Мислам дека беше 012...На уплатницата за партиципација, треба да стои 723 013 или 723 012?
И треба нешто да се пише кај "Уплатна Сметка"?
Кај го пишува ова... ќе биде супер ако е точноКолеги знаете каде може да се врши тоа електронско пријавување на испити и дали е задолжително за секој што ке полага испит?:
Зависи кај кој професор, мислам сигурно ќе земиш оценка ама некои професори тешко се наоѓаат... и можеби ќе треба да го пријавиш испитот пак.Ќе добијам ли лесно оценка вгодина ако годинава не ја земам?
Пишувало некое известување на факултетот во врска со електронското пријавување. Ке објасни некој што и како е , и дали значи дека сите што имаат испити треба да пријават електронски?Мислам дека беше 012...
Кај го пишува ова... ќе биде супер ако е точно
Зависи кај кој професор, мислам сигурно ќе земиш оценка ама некои професори тешко се наоѓаат... и можеби ќе треба да го пријавиш испитот пак.
Па ако така пишува, така треба да биде...Пишувало некое известување на факултетот во врска со електронското пријавување. Ке објасни некој што и како е , и дали значи дека сите што имаат испити треба да пријават електронски?
Од студентски ми рекоа вака :Колеги знаете каде може да се врши тоа електронско пријавување на испити и дали е задолжително за секој што ке полага испит?:
а ние од другите смерови што дискриминирани ќе чекаме по шалтери ? Глупости за сите имаат база баш проверуваме денес па не гледам зошто би било само за еден смер а другите неОд студентски ми рекоа вака :
Во моментот се одвива ТЕСТ ПРИЈАВУВАЊЕ за сесијата. Вистинското пријавување On-Line ќе биде од 20 -ти и тоа само за департман Финансиски менаџмент.
па анутетот е што не ти е јасно во текстот ти да ги видиш оние од елиминаторните групи со не еднакви тие се убиство , значи вака мислам дека семестарот и годината не се еднакви и дека треба да земеш дав семестри за една година за да ти биде полесно бидејќи и камтата е семестрална подели ја сумата 9486,28/5 и 16190.79/5 потоа од анутетот одземиаја каматата ( барем колку што се сеќавам се одземаа) и тоа ти е отплатата и бидејќе се работи за еднакви цело време е исто само не заборавај сумата да ја дуплираш за да добиеш годишно колку . Барем јас вака би ја решил некој друг ако знае повеќе нека акже какоколеги ај ве молаaaaм некој ако знае да ја решава ова задача по математика:
кредит се амортизира со еднакви семестрални ануитети во износ од 9486,28(јас мислам дека ова е ануитетот??).ако вкупната камата за првите 5 периоди изнесува 16190.79.направете план за последните 2 год.вкаматувањето е цеместрално p=4.75pad
ова е задача што ја препишал некој од испит
фалаа могуууу
Kolega da te prasham dali gi imash zadacite od vezbite po finansiski pazari i institucii? jas sum vonredno pa osven knigata nemam nisto drugo. Aj te molam ako gi imas odgovori mi pa ke ti ostavam e-mail za da mi gi pratis?Јас се секавам на дел од нив ама не на сите, па и многу беа Повекето беа логички, ретко имаше исти како учебникот,а задачите беа исти ко на вежбите. Инаку ти само 2 кол го полагаш?? па ако да, да те прашам нешто ???
A dali imash nekoi prashanja koi se pagaat po javni finansii?Јавни финансии има резултати од испитот и поправните колоквиуми на зефир.Впишување на оценки утре, 10:30 амф 1.