- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 6.500
- Поени од реакции
- 1.321
e i taa sto me rodila (majka de) sakala mnogu sloboda i me ostavila na dva meseca bebche i sea e stara kuchka koja nikoj ne3jke da ja pogledne a jas...toa e dolga prikazna ...nisto bitno!Која семејна вредност бе? Семејна вредност е жената да кува и да седи само по дома ? Што е подолу од мажот? Тој да шета, а таа да му кува дома, кога ќе се врати како на господар да му сервира се на маса, па да расфати да ги измие и тие садови што се прогнасиле. Во оваа ситуација жената се нарекува слуга.
Зошто и жената не излезе да шета заедно со мажот? Зошто не излезе сама на кафе со другарки, а притоа да не мисли на тоа што ја чека дома. Пример оди на кафе и има ограничено време, мисли дали ќе има време да го скува тоа и тоа, за кога ќе дојде мажот и да седне како вол да јаде. Кога ќе излезам на кафе сакам да се релаксирам и да немам ограничено време, додека мажот ми ако се врати од на работа и не ме најде дома, може сам да си скува нешто.
Не барам од мажот ми да ми кува. Туку барам слобода и да не мора да бидам обврзана секој ден да му кувам на мажот!!!
--- надополнето ---
П.С заборавив да ја спомнам свекрвата. Јас да трпам онаква Џеврие на главата ? Која е таа јас неа да и готвам, перам алишта, садови. И која е таа да ме оценува каква сум, што сум и дали сум сработила нешто ? Јас на мајка ми не сум и направила нешто, што ме хранела, а не пак никоја од никаде да дојде да ми соли памет.Свекрви најпоќе мразам, си има свој живот со мажот и нека си гледа за себе, што мора да се меша во мојот ?
--- надополнето: Jun 18, 2011 6:27 PM ---
Ova ti e genijalno!!!!!Фројд би рекол дека постојано потенцирајќи го ќотекот и наводната насилна доминација, всушност потсвесно токму тоа го посакуваш и сексуално се возбудуваш на такви ситуации...
Ретко кој сериски убиец или маалски насилник нема широк избор на жени за брак...или чисто “онака“...
Ама невермајнд Фројд умре од орална фикасција...![]()