Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој може да ми каже нешто повеќе за ТК смерот на ФЕИТ?

Се мислам помеѓу ТК и ЕЕиУ. Ова ЕЕиУ ми е многу поопипливо и имам некоја претстава како би било што би било, башка поголеми се шансите за стипендија и преку пракса директно да си влезеш у тие енергетските компании. Или се лажам?

За ТК немам НИКАКВИ информации. Единствено ме предупредија дека е најтежок од сите смерови на ФЕИТ и дека многу малтретираат на усно. Од друга страна пак демек ништо не ти служи ако завршиш чисто ТК без комбинации од друг смер, пример ИКИ или КСИА.. а и какви се перспективите за работа за ТК инженери во Македонија? Што уствари се учи таму? на какво ПОЧЕТНО работно место можеш да се надеваш?
Па ваљда sys admin у некоја компанија, да им шефуваш на тие што местат оптика, антени, да те пратат да стаиш сервер у некоја компанија или да им помагаш на тие над тебе..јас бар таква претстава имам, ако знае некој повеќе нека ме демантира :)

На испит ООП има структури или само класи? И колку задачи се, повторно 2?

Ја официјално ПРЕЗИРАМ секаков вид програмирање. Не не, не е можно волку да не ми се допаѓа.

учи брат4е програмирање, без тоа нема да ти иде понатаму...од искуство ти зборам .. :)

Дечки, може да ве замолам да ми кажете некакви информации за Давчев? Слушнав дека ќе го ставеле ректор на "Св. Апостол Павле" во Охрид. Фала однапред.

И ја би сакал да чујам нешо за чоеков.

За Боро и за Петар Лазов сите викаат дека ќе идат во пензија, а БАБАТА бе???? Да не имате некакви сознанија? Исто годиште е со Лазов мислам

Него, на испит англиски ќе има превод од англиски на македонски или обратно и дали ќе биде крвав? Мислам на текст од десетина реченици...

И ја се мислам помеѓу електроника и ТК

За Боро и за Петар Лазов сите викаат дека ќе идат во пензија, а БАБАТА бе???? Да не имате некакви сознанија? Исто годиште е со Лазов мислам
Бејб не иде у пензија, за инат! :)

Дали некој може да ми каже нешто повеќе за ТК смерот на ФЕИТ?

Се мислам помеѓу ТК и ЕЕиУ. Ова ЕЕиУ ми е многу поопипливо и имам некоја претстава како би било што би било, башка поголеми се шансите за стипендија и преку пракса директно да си влезеш у тие енергетските компании. Или се лажам?

За ТК немам НИКАКВИ информации. Единствено ме предупредија дека е најтежок од сите смерови на ФЕИТ и дека многу малтретираат на усно. Од друга страна пак демек ништо не ти служи ако завршиш чисто ТК без комбинации од друг смер, пример ИКИ или КСИА.. а и какви се перспективите за работа за ТК инженери во Македонија? Што уствари се учи таму? на какво ПОЧЕТНО работно место можеш да се надеваш?

Дали беше на барем еден од двата отворени денови на ФЕИТ, и зошто не?
--- надополнето: Jun 17, 2011 1:43 PM ---
Ја официјално ПРЕЗИРАМ секаков вид програмирање. Не не, не е можно волку да не ми се допаѓа.

Хаха, исто!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom