DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Ма ќути... пишав прво со букви, па си викам „чекај да направам визуелен впечаток“... и трт - се заебав...Ти фалат три нулички горе 4 500 000 000.
Ма ќути... пишав прво со букви, па си викам „чекај да направам визуелен впечаток“... и трт - се заебав...Ти фалат три нулички горе 4 500 000 000.
1. Човекот и диносаурсите постоеле истовремено.сакам да ми одговори некој ако знае, ако господ ја создал земјата и човекот за седун дена, сакам да знам каде бил човекот за време на диносаурусите, и колку е стара земјата спрема библијата а колку спрема истражувањата?
1. Не заебавај.1. Човекот и диносаурсите постоеле истовремено.
2. Никаде во Библијата не се содржи староста на Земјата, ниту нејзиниот внатрешен хемиски состав, ниту нејзиниот среден радиус, волумен и сл.
3. Старосните методи што се користат за одредување на староста на одредени предмети, па и на Земјата, се засноваат на низа сериски претпоставки, апроксимации, екстраполации, претпоставки дека денешните процеси, внатрешни и надворешни услови (околина) биле константни (исти) вчера, пред 100 години, пред илјада години, пред 10 илјади години итн. Оттаму со различни старосни методи се добиваат различни старости за Земјата. Геолозите кои догматично ја веруваат Дарвиновата хипотеза селективно ги одбираат оние резултати кои се во согласност со еволуционистичките геолошки таблици, а ги отфрлаат оние резултати кои отстапуваат од референтните вредности на тие таблици.
За разлика од нив, креационистите внимателно ги одмеруваат сите факти, и се крајно објективни во донесувањето заклучоци.1Геолозите кои догматично ја веруваат Дарвиновата хипотеза селективно ги одбираат оние резултати кои се во согласност со еволуционистичките геолошки таблици, а ги отфрлаат оние резултати кои отстапуваат од референтните вредности на тие таблици.
А колку генерации се потребни за да некој поверува во ова срање?Вчера гледав една програма на Discovery во која се објаснува еволуцијата на окото. Знам дека за ова зборувавме претходно на темава и се надевам дека нема да се развие повторно дискусија за тоа, ама видеото ми се виде интересно. Плус, има претпоставка за тоа колку време и колку генерации се потребни за да еволуира окото.
Прочитајте ги коментарите под видеото. Ќе видите колку е цивилизирана нашава дискусија во однос на тие. И од едните и од другите.
Ne im veruvaj Igorce, batali gi! Ova isto kako i obrazovanieto e edna golema prevara, kako sto ti tvrdese, a jas se soglasuvam!А колку генерации се потребни за да некој поверува во ова срање?
Ne e tocno, ima poveke metodi na radiometrisko datiranje i site ukazuvaat na ista starost.3. Старосните методи што се користат за одредување на староста на одредени предмети, па и на Земјата, се засноваат на низа сериски претпоставки, апроксимации, екстраполации, претпоставки дека денешните процеси, внатрешни и надворешни услови (околина) биле константни (исти) вчера, пред 100 години, пред илјада години, пред 10 илјади години итн. Оттаму со различни старосни методи се добиваат различни старости за Земјата. Геолозите кои догматично ја веруваат Дарвиновата хипотеза селективно ги одбираат оние резултати кои се во согласност со еволуционистичките геолошки таблици, а ги отфрлаат оние резултати кои отстапуваат од референтните вредности на тие таблици.
Хаххахах абе да не се фалиш дека нешто имаш завршено?Ne im veruvaj Igor, batali gi! Ova isto kako i obrazovanieto e edna golema prevara, kako sto ti tvrdese, a jas se soglasuvam!
Dobro napravi sto se otkaza od uciliste na tolku mlada vozrast, jas nemav sreka, ostanav i sega sum indoktriniran.
Uzivaj si be Igor vaznoto si go naucil! Sobiranje, odzemanje, citanje i pisuvanje na kirilica i latinica, toa se uci do 3to oddelenie. Taman na vreme si se otkazal. Posle koj k*r ke ti se geometrii gramatiki biologii gluposti sindziri na ishrana i raznorazni ismislici sozdadeni za da ne otupavat. Sto ke ti e seto toa koga znaes meditacija neli?Хаххахах абе да не се фалиш дека нешто имаш завршено?
Ај кажи па да мериме дипломи ако толку сакаш.
Инаку не би знаел за образованието ако не сум се заебавал oдредено време
сo НЕ...Како го побиваат радиометриското мерење креационистите?
За еуклидова геометрија мислеше?Uzivaj si be Igor vaznoto si go naucil! Sobiranje, odzemanje, citanje i pisuvanje na kirilica i latinica, toa se uci do 3to oddelenie. Taman na vreme si se otkazal. Posle koj k*r ke ti se geometrii gramatiki biologii gluposti sindziri na ishrana i raznorazni ismislici sozdadeni za da ne otupavat. Sto ke ti e seto toa koga znaes meditacija neli?
Ne bre Igorce kakvi tituli, zboruvam za osnovno obrazovanie, najgolemata prevara! Zosto neli spored tebe dzabe ti e diploma i od najdobriot univerzitet vo svetot ako nemas muda.За еуклидова геометрија мислеше?
Граматика ти е чисто срање, ништо битно у животот.
Биологија?
Прва лекција настанок на животот...булшит.
Медитација?
Еееее да имаа среќа децата добро ќе беше.
Него кажи ти средно дали заврши?
Штом спомнуваш 3 одд. за тебе лимит сигурно е средно и тоа 3 год.
Хахахахх до сега барем требаше да научиш дека на форум не се мерат титули.
Инаку немаше ни да бидеш на форумов ако беше така.
Па јасна работа дека ти е џабе.Ne bre Igorce kakvi tituli, zboruvam za osnovno obrazovanie, najgolemata prevara! Zosto neli spored tebe dzabe ti e diploma i od najdobriot univerzitet vo svetot ako nemas muda.
Taka e, ne e bitno znaenjeto bitni se mudata.Па јасна работа дека ти е џабе.
Од пичка човек не бидуе.
На многу интересен начин.Како го побиваат радиометриското мерење креационистите?
Се додека еволутивниот развој не направи интелегентна личност. Очигледно Игорче ти си далеку од тоа.А колку генерации се потребни за да некој поверува во ова срање?