Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Спенсер

Гостин
па да не се мачиш за Нигерија,далечен пат...

ај кога ме поправаш,да те поправам и јас тебе:не зАшто,него зОшто ;)
фала на поправката:)

Друже, преку глава ми е да ти кажам од партискиве кренени бе,државата во пропаст ни оди... Сврти се ваму,партиски војници,сврти се таму исто така...
Луѓе без памет т.е. овци ги викам ја,на сите страни :) Можност за просперитет = 0.0 ...

Размисли малку ќе видиш дека сум во право/ А она Македонското што го имаме во Нас,неможе да се искорени и смени... макар имал и нигериски пасош :)

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Хунче, тези насевер имат совсем друга мисла за тези работи. Кога имаш бугарски гимназии и бугарски универзитет на тези простори - наполно нормално лугето да сакат и да земат државенство,па и многу от нив се вракjaт во БГ след 200-300 години.
--- надополнето: Jun 22, 2011 12:46 AM ---

:) Човешката простотиja не оди по шумата, таа оди по лугето.
пиши на Македонски и да се разбереме ко луѓе, не за џабе и ве описменивме

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
фала на поправката:)

Друже, преку глава ми е да ти кажам од партискиве кренени бе,државата во пропаст ни оди... Сврти се ваму,партиски војници,сврти се таму исто така...
Луѓе без памет т.е. овци ги викам ја,на сите страни :) Можност за просперитет = 0.0 ...

Размисли малку ќе видиш дека сум во право/ А она Македонското што го имаме во Нас,неможе да се искорени и смени... макар имал и нигериски пасош :)
државата не оди во пропаст,таа е пропадната веќе 66 години...во последно време почна да излегува од таа пропаст,на нешто што не сме навикнале па не збунува,но ќе е потребно доста време тие 66 години да се надополнат!!!!

иначе ако имаш нигерски пасош,ти насекаде во секој документ на овој свет ќе се водиш како нигерец,без некој да те праша како ти се чуствуваш(y)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
пиши на Македонски и да се разбереме ко луѓе, не за џабе и ве описменивме
Блажени са верваштите. :)
Интересно само дали и вие описменихте со словенски, извини згрешив, со антички македонски jaзик, целиот словенски свет?! :ROFLMAO:

С

Спенсер

Гостин
државата не оди во пропаст,таа е пропадната веќе 66 години...во последно време почна да излегува од таа пропаст,на нешто што не сме навикнале па не збунува,но ќе е потребно доста време тие 66 години да се надополнат!!!!
Чул те Господ... камо да беше така/ немаше да има потреба некои да вадат бугарски пасоши за да извадат парче леб... но тоа е тоа/

Времето ќе покаже друже...

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Чул те Господ... камо да беше така/ немаше да има потреба некои да вадат бугарски пасоши за да извадат парче леб... но тоа е тоа/

Времето ќе покаже друже...
бг пасошите не се вадат од вчера,некои поради коли,други поради патувањеа трети(од овие 85%неписмени) со надеж дека низ европа ќе заработат малку леб,затоа што такви биле многу барани:notworthy:
фамилии на работ на егзистенција во ЕУ ги има,ниту самите незнаат колку ги има,па уште овие нашиве им се потребни

T

Tetro

Гостин
татарските невестичиња
дупел татарки
колел татарите:?
бугарите се татари.
иде прво МАКЕДОНЕЦ па Хунза (јас сум Македонец, уште не и Хунза)
иде прво ТАТАР па Бугар (ти си бил ТАТАР, па си станал Бугар)
Ебаго. Научи нешто ново, па после пробај да дискутираш на ниво. Вака, џабе ги загадуваш темите.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Ебаго. Научи нешто ново, па после пробај да дискутираш на ниво. Вака, џабе ги загадуваш темите.
ова ќе биде со сигурност нов хит во МК,таатттаатаатттаттт....:ROFLMAO:

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Блажени са верваштите. :)
Интересно само дали и вие описменихте со словенски, извини згрешив, со антички македонски jaзик, целиот словенски свет?! :ROFLMAO:
абе татар4е, ние т.е. Киро и Мето, нашиот Антички Македонски сме ви го упростиле во словенски за да може вие да го разберете ...што е до нас уште си го користиме истиот Македонски
--- надополнето: Jun 22, 2011 1:28 AM ---
а што, и тебе да не те вреѓа вистината ко него?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
абе татар4е, ние т.е. Киро и Мето, нашиот Антички Македонски сме ви го упростиле во словенски за да може вие да го разберете ...што е до нас уште си го користиме истиот Македонски
Хунза,това иди им го кажи на чехите или на руснаците,а може и на украинците да ти се посмеjaт малце. o_O

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Хунза,това иди им го кажи на чехите или на руснаците,а може и на украинците да ти се посмеjaт малце. o_O
си знаат они ај ти.
него ти прочитај си ја историјата и ке видиш кога Монголците (твојте потомци) дошле таму каде што потекнуваш ти и кој јазик го донеле, т.е. која НЕписменост

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
си знаат они ај ти.
него ти прочитај си ја историјата и ке видиш кога Монголците (твојте потомци) дошле таму каде што потекнуваш ти и кој јазик го донеле, т.е. која НЕписменост
Кога позборуваш со вакви луге, можем пак со тебе да позборуваме. Многу брзо определи дека монголите ми били потомци бе дечко :) Ти даже фацата ми не си видел,ама монголи били потомците ми. Оф мори боже!!! Jaс не зборувам дека си хомусексуалец,само заштото ти се сметаш за потомак на хомосексуалец.o_O Ама нема страшно, това е прашане на интелектуален предизвик да можеш да комуникираш нормално.
Тиja,кои дошли имали писменост,ти за нив не бери гаjле. Гледаj сега ти да си писмен,а това во минатото - минало и заминало ;)

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Кога позборуваш со вакви луге, можем пак со тебе да позборуваме. Многу брзо определи дека монголите ми били потомци бе дечко :) Ти даже фацата ми не си видел,ама монголи били потомците ми. Оф мори боже!!! Jaс не зборувам дека си хомусексуалец,само заштото ти се сметаш за потомак на хомосексуалец.o_O Ама нема страшно, това е прашане на интелектуален предизвик да можеш да комуникираш нормално.
Тиja,кои дошли имали писменост,ти за нив не бери гаjле. Гледаj сега ти да си писмен,а това во минатото - минало и заминало ;)
епа еве да речеме дека јас незнам... еве сам кажи кои биле твои потомци

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom