- Член од
- 18 јануари 2009
- Мислења
- 1.407
- Поени од реакции
- 339
За референца на фризурата на Александар ко да е земена оваа скулптура

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој не сакал бе да се прави?Излези по улица напрај анкета и ќе видиш колку Македонците се горди на овој споменик,а името нормално дека ќе си биде како што треба само да се реши споров со името.Дека не требаше да се прави бевме јасни и гласни кога го рековме тоа.Кога не не послушаа и кога не убедуваа рекоа дека ке биде Александар тоа таму поставен и дека јасно тоа и ке го пишува.Имаа свои аргументи со кои не убедуваа.Им оставивме да биде по нивно и сега сакаме да ги видиме резултатие од тоа што го ветија.Никаков Воин на коњ не ветија.Нека си останат доследни на својот збор..
Кој не сакал бе да се прави?Излези по улица напрај анкета и ќе видиш колку Македонците се горди на овој споменик,а името нормално дека ќе си биде како што треба само да се реши споров со името.
За целиот проект правиме муабет...погрешно се изразив ама имаше тогаш реакции негативни за целиот проект..Ама како и да е зборот ми е дека тоа што е ветено сакаме да се исполни.И тие што сакаа и тие што мислеа дека не е потребно сега кога веќе се почна сакаме да го видиме резултатот од тоа што го ветија
Да, може и некој новинар така само да се изразил а да нема ништо официјално.Ама мислам дека Acid имаше од некаде информација и рече офијално дека е...освен ако не сме налетале сите на иста вест на интернет ама случајноста би биле преголема.Многу избрзуваме и ние со оцените...ако има некакви пишани ознаки на споменикот со името воин на коњ,тогаш имаме проблем и тоа страшен,ако пак само проектот е така наречен тогаш не гледам никаков проблем...
Па направи и анкета и за целиот проект да видиш колку се ЗА и ПРОТИВ. уствари имаше една тема тука во овој под форум со анкета ..резултатот беше 60-40 % кои го подржуваат проектот.. И тоа на ум имам дека против гласало све живо и диво што не е Македонец.,да не ги редам.. Ш што не е исполнето а ветено..тоа што авторката го нарекла воин на коњ ..?
Сите сакаме споменикот да биде совршен(бидејќи пред да се прави рекоја дека ќе биде совршен)затоа што за тие 10 милиони треба да биде е те тоа како совршен...така да останува да видиме каков ќе биде кога ќе се постави и среди,инаку за името на проектот знаете има притисоци од сите страни па најверојатно нешо морало да се смени,ама сум сигурен дека ќе се реши и тоа ќе се реши спорот.За целиот проект правиме муабет...погрешно се изразив ама имаше тогаш реакции негативни за целиот проект..Ама како и да е зборот ми е дека тоа што е ветено сакаме да се исполни.И тие што сакаа и тие што мислеа дека не е потребно сега кога веќе се почна сакаме да го видиме резултатот од тоа што го ветија
Да, може и некој новинар така само да се изразил а да нема ништо официјално.Ама мислам дека Acid имаше од некаде информација и рече офијално дека е...освен ако не сме налетале сите на иста вест на интернет ама случајноста би биле преголема.
Па направи и анкета и за целиот проект да видиш колку се ЗА и ПРОТИВ. уствари имаше една тема тука во овој под форум со анкета ..резултатот беше 60-40 % кои го подржуваат проектот.. И тоа на ум имам дека против гласало све живо и диво што не е Македонец.,да не ги редам.. Ш што не е исполнето а ветено..тоа што авторката го нарекла воин на коњ ..?
Многу избрзуваме и ние со оцените...ако има некакви пишани ознаки на споменикот со името воин на коњ,тогаш имаме проблем и тоа страшен,ако пак само проектот е така наречен тогаш не гледам никаков проблем...
Сите сакаме споменикот да биде совршен(бидејќи пред да се прави рекоја дека ќе биде совршен)затоа што за тие 10 милиони треба да биде е те тоа како совршен...така да останува да видиме каков ќе биде кога ќе се постави и среди,инаку за името на проектот знаете има притисоци од сите страни па најверојатно нешо морало да се смени,ама сум сигурен дека ќе се реши и тоа ќе се реши спорот.
Koлку години имаш ти па мене детенце да ме викаш ? 62 ? И по кој пат да ти кажам,да ти цртам ли незнам што дека нема постамент,класичен како на Гоце ДЕлчев или Карпош.. На фонтана ќе стои ..цццццц