Факултет за Електротехника и информациски технологии

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Те бркет од испит и по правило не смејш да полагаш 3 сесии, во превод, го презапишвиш предметот. Ама некогаш дозволувет да полагаш следна сесија, зависит од професорот... Ама најбитно е шо со други очи ќе те гледет професорот и асистентот...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
може ли некој да ми каже дали казнуваат за препишување на испит??
Многу убаво ти објасни. Сепак од се што ти кажа, последната реченица според мене е најбитното што ќе го изгубиш ако те фатат како препишуваш.

Те бркет од испит и по правило не смејш да полагаш 3 сесии, во превод, го презапишвиш предметот. Ама некогаш дозволувет да полагаш следна сесија, зависит од професорот... Ама најбитно е шо со други очи ќе те гледет професорот и асистентот...

A

apidrone

Гостин
Би требало, уште ако е задолжителен предмет, уште посигурно. Кажи ми конкретно за кој предмет/професор се работи.

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Не бе поклон даваат, гратис HTC Desire HD (мала шала;) )

Зависи од тој што те чува. Во најдобар случај, може да ти ги земат ливчињата (или било каков друг препишувачки материјал) или да те избркат од испит. Полошата варијанта ти е потпис од одговорното лице за чување на тетратка и следува 3 сесии казна (ова може да варира во зависност од професорот), така да автоматски го презапишуваш предметот и може да си направиш проблеми со некои професори заради ова. Така да, препишувај на свој ризик.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Е,многу рано им текна да објават.:sneaky:
Нели?! И јас тоа викам ... ама дознав дека може во било каква фирма да одиш на пракса не мора да е од областа која ја изучуваш. Тие што ќе одат во Америка и тоа ќе им се рачуна. Така да најдете си познати што имаат некаква фирма и нека ви дадат еден потпис :)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Нели?! И јас тоа викам ... ама дознав дека може во било каква фирма да одиш на пракса не мора да е од областа која ја изучуваш. Тие што ќе одат во Америка и тоа ќе им се рачуна. Така да најдете си познати што имаат некаква фирма и нека ви дадат еден потпис :)
колку е сигурно тоа дека може кај било да се иде на пракса, т.е. да се праи финтата од познат да земеш потпис демек си бил на пракаса цел месец???? затоа како што тргнала работава ке има општа револуција ...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
колку е сигурно тоа дека може кај било да се иде на пракса, т.е. да се праи финтата од познат да земеш потпис демек си бил на пракаса цел месец???? затоа како што тргнала работава ке има општа револуција ...
Многу е сигурно, од СПФЕИТ така ни кажаа ... еве сега ќе ти пренесам што има на фејсбук :)

СПФЕИТ Скопје
Не веруваме дека сите ќе успеете да најдете пракса соодветна на вашиот профил, пред се затоа што нема толку места, а и поради тоа што сеуште немате доволно знаење за таа област, нели?
Праксата всушност би претставувала запознавање со работната околина, со одредени колеги со кои би соработувале.. едноставно да ја почувствувате атмосферата во која еден ден би работеле...
Така што, ако успееш да најдеш пракса која ќе ти помогне да научиш како се работи во индустријата, во телекомуникациите, во било која област во која би се запознала со работните навики и сл ти ќе имаш + за себе а и + во досието, а со тоа и печатче

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Многу е сигурно, од СПФЕИТ така ни кажаа ... еве сега ќе ти пренесам што има на фејсбук :)

СПФЕИТ Скопје
Не веруваме дека сите ќе успеете да најдете пракса соодветна на вашиот профил, пред се затоа што нема толку места, а и поради тоа што сеуште немате доволно знаење за таа област, нели?
Праксата всушност би претставувала запознавање со работната околина, со одредени колеги со кои би соработувале.. едноставно да ја почувствувате атмосферата во која еден ден би работеле...
Така што, ако успееш да најдеш пракса која ќе ти помогне да научиш како се работи во индустријата, во телекомуникациите, во било која област во која би се запознала со работните навики и сл ти ќе имаш + за себе а и + во досието, а со тоа и печатче
хахаа ми ги цитираш спфеит од фб тк 2009 групата :) офф топ. ху ар ју? :D

Член од
5 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
3
Дечки, може да ве замолам да ми кажете некакви информации за Давчев? Слушнав дека ќе го ставеле ректор на "Св. Апостол Павле" во Охрид. Фала однапред.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Каква збрка направија..

Дали знае некој кога има приемни денови Соња Филиповска? (координатор за ИКИ ,КСИА и ИНФО )

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Каква збрка направија..

Дали знае некој кога има приемни денови Соња Филиповска? (координатор за ИКИ ,КСИА и ИНФО )
Аман бе што толку збрка ти направија? Ништо страшно не е ... иако и мене ме изнервира фактот дека сред јуни кажуваат и треба за месец ипол да завршиме пракса што треба да трае месец дена. Ама ајде.

Член од
17 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
1

Дали некој може да ми каже нешто повеќе за ТК смерот на ФЕИТ?

Се мислам помеѓу ТК и ЕЕиУ. Ова ЕЕиУ ми е многу поопипливо и имам некоја претстава како би било што би било, башка поголеми се шансите за стипендија и преку пракса директно да си влезеш у тие енергетските компании. Или се лажам?

За ТК немам НИКАКВИ информации. Единствено ме предупредија дека е најтежок од сите смерови на ФЕИТ и дека многу малтретираат на усно. Од друга страна пак демек ништо не ти служи ако завршиш чисто ТК без комбинации од друг смер, пример ИКИ или КСИА.. а и какви се перспективите за работа за ТК инженери во Македонија? Што уствари се учи таму? на какво ПОЧЕТНО работно место можеш да се надеваш?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Дали некој може да ми каже нешто повеќе за ТК смерот на ФЕИТ?

Се мислам помеѓу ТК и ЕЕиУ. Ова ЕЕиУ ми е многу поопипливо и имам некоја претстава како би било што би било, башка поголеми се шансите за стипендија и преку пракса директно да си влезеш у тие енергетските компании. Или се лажам?

За ТК немам НИКАКВИ информации. Единствено ме предупредија дека е најтежок од сите смерови на ФЕИТ и дека многу малтретираат на усно. Од друга страна пак демек ништо не ти служи ако завршиш чисто ТК без комбинации од друг смер, пример ИКИ или КСИА.. а и какви се перспективите за работа за ТК инженери во Македонија? Што уствари се учи таму? на какво ПОЧЕТНО работно место можеш да се надеваш?
Јас истото го прашувам за КСИА, ако има некој да ми објасни се детално :)

Kajgana Shop

На врв Bottom