Помош, проблеми, прашања, совети...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Па види какво прашање прашуваш. Ама ок ќе ти работи уште 5 дена 4 часа и 3 мин 2 секунди и 1 пенис :D
ОК, ај да ти кажам случка кога го имав старото напојување и кога му прекина ТОА ЕБЕНИОТ ВЕНТИЛАТОР да му работи. 6 месеци гурав така додека не земам ново напојување. Многу сте почнале сите да се курчите тука на кајганава -.-

M

Mr.InF3ction

Гостин
ОК, ај да ти кажам случка кога го имав старото напојување и кога му прекина ТОА ЕБЕНИОТ ВЕНТИЛАТОР да му работи. 6 месеци гурав така додека не земам ново напојување. Многу сте почнале сите да се курчите тука на кајганава -.-
Но тоа е случка. Користи го така во лето. Да работи минимум 12 часа па да видиме дали ќе работи. И зависи каква конфигурација, какво куќиште, какви делови , собна температура и доста други работи.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Ако не помине над 10 часа на prime95 и/или AIDA64 ( Everest ) system stability test без никакви проблеми ( исклучување, BSOD, прегревање ) - компјутерот за мене не е стабилен.
Со ТАЈ ЕБАНИОТ ВЕНТИЛАТОР што не работи, компјутерот нема 2 минути да издржи на prime95. И жити се ви се молам да ги оставете темите за хардвер на тие што се разбираат во тоа, не ги лажете луѓето со глупави информации, кои можат да им наштетат.
--- надополнето: Jun 19, 2011 7:49 AM ---
Koj ja trkala grafickata, i onaka katastrofa mi e x600 pro xD, ke si zemam barem kolku tolku podobra. Uste edno prasanje, kolku vreme ke mi raboti grafickata vaka bez kuler? xD
--- надополнето: Jun 18, 2011 3:15 PM ---
Dobro e, pak mi prorabote hahahah
Земи од некоја стара графичка такво вентилаторче и замени го. На 3 штрафа се држи.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Вака сеа , иам постар компјутер , и викнав еден човек , не се разбира многу али моите настојуваа и го викнав и го форматираше компјутерот и после исталираше драјверми , кодеци и други глупости , али од кога седнав на компјутерот приметив дека нема глас , проверив дали е ставено на муте , и други работи али пак нема , проверив и со звучници и со слушалки нема ...е сеа , до саунд картицата е или овој тупаков напраил некои грешки при инсталирање на драјвери и тие кодеци таму??

П

Паган-др

Гостин
Вака сеа , иам постар компјутер , и викнав еден човек , не се разбира многу али моите настојуваа и го викнав и го форматираше компјутерот и после исталираше драјверми , кодеци и други глупости , али од кога седнав на компјутерот приметив дека нема глас , проверив дали е ставено на муте , и други работи али пак нема , проверив и со звучници и со слушалки нема ...е сеа , до саунд картицата е или овој тупаков напраил некои грешки при инсталирање на драјвери и тие кодеци таму??
До драјверите на звучната е. Ако не знаеш сам да ги инсталираш, викни го човекот пак.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Ај да ми каже некој што користи A4 Tech G600 какви искуства има со неа? У план ми е да ја земам, али мал(ку поголем) drawback ми е тоа што нема windows копчиња (sleep, wake, shut-down, vol-, vol+, mute, play, stop...). 6 години користам една Sweex тастатура со 21 мултимедијално копче, и верувале или не, по СЕ' што и' се има десено (а и' се имаат десено многу работи) - уште работи БЕЗ проблеми.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
До драјверите на звучната е. Ако не знаеш сам да ги инсталираш, викни го човекот пак.
Човекот нема шанси да го викнам .. инаку знам да инсталирам драјвери ..само кажете ми прво да ги избришам овие , па после да ги најдам соодветните драјвери на нет?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Човекот нема шанси да го викнам .. инаку знам да инсталирам драјвери ..само кажете ми прво да ги избришам овие , па после да ги најдам соодветните драјвери на нет?
Отвори start>run и пиши dxdiag. Ќе најдеш доле save all information. Ќе направи текст документ, ископирај овде во делот за звукот што пишува.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Отвори start>run и пиши dxdiag. Ќе најдеш доле save all information. Ќе направи текст документ, ископирај овде во делот за звукот што пишува.
Sound Devices
-------------
Description: Realtek AC97 Audio
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: PCI\VEN_1039&DEV_7012&SUBSYS_06453411&REV_A0
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Driver Name: ALCXWDM.SYS
Driver Version: 5.10.0000.6300 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: Yes
Date and Size: 9/24/2008 10:40:22, 4122368 bytes
Other Files:
Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.
HW Accel Level: Full
Cap Flags: 0xF5F
Min/Max Sample Rate: 8000, 192000
Static/Strm HW Mix Bufs: 26, 25
Static/Strm HW 3D Bufs: 26, 25
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: Yes, Yes
I3DL2(tm) Listen/Src: Yes, Yes
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
Registry: OK
Sound Test Result: Not run

