jun 22, 2011 6:44 PM ---
Za Spanija,se povtoruva istoto prasanje. Kade se sega Muslimanite i Islamot vo spanija... ili ja zaboravate Inkvizacijata... jas mozam da vi kazam sto se slucilo vo spanija a ne kako Muslimanite ja osvoile,tuku kako ja izgubile.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Za Spanija,se povtoruva istoto prasanje. Kade se sega Muslimanite i Islamot vo spanija... ili ja zaboravate Inkvizacijata... jas mozam da vi kazam sto se slucilo vo spanija a ne kako Muslimanite ja osvoile,tuku kako ja izgubile.
Не е прашањето каде се сега, туку што барале воопшто таму тогаш?! И не мешај инквизиции, зборуваме за исламот кој употребувал насилство само во самоодбрана.......и со таа самоодбрана ја освоил и поробил пола европа!
Признавам, треба да си глупав за да не го разбереш тоа нели, колку е само очигледно.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021

Клин со клин се избива.
Ако седеле мирни и сите го примеле исламот.... тогаш денес Шпанија ќе беше муслиманска, Балканот исто...
Но не е така.... против поробувачот се бореле со се што можеле.

За жал, криво ми е само тоа што не излегол исламот како што влегол - со масакри. Така барем ќе се научеа турците муслимани за уште еднаш.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
babini devetini, i koja viee celtaa so oviee zborovi ,. sto sakate da dokazetee

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom