Факултет за Електротехника и информациски технологии

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Дали некој може да ми каже нешто повеќе за ТК смерот на ФЕИТ?

Се мислам помеѓу ТК и ЕЕиУ. Ова ЕЕиУ ми е многу поопипливо и имам некоја претстава како би било што би било, башка поголеми се шансите за стипендија и преку пракса директно да си влезеш у тие енергетските компании. Или се лажам?

За ТК немам НИКАКВИ информации. Единствено ме предупредија дека е најтежок од сите смерови на ФЕИТ и дека многу малтретираат на усно. Од друга страна пак демек ништо не ти служи ако завршиш чисто ТК без комбинации од друг смер, пример ИКИ или КСИА.. а и какви се перспективите за работа за ТК инженери во Македонија? Што уствари се учи таму? на какво ПОЧЕТНО работно место можеш да се надеваш?
Па ваљда sys admin у некоја компанија, да им шефуваш на тие што местат оптика, антени, да те пратат да стаиш сервер у некоја компанија или да им помагаш на тие над тебе..јас бар таква претстава имам, ако знае некој повеќе нека ме демантира :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.266
На испит ООП има структури или само класи? И колку задачи се, повторно 2?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ја официјално ПРЕЗИРАМ секаков вид програмирање. Не не, не е можно волку да не ми се допаѓа.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
учи брат4е програмирање, без тоа нема да ти иде понатаму...од искуство ти зборам .. :)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Дечки, може да ве замолам да ми кажете некакви информации за Давчев? Слушнав дека ќе го ставеле ректор на "Св. Апостол Павле" во Охрид. Фала однапред.
И ја би сакал да чујам нешо за чоеков.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
За Боро и за Петар Лазов сите викаат дека ќе идат во пензија, а БАБАТА бе???? Да не имате некакви сознанија? Исто годиште е со Лазов мислам

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Него, на испит англиски ќе има превод од англиски на македонски или обратно и дали ќе биде крвав? Мислам на текст од десетина реченици...

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
И ја се мислам помеѓу електроника и ТК

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
За Боро и за Петар Лазов сите викаат дека ќе идат во пензија, а БАБАТА бе???? Да не имате некакви сознанија? Исто годиште е со Лазов мислам
Бејб не иде у пензија, за инат! :)

A

apidrone

Гостин
Дали некој може да ми каже нешто повеќе за ТК смерот на ФЕИТ?

Се мислам помеѓу ТК и ЕЕиУ. Ова ЕЕиУ ми е многу поопипливо и имам некоја претстава како би било што би било, башка поголеми се шансите за стипендија и преку пракса директно да си влезеш у тие енергетските компании. Или се лажам?

За ТК немам НИКАКВИ информации. Единствено ме предупредија дека е најтежок од сите смерови на ФЕИТ и дека многу малтретираат на усно. Од друга страна пак демек ништо не ти служи ако завршиш чисто ТК без комбинации од друг смер, пример ИКИ или КСИА.. а и какви се перспективите за работа за ТК инженери во Македонија? Што уствари се учи таму? на какво ПОЧЕТНО работно место можеш да се надеваш?
Дали беше на барем еден од двата отворени денови на ФЕИТ, и зошто не?
--- надополнето: Jun 17, 2011 1:43 PM ---
Ја официјално ПРЕЗИРАМ секаков вид програмирање. Не не, не е можно волку да не ми се допаѓа.
Хаха, исто!

Kajgana Shop

На врв Bottom