Во која земја е најдобро да се живее?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ке ти одговорам без листа ,општо..
1. Што ти е угодност во Шведска
Најголемата угодност за мене поред одлично организираното општество е што текот на животот не ми е поврзан и зависен од ниедна политичка циркусијада.
Што ти фали од Македонија
освен споменатиот циркус све друго ми фали :)

П

Пепси_

Гостин
Ке ти одговорам без листа ,општо..

Најголемата угодност за мене поред одлично организираното општество е што текот на животот не ми е поврзан и зависен од ниедна политичка циркусијада.

освен споменатиот циркус све друго ми фали :)
Значи психички си растеретен од тоа шити шит....и колку е голема разликата не се мере нели ? секој си гледа за него како шо кажа и никој не гледа компшијата дали прде по 3 пати и дали си го брише газот после голема нужда. Јасно е дека никаде не тече мед и млеко ама барем има и дават за јадење тука и тоа ни го земаа,а кога ќе дојдиш најдоле,секаде ќе отидиш се ќе пробаш.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Значи психички си растеретен од тоа шити шит....и колку е голема разликата не се мере нели ? секој си гледа за него како шо кажа и никој не гледа компшијата дали прде по 3 пати и дали си го брише газот после голема нужда. Јасно е дека никаде не тече мед и млеко ама барем има и дават за јадење тука и тоа ни го земаа,а кога ќе дојдиш најдоле,секаде ќе отидиш се ќе пробаш.
Да ти кажам ова е реплика на едноумието со кое не плашеа овие “демократскиве“ македонски политичари..
Со наши многу не се дружам , во друштво со швеѓани прашав кој е градоначалник на Гетеборг ,па минстер за ова...она.. а бе никој жив не знае.Врв на познавање е премиер и кралот кој не мења име него бројки...:) Пробав да се сетам во бивша Ју кој беа министри ....појма немам искрено ,Тиле го знаевме а искрено и не заболе за друго....визи ,бугари ,грци ,шошони,плави ,портокалови....абе не ме замарај со турбо фолк Азра има нова песна :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Денес голем број на луѓе се преселуваат со цел да пронајдат подобар живот, економски средства итн.
Која земја според вас е најдобра за живот, почнувајќи од умерена клима до добра економски стабилна земја.
Што мислите за шведска, швајцарија,германија холандија,или норвешка? Лесно ли е да се земе државјанство, и како се живее таму? :)
По мое мислење, ја мислам дека е Швајцарија и Австралија. :)

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
За Швајцарија немам зборови, економски стабилна = минимална плата од 3000 франкови, секој граѓанин е социјално згрижен додколку нема работа, најсофистициран и најбрз транспорт од А до Б (Воз или автобус нема шанси да ти закасни, па кога си прецизен затоа се вика; точен си како Швајцарски часовник ) чистота на највисоко ниво можеш слободно на чорапи да си се шеташ низ град :p е сега времето не е баш нај сјајно но во лето е супер. За Германија може истото да се каже дури доколку патуваш од Германија за Швајцарија или обратно нема ни да приметиш дека си на друго место. Само на тие две места сум видел како се живее па за другите нема што да кажам, мислам слушнав дека во Норвешка минималната плата била околу 4000 Евра...вистина ли е ?

T

Tetro

Гостин
Скандинавските земји ми се најкул. Зима во Шведска, Финска, Норвешка... мојт и Данска (мислам дека имав пишано на темава).

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Германија дефинитивно, високо развиена европска земја пред се, инфраструктура, било каква идустрија итн. Но под услов да сум таму роден и да сум Германец од едноставна причина што ќе имам некој бенефит да речеме што ќе неморам да "црнчам" 24/7 како повеќето нашинци отидени во западно европскиве земји. Но поради фактот дека сум тука роден и сум Македонец ја сум си за тоа тука и да си останам. Реално со солидна плата кај нас животот р доста добар без мн стесови, опуштање кафани итн,

Член од
17 јануари 2011
Мислења
15
Поени од реакции
22
Сето ова е вистинито? оти некако како не сериозно ми звучи барем така е напишано :)
Мене ме интересира дали курсевите за јазик се бесплатни ?
Besplatni se ako imash Personnumer..a toj broj.popularno poznat kako 4 cifri go dobivash ako imash rabota
ili ako studirash neshto vo Swedska

Член од
16 јуни 2011
Мислења
123
Поени од реакции
2
mozebi ke vi bide smesno no mene mnogu mi se dopaga belgrad, mnogu ubavo mesto za ziveenje, ne mnogu daleku od makedonija i taka mnogu prijatno se cuvstvuvam tamu iako imam odeno samo 2 pati

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
е па кога ќе појдеш повеќе пати, ќе го замразиш толку многу што нема ни да ти текне во животот за него..
инаку, Норвешка по мене е една од најдобрите држави за живеење..

A

Antigona

Гостин
е па кога ќе појдеш повеќе пати, ќе го замразиш толку многу што нема ни да ти текне во животот за него..
инаку, Норвешка по мене е една од најдобрите држави за живеење..
На прво место Обединети Емирати, Саудиска Арабија каде имаш сонце преку цела година , плажа, ноќен живот екстра. Е после тоа доаѓа Норвешка каде имаш посмирен живот и пари

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.854
Поени од реакции
1.607
Македонија па Шведска

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
За Швајцарија немам зборови, економски стабилна = минимална плата од 3000 франкови, секој граѓанин е социјално згрижен додколку нема работа, најсофистициран и најбрз транспорт од А до Б (Воз или автобус нема шанси да ти закасни, па кога си прецизен затоа се вика; точен си како Швајцарски часовник ) чистота на највисоко ниво можеш слободно на чорапи да си се шеташ низ град :p е сега времето не е баш нај сјајно но во лето е супер. За Германија може истото да се каже дури доколку патуваш од Германија за Швајцарија или обратно нема ни да приметиш дека си на друго место. Само на тие две места сум видел како се живее па за другите нема што да кажам, мислам слушнав дека во Норвешка минималната плата била околу 4000 Евра...вистина ли е ?
малаа корекција само, 3800 ФРН им е минималка и времето во зима е уште поубаво ама ако си на планина ;)

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
малаа корекција само, 3800 ФРН им е минималка и времето во зима е уште поубаво ама ако си на планина ;)
Ако може уште една мала корекција 3800 ФРН БРУТО плата,,

... Најубаво место за живеење нема, секаде нешто фали. Во Македонија имаш слобода ама немаш пари. Во странство имаш малку повеќе пари ама ни слободата не е иста, ( секогаш си граѓанин од втор ред). Гледам дека многу ја фалите Швајцарија, ама мене не ми се допаѓа од причина што треба да си робот за да живееш таму. Друго некој беше напишал дека оние кои се иселени од Македонија ги прават сите проблеми. Јас ќе кажам дека ако не се ислениците, Македонија одамна ќе пропаднеше бидејќи над 80% од девизните приливи на земјата се токму од тие луѓе. И за крај најубаво се живее таму кај ти е семејството било тоа дали е во Македонија, Европа, Канада, Сад или пак Австралија.

K

kalimer0

Гостин
Незнам каде е најубаво но Мексико е последно на листата.

Kajgana Shop

На врв Bottom