Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Оној кој нема аргументи или чии аргументи биле успешно побиени што му преостанува освен да премине на лични напади, дискредитирања, да се гневи, да навредува, да пишува неосновани клевети, да користи пцовки и вулгарности, да се заканува итн. Сосема разбирливо и очекувано.
Вистината дава мир, а плодот на лагата е гнев, лутина, омраза и сето она што го набројав во првата реченица.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Точно мојата поента. Нема причина за дискусија на оваа тема. Повеќето од работите се одамна апсолвирани, а генералната теза на креационозмот е благо кажано, идиотска. Не знам како наоѓата воља да дискутирате за ова...
Манипулатори и гнаси погани ме вадат од такт!!!

F

Frankie Yale

Гостин
Оној кој нема аргументи или чии аргументи биле успешно побиени што му преостанува освен да премине на лични напади, дискредитирања, да се гневи, да навредува, да пишува неосновани клевети, да користи пцовки и вулгарности, да се заканува итн. Сосема разбирливо и очекувано.
Вистината дава мир, а плодот на лагата е гнев, лутина, омраза и сето она што го набројав во првата реченица.
Sekoe tvoe tvrdenje e odamna pobieno pa zatoa mora postojano da kopiras zastareni propagandi. Na pamet te naucivme, trite citati od Darvin i edniot od Gould; paleontologijata ja pobiva evolucijata; videoto so Dokins seto toa zacineto so postojanite lupetanja na prazno evolucijata e bajka, vie ste darvinisti i taka nataka. Dosaden si veke.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ова е форум. На форум форма, не. Само чиста содржина.

Така, ти го добиваш сето она кое го заслужуваш со своите лаги, манипулации и подметнувања.

Го вребам секој твој педерски пост и без оглед колку пати претходно си го излажал тоа што го лажеш, јас сум тука, читам и те напаѓам ТЕБЕ ЛИЧНО затоа што си гнасен манипулатор со скриена агенда.

Плукам по тебе затоа што лажеш дека не си религиозен кога сакаш да заведеш некоја кутра душа. Пљукам по ТЕБЕ ЛИЧНО дека по ПП им се упикуваш на разочарани и изгубени деца и ги подведуваш да влезат во твоето фундаменталистичко ДУВЛО кое се вика Секој Студент.

Ти немаш НИКАКОВ интегритет. Се криеш зад ликот на слаткоречив добронамерник, а твоите постови смрдат од лаги, искривоколчени аргументи и содржини извадени од контекст.

Ти си лажго и манипулатор и ако некаде те сретнам ќе ти биде многу шит.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Sekoe tvoe tvrdenje e odamna pobieno pa zatoa mora postojano da kopiras zastareni propagandi. Na pamet te naucivme, trite citati od Darvin i edniot od Gould; paleontologijata ja pobiva evolucijata; videoto so Dokins seto toa zacineto so postojanite lupetanja na prazno evolucijata e bajka, vie ste darvinisti i taka nataka. Dosaden si veke.
Не туку сите твои тврдења се одамна побиени и затоа избегнуваш да одговараш на прашања, топтан со DBACK преминуваш на лично ниво (небаре на mIRC правиме муабет), падна и ниско, многу ниско - ме разочара.

F

Frankie Yale

Гостин
Не туку сите твои тврдења се одамна побиени и затоа избегнуваш да одговараш на прашања, топтан со DBACK преминуваш на лично ниво (небаре на mIRC правиме муабет), падна и ниско, многу ниско - ме разочара.
Ah lele manipulator eden, jas sum izbegnuval prasanja, koj najde da mi kaze... Semejniot covek so mnogu obrvski. Nemoj bre Corbadzi site te znaeme kakov si, site znaeme deka sekogas koga ke te fatat vo nebrano gi ignoriras prasanjata i se gubis od temite te nema so denovi pa potoa se vrakas i pak istoto go povtoruvas.

Ako nekoj e ekspert vo izbegnuvanje na prasanja toa si ti.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:D:ROFLMAO::D:ROFLMAO::D

Јас мислам дека тебе мир ти даваат парите...

Дали можеме да повлечеме паралела, вистината = парите?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
100 иста лага веќе не се демантира. Се пали лажовот на сред плоштад.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Никогаш не сум избегнал прашања кога сум бил на форумов. Простете што имам живот и надвор од форумов и што не дремам како вас 24/7 тука.
Сите вас Дарвинистите ве имам викнато и на дебата во живо. Сите до еден се уцвикавте, ги свиткавте опашките и останавте „фраери зад монитор“. Два и два не знаете колку се ако не проверите на гугл или википедија - вашите меродавни учебници што ги пишуваат и едитираат тинејџери и кој стигне.
Продолжете си слободно вашите навреди и тротоарски муабети. Јас ќе чекам вистински дискутанти, што аргументирано ќе дискутираат на темава.
Останете ми со здравје и памет во главата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Никогаш не сум избегнал прашања кога сум бил на форумов. Простете што имам живот и надвор од форумов и што не дремам како вас 24/7 тука.
Сите вас Дарвинистите ве имам викнато и на дебата во живо. Сите до еден се уцвикавте, ги свиткавте опашките и останавте „фраери зад монитор“. Два и два не знаете колку се ако не проверите на гугл или википедија - вашите меродавни учебници што ги пишуваат и едитираат тинејџери и кој стигне.
Продолжете си слободно вашите навреди и тротоарски муабети. Јас ќе чекам вистински дискутанти, што аргументирано ќе дискутираат на темава.
Сакаш веднаш да ти дадам пример кога си избегнувал дискусија а си бил на форумов?

Или и овој пост ќе го игнорираш?

Член од
19 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
1
Добар ден на сите ова е мој прв пост на форумов па ќе се потрудам да биде издржан. :) Ја видов темава случајно и онака ме заинтересира па би сакал да поставам неколку прашања.

Прво, ме интересира како креационистите го објаснуваат потопот во приказната за Ное?
Второ, што велат креационистите за староста на земјата? Дали навистина сметаат дека таа е 6000 години стара и како тогаш ги објаснуваат фосилите стари милиони години.
Трето, како ја објаснуваат огромната поддршка која ја ужива еволуцијата?

На мене како студент никогаш не ми била логична еволуцијата и нејзините објаснувања. Кучиња кои стануваат мачки, ние случајно сме настанати и ред други нелогичности. Но и многу работи околу креационизмот ми се нејасни па се надевам дека некој овде ќе ми ги разјасни.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Добар ден на сите ова е мој прв пост на форумов па ќе се потрудам да биде издржан. :) Ја видов темава случајно и онака ме заинтересира па би сакал да поставам неколку прашања.

Прво, ме интересира како креационистите го објаснуваат потопот во приказната за Ное?
Второ, што велат креационистите за староста на земјата? Дали навистина сметаат дека таа е 6000 години стара и како тогаш ги објаснуваат фосилите стари милиони години.
Трето, како ја објаснуваат огромната поддршка која ја ужива еволуцијата?

На мене како студент никогаш не ми била логична еволуцијата и нејзините објаснувања. Кучиња кои стануваат мачки, ние случајно сме настанати и ред други нелогичности. Но и многу работи околу креационизмот ми се нејасни па се надевам дека некој овде ќе ми ги разјасни.
Креационистите не го објаснуваат потопот на Ное. Викаат дека ЦЕЛА ПЛАНЕТА се напунила со вода до највисоките планини, и пошто Земјата е шуплива, цела вода се впила во земјата.

За староста, викаат дека е 5700 години. Иди разбери како се нацртани пешѓтерските слики во Кромањон.

За поддршката на ТЕ, еве, види го Чорбаџија, па ќе ти биде јасно!

F

Frankie Yale

Гостин
Простете што имам живот и надвор од форумов и што не дремам како вас 24/7 тука.
Stopati ti kazav, sto ke diskutiram so tebe? Da te slusam kako tropas gluposti, kako prezentiras odamna pobieni argumenti kako naucni fakti?
Никогаш не сум избегнал прашања кога сум бил на форумов.
Od tolku lazenje se izgubi, pocna da zaboravas.

Член од
19 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
1
Креационистите не го објаснуваат потопот на Ное. Викаат дека ЦЕЛА ПЛАНЕТА се напунила со вода до највисоките планини, и пошто Земјата е шуплива, цела вода се впила во земјата.

За староста, викаат дека е 5700 години. Иди разбери како се нацртани пешѓтерските слики во Кромањон.

За поддршката на ТЕ, еве, види го Чорбаџија, па ќе ти биде јасно!
Па добро, и тоа е некакво објаснување. Земјата е шуплива како што знам, па возможно е водата која се впила да била истопена од јадрото на земјата кое е многу жешко.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Па добро, и тоа е некакво објаснување. Земјата е шуплива како што знам, па возможно е водата која се впила да била истопена од јадрото на земјата кое е многу жешко.
Земјата не е шуплива.

Што студираш ти? Теологија?

Kajgana Shop

На врв Bottom