Атеист
Дежурен Шаман
Да токму така, како и Исус, и Мојсие и Зевс и Тор и Кришна.........и уште 5000 другиДа бе и чудата што ги направил Мухаммед се бујна фантазија.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да токму така, како и Исус, и Мојсие и Зевс и Тор и Кришна.........и уште 5000 другиДа бе и чудата што ги направил Мухаммед се бујна фантазија.![]()
А зошто бе ти кога ќе кажуваш нешто не вадиш ајети ? Туку се така рекла казала тука, како на чат да си дојден, а не на форум.Во вашиот куран се вели дека звездите ќе се одкачеле на судниот ден и ќе паднеле на земјата. А докажано е дека звездите се милиони пати поголеми од планетава!
За човек кој се раководи според разумот, тоа е доказ дека се работи за мит - приказна.
Ако не беа само фантазија, ќе имаше некој доказ за тие "чуда"? Но со оглед што за вас доказ за куранот е....КУРАНОТ, не е ни чудно што тврдите дека има доказ.Да бе и чудата што ги направил Мухаммед се бујна фантазија.![]()
Јас и да ти покажам докази и ред други работи, џабе е ти се негираш.Ако не беа само фантазија, ќе имаше некој доказ за тие "чуда"? Но со оглед што за вас доказ за куранот е....КУРАНОТ, не е ни чудно што тврдите дека има доказ.
А зошто бе ти кога ќе кажуваш нешто не вадиш ајети ? Туку се така рекла казала тука, како на чат да си дојден, а не на форум.![]()
Кај пишува тука дека ќе паднат на земјата ?Сура 82:1-2
1. Kada se nebo rascijepi,
2. i kada zvijezde popadaju
Доказ за куранот неможе да биде текст од куранот! Тоа е глупост - апсурд!Јас и да ти покажам докази и ред други работи, џабе е ти се негираш.
Доказ за чудата што ги направил.Доказ за куранот неможе да биде текст од куранот! Тоа е глупост - апсурд!
Па пишува ли кога небото ќе се расцепи и кога звездите ќе попаѓаат?! Што се правиш на Тошо?Кај пишува тука дека ќе паднат на земјата ?
Повели покажи ми таков доказ.Доказ за чудата што ги направил.![]()
Во вашиот куран се вели дека звездите ќе се одкачеле на судниот ден и ќе паднеле на земјата. А докажано е дека звездите се милиони пати поголеми од планетава!
За човек кој се раководи според разумот, тоа е доказ дека се работи за мит - приказна.
Па пишува ли кога небото ќе се расцепи и кога звездите ќе попаѓаат?!Што се правиш на Тошо?
Сура 82:1-2
Читам -Ај читај малку убаво...
Читам -
Па кај бил Мухамед кога го напишал ова? На Сатурн?Никаде не пишува дека ќе паднат на земјата.![]()
Тоа се вика елементарна логика. Пази се, пошто во реалниот живот те вреба на секој чекор.Таман престанав да му реплицирам на Дибек, ти почна да ги пишуваш неговите постови.
Господ е измислен секој го знае тоа. Никој не верува во Господ, освен децата.Дедо Мраз е измислен секој го знае тоа. Никој не верува во Дедо Мраз, освен децата.![]()
Тоа ти се вика фантазија...
--- надополнето: Jun 13, 2011 9:00 PM ---
Дедо Мраз не ни оставил никаква книга за да ни кажува дека постои. Дедо Мраз никогаш не ми фрлил подарок низ оџакот.Немој молим те и децата знаеле, дај зборувај малку озбилно.