Description: Modem #0 Line Playback (emulated)
Default Sound Playback: No
Default Voice Playback: No
Hardware ID:
Manufacturer ID: 1
Product ID: 81
Type: Emulated
Driver Name:
Driver Version:
Driver Attributes:
WHQL Logo'd:
Date and Size:
Other Files:
Driver Provider:
HW Accel Level: Full
Cap Flags: 0x0
Min/Max Sample Rate: 0, 0
Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
Registry: OK
Sound Test Result: Not run

---------------------
Sound Capture Devices
---------------------
Description: Realtek AC97 Audio
Default Sound Capture: Yes
Default Voice Capture: Yes
Driver Name: ALCXWDM.SYS
Driver Version: 5.10.0000.6300 (English)
Driver Attributes: Final Retail
Date and Size: 9/24/2008 10:40:22, 4122368 bytes
Cap Flags: 0x41
Format Flags: 0xFFF

Description: Modem #0 Line Record (emulated)
Default Sound Capture: No
Default Voice Capture: No
Driver Name:
Driver Version:
Driver Attributes:
Date and Size:
Cap Flags: 0x20
Format Flags: 0x0
еве,,

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Ти пратив ПП.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Уште нешто да ве прашам , било каква звучна се фака на било каков пц , без разлика на неговата конфигурација или?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Уште нешто да ве прашам , било каква звучна се фака на било каков пц , без разлика на неговата конфигурација или?
Не, зависи за каков интефејс е правена. PCI или PCI-E кажи ми каква звучна имаш и на каква матична сакаш да ја стаиш (или обратно) и ќе ти кажам дали можеш.

G

GucciMane

Гостин
Ај мала помош..пред некој месец ми ја мењаваа матичната и од тогаш портовите што се за УСБ од напред не работат, а видов поврзани се на матичната. Треба нешо у БИОС да се напраи или слично?

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
Ај мала помош..пред некој месец ми ја мењаваа матичната и од тогаш портовите што се за УСБ од напред не работат, а видов поврзани се на матичната. Треба нешо у БИОС да се напраи или слично?
Не треба ништо во биос да се сетира, само треба да се поврзани на самата плоча. доколку пак не регистрира ниеден усб уред тогаш нешто не е во ред со самите усб приклучоци. единствено да пробаш кабелот да го уклучиш на друг порт на самата плоча. предпоставувам се 4 пина VCC Data- Data+ GND така треба да иде редоследот со тоа што кај празното пинче треба да завршува GND ...
еве ти слика како треба да иде редоследот.

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=219

G

GucciMane

Гостин
Не треба ништо во биос да се сетира, само треба да се поврзани на самата плоча. доколку пак не регистрира ниеден усб уред тогаш нешто не е во ред со самите усб приклучоци. единствено да пробаш кабелот да го уклучиш на друг порт на самата плоча. предпоставувам се 4 пина VCC Data- Data+ GND така треба да иде редоследот со тоа што кај празното пинче треба да завршува GND ...
еве ти слика како треба да иде редоследот.

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=219
Кога ја поврзувам мп3-јката свети, значи има струја али не се појавува ништо дека е поврзана.

Kajgana Shop

На врв Bottom