Не си единствена (ако ти е за некаква утеха) . Мене, лично многу пологично ми беше дека го проколнува сопствениот живот. Ќе има ли за тројче? (реторско прашање ).На она прашањето од Големата Вода , прашањето беше мислам со реченицата Проклет да бидам , јас заокружив го проколнува сопствениот живот , а всушност го проколнува животот во домот... И ова ми е утнато ...
Со два полнозначни збора (барем јас така одговорив).Иначе Исак Кејтен раскажува и да лик раскажувач е. А тоа со Колку пари ти требаат шо е? ја со проклитика напишав :S
па тоА Е ТОЧНОНа она прашањето од Големата Вода , прашањето беше мислам со реченицата Проклет да бидам , јас заокружив го проколнува сопствениот живот , а всушност го проколнува животот во домот... И ова ми е утнато ...
Не е точно ,за жал, во романот е многупати употребена таа фраза , и авторот на тој начин ни го сугерирал проклетството на домскиот живот,проклетството на таквото детство.па тоА Е ТОЧНО
Дај боже! (лично за тебе се надевам, извини вака што не ти персирам :$, за мене само Господ знае.)Ќе има ли тројче ?
Не, нема да има тројче ,
Туку ќе има 4 (Словенска антитеза)