Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Да токму така, како и Исус, и Мојсие и Зевс и Тор и Кришна.........и уште 5000 другиДа бе и чудата што ги направил Мухаммед се бујна фантазија.
Да токму така, како и Исус, и Мојсие и Зевс и Тор и Кришна.........и уште 5000 другиДа бе и чудата што ги направил Мухаммед се бујна фантазија.
А зошто бе ти кога ќе кажуваш нешто не вадиш ајети ? Туку се така рекла казала тука, како на чат да си дојден, а не на форум.Во вашиот куран се вели дека звездите ќе се одкачеле на судниот ден и ќе паднеле на земјата. А докажано е дека звездите се милиони пати поголеми од планетава!
За човек кој се раководи според разумот, тоа е доказ дека се работи за мит - приказна.
Ако не беа само фантазија, ќе имаше некој доказ за тие "чуда"? Но со оглед што за вас доказ за куранот е....КУРАНОТ, не е ни чудно што тврдите дека има доказ.Да бе и чудата што ги направил Мухаммед се бујна фантазија.
Јас и да ти покажам докази и ред други работи, џабе е ти се негираш.Ако не беа само фантазија, ќе имаше некој доказ за тие "чуда"? Но со оглед што за вас доказ за куранот е....КУРАНОТ, не е ни чудно што тврдите дека има доказ.
Сура 82:1-2А зошто бе ти кога ќе кажуваш нешто не вадиш ајети ? Туку се така рекла казала тука, како на чат да си дојден, а не на форум.
Кај пишува тука дека ќе паднат на земјата ?Сура 82:1-2
1. Kada se nebo rascijepi,
2. i kada zvijezde popadaju
Доказ за куранот неможе да биде текст од куранот! Тоа е глупост - апсурд!Јас и да ти покажам докази и ред други работи, џабе е ти се негираш.
Доказ за чудата што ги направил.Доказ за куранот неможе да биде текст од куранот! Тоа е глупост - апсурд!
Па пишува ли кога небото ќе се расцепи и кога звездите ќе попаѓаат?! Што се правиш на Тошо?Кај пишува тука дека ќе паднат на земјата ?
Повели покажи ми таков доказ.Доказ за чудата што ги направил.
Во вашиот куран се вели дека звездите ќе се одкачеле на судниот ден и ќе паднеле на земјата. А докажано е дека звездите се милиони пати поголеми од планетава!
За човек кој се раководи според разумот, тоа е доказ дека се работи за мит - приказна.
Па пишува ли кога небото ќе се расцепи и кога звездите ќе попаѓаат?!Што се правиш на Тошо?
Ај читај малку убаво...Сура 82:1-2
Читам -Ај читај малку убаво...
Никаде не пишува дека ќе паднат на земјата.Читам -
Па кај бил Мухамед кога го напишал ова? На Сатурн?Никаде не пишува дека ќе паднат на земјата.
Тоа се вика елементарна логика. Пази се, пошто во реалниот живот те вреба на секој чекор.Таман престанав да му реплицирам на Дибек, ти почна да ги пишуваш неговите постови.
Господ е измислен секој го знае тоа. Никој не верува во Господ, освен децата.Дедо Мраз е измислен секој го знае тоа. Никој не верува во Дедо Мраз, освен децата.
Каква фантазија!?!?Тоа ти се вика фантазија...
--- надополнето: Jun 13, 2011 9:00 PM ---
Дедо Мраз не ни оставил никаква книга за да ни кажува дека постои. Дедо Мраз никогаш не ми фрлил подарок низ оџакот. Немој молим те и децата знаеле, дај зборувај малку озбилно.