M
.:makedonec:.
Гостин
Торбеши се исламизирани етнички македонци .... кои поради политичка или економска причина го примиле исламот од турците ... и тешко дека може да држи некоја друга теорија !
факт е дека забегавме од темата.#1 отприлика така нешто.
#2. знам дека е офтопик,ама и цела тема замина офтопик
и за агресија од Белград ти зборев,тоа се подразбира..а не за србите овде што живеат.
Јасно ко ден.факт е дека забегавме од темата.
значи според тебе Македонците муслимани биле пуштени во вода од Македонците христијани....
потоа Македонците Муслимани започнаа да се декларираат како Албанци и Турци, очигледно биле лажени....
и сега измамени од сите Македонците муслимани решија да станат нова нација...таканаречени Торбеши
и јас не сум задоволен со анти-македонската пропаганда од Атина, па тоа ме прави да се гордеам што сум Македонец...Јасно ко ден.
Затоа бе земјак ги поставувам моите прашања кон Македонците муслимани. Кај нас останатите нацијата е пред религијата но не и кај нив.Македонците муслимани не се помали македонци од нас христијаните. Според мене голема е неправдата врз тој народ уште со самото тоа што се заведени како македонци муслимани, значи поделбата започнува од тука! Многу просто и многу едноставно, македонец си е македонец и точка!
За жал така е.Затоа бе земјак ги поставувам моите прашања кон Македонците муслимани. Кај нас останатите нацијата е пред религијата но не и кај нив.
кој вели така, ТИ??? тебе ти одговараат ваквите одговори па сам ги одговараш? оди прашај ги лично нив да видиш што ќе ти кажат....Muslimani u Makedoniji barem hiljadu godina NISU deo makedonskog nacionalnog korpusa i da DANAS ODBIJAJU da se identifikuju kako Makedonci te da svako bulažnjenje o njihovom „odmetanju“ od svoga roda predstavlja brutalno kršenje njihovih ljudskih prava !Tačka!!..
Секоја држава има суверено право и должност да ја заштити својата нација од секаков обид за поделба по верска основа. Различноста меѓу Македонците - христијани и меѓу Македонците - муслимани како и Македонците - католици, Македонците - евангелисти, Македонците - будисти е поделба врз чисто верска основа. Државата слободно може да ги примени сите средства кои и стојат на располагање за да спречи раздор. Мене ме чуди што државата не го прави тоа и е крајно индиферентна во тој однос.Član 3.
(Oblici diskriminacije)
(1) Direktna diskriminacija je svako djelovanje ili propuštanje djelovanja kada se neka osoba ili grupa osoba dovodi, ili je bila, ili bi mogla biti dovedena u nepovoljniji položaj za razliku od neke druge osob ili grupe osoba u sličnim situacijama.
(2) Indirektna diskriminacija je svaka situacija kada naizgled neutralna odredba, kriterij ili praksa, dovodi osobu ili grupu osoba u nepovoljniji položaj u odnosu na druge osobe ili grupe osoba u sličnoj situaciji, osim ako se takva odredba, kriterij ili praksa mogu objektivno opravdati zakonitim ciljem,
(3) Poticanje na diskriminaciju predstavlja širenje poruka i simbola na razne načine ili nepoduzimanje zakonom utvrđenih aktivnosti čime se potiče diskriminatorsko postupanje prema osobama i grupama osoba.
(4) Teži oblici diskriminacije postoje kada je:
a) diskriminacija višestruka, odnosno počinjena prema određenoj osobi po različitim zakonskim osnovama;
b) diskriminaciija počinjena više puta po istom zakonskom osnovu;
c) diskriminacija stalna, konstantna i dugotrajna,odnosno kada diskriminacija traje duže vrijeme;
d) postoji bilo koji oblik segregacije, a segregacijom se smatra svaki oblik nasilnog ili sistemskog razdvajanja osoba ili grupe osoba koje se manifestuju kroz primjenu pravnih ili stvarnih mjera, a po osnovima navedenim u članu 1. stav 1. ovog Zakona.
Николина Чак'рд'кова е бугарска пејачка, но пее македонски песни.. (You have to know that)..Pa sa Bugarima ste 100 puta sličniji nego sa Muslimanima iz Makedonije a delirantno reagujete kada vas neko identifikuje sa njima. Poslušaj pjesme koje pjeva bugarka Nikolina Čakardakova (pjesme su jako lijepe) i kaži mi kakva je razlika u odnosnu na makedonske!
Bosniak, сите Муслимани во Македонија се Босанци (Бошњаци)?Kao što će i ova oko etnogeneze Muslimana odnosno Bošnjaka u Makedoniji.
Не велам дека Бошњаците не платија ниска цена..посебно во граѓанската војна во БиХPlatili smo cijenu kakvu nije nijedan narod u Evropi ali smo naučili da ne slušamo medne riječi već gledamo u zmijske oči.
Македонизација?Posebno insistirajte na konstituisanju jakog odeljenja za moralno političku podobnost i sredstva iz razvojnih fondova za izgradnju GULAGA u kojem će komesar u svojstvu direktora ove vladine agencije slati na prevaspitanje sve one koji se opiraju makedonizaciji!