Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека беше 012...На уплатницата за партиципација, треба да стои 723 013 или 723 012?
И треба нешто да се пише кај "Уплатна Сметка"?![]()
Кај го пишува ова... ќе биде супер ако е точноКолеги знаете каде може да се врши тоа електронско пријавување на испити и дали е задолжително за секој што ке полага испит?:
Зависи кај кој професор, мислам сигурно ќе земиш оценка ама некои професори тешко се наоѓаат... и можеби ќе треба да го пријавиш испитот пак.Ќе добијам ли лесно оценка вгодина ако годинава не ја земам?
Мислам дека беше 012...
Кај го пишува ова... ќе биде супер ако е точно
Зависи кај кој професор, мислам сигурно ќе земиш оценка ама некои професори тешко се наоѓаат... и можеби ќе треба да го пријавиш испитот пак.
Па ако така пишува, така треба да биде...Пишувало некое известување на факултетот во врска со електронското пријавување. Ке објасни некој што и како е , и дали значи дека сите што имаат испити треба да пријават електронски?
Од студентски ми рекоа вака :Колеги знаете каде може да се врши тоа електронско пријавување на испити и дали е задолжително за секој што ке полага испит?:
а ние од другите смерови што дискриминирани ќе чекаме по шалтери ? Глупости за сите имаат база баш проверуваме денес па не гледам зошто би било само за еден смер а другите неОд студентски ми рекоа вака :
Во моментот се одвива ТЕСТ ПРИЈАВУВАЊЕ за сесијата. Вистинското пријавување On-Line ќе биде од 20 -ти и тоа само за департман Финансиски менаџмент.
па анутетот е што не ти е јасно во текстот ти да ги видиш оние од елиминаторните групи со не еднакви тие се убиство , значи вака мислам дека семестарот и годината не се еднакви и дека треба да земеш дав семестри за една година за да ти биде полесно бидејќи и камтата е семестрална подели ја сумата 9486,28/5 и 16190.79/5 потоа од анутетот одземиаја каматата ( барем колку што се сеќавам се одземаа) и тоа ти е отплатата и бидејќе се работи за еднакви цело време е исто само не заборавај сумата да ја дуплираш за да добиеш годишно колку . Барем јас вака би ја решил некој друг ако знае повеќе нека акже какоколеги ај ве молаaaaм некој ако знае да ја решава ова задача по математика:
кредит се амортизира со еднакви семестрални ануитети во износ од 9486,28(јас мислам дека ова е ануитетот??).ако вкупната камата за првите 5 периоди изнесува 16190.79.направете план за последните 2 год.вкаматувањето е цеместрално p=4.75pad
ова е задача што ја препишал некој од испит
фалаа могуууу
Јас се секавам на дел од нив ама не на сите, па и многу беаПовекето беа логички, ретко имаше исти како учебникот,а задачите беа исти ко на вежбите. Инаку ти само 2 кол го полагаш?? па ако да, да те прашам нешто ???
Јавни финансии има резултати од испитот и поправните колоквиуми на зефир.Впишување на оценки утре, 10:30 амф 1.![]()