Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Затоа го запаливте Џордано Бруно, за смеа, за шега! Многу сте фацки.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ја го црковниот страв и приод кон: науките, философиите и уметностите:

1. За Црквата се прифатливи световните знаења кои зад себе имаат здрава основа, т.е знаење кои се пактично потврдени како точн и непроменливи ви подолг временски период.
2. За Црквата, смешни се знаењата, кои се менуваат секоја генерација.
3. За Црквата, неприфатливи и опасни се знаењата кои навлегуваат „во црвено„, т.е. или во Божјата волја или во областа од лукавиот.
1. Што е тоа „подолг временски период“?
2. Како што се „земјотресите ги предизвикува поместувањето на тектонските плочи“ или „земјата не е плоча“ или „поплавите се должат на поројните дождови или натопењето на снеговите“ или „болестите ги предизвикуваат вируси и бактерии“ или „земјата се чини дека е далеку постара од 5700 години“. Овие ли се смешни знаења?
3. Кои се тие знаења кои навлегуваат во црвено?

F

Frankie Yale

Гостин
A crkvata ima edno 'znaenje' koe e nepromenlivo. Zarem ne ti e vazno dali toa znaenje e tocno ili ne? Znaenjeto na naukata se menuva zosto sekoj den se doznava nesto novo dodeka tebe ti e vazno nasite soznanija da bidat konecni i nepromenlivi a ne ti e vazno dali tie se tocni ili apsolutna glupost.

Zgrozen sum od tebe, najveke me zgrozuva faktot sto ti si ZADOVOLEN so svoeto neznaenje i sakas da ostanes takov. Tebe ti nema pomos, so ili bez gospod.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
A crkvata ima edno 'znaenje' koe e nepromenlivo. Zarem ne ti e vazno dali toa znaenje e tocno ili ne? Znaenjeto na naukata se menuva zosto sekoj den se doznava nesto novo a tebe ti e vazno nasite soznanija da bidat konecni i nepromenlivi bez razlika dali tie se tocni ili apsolutna glupost.

Zgrozen sum od tebe, najveke me zgrozuva faktot sto ti si ZADOVOLEN so svoeto neznaenje i sakas da ostanes takov. Tebe ni nema pomos, so ili bez gospod.
Религијата е одвратна поради тоа што ги учи верниците да бидат задоволни со НЕРАЗБИРАЊЕТО на светот во кој живеат.

(прим.прев.:мала слобода во преводот)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Што е тоа „подолг временски период“?
2. Како што се „земјотресите ги предизвикува поместувањето на тектонските плочи“ или „земјата не е плоча“ или „поплавите се должат на поројните дождови или натопењето на снеговите“ или „болестите ги предизвикуваат вируси и бактерии“ или „земјата се чини дека е далеку постара од 5700 години“. Овие ли се смешни знаења?
3. Кои се тие знаења кои навлегуваат во црвено?
1. „Подолг временски период„ е доволно долг временски период, во кој (период) стекнатите знаења од една или повеќе генрации луѓе, се покажале како стабилни и непроменливи. Додуша, нивниот број е прилично мал.
2. Смешни се знаењата, кои се менуваат не со секоја генерација луѓе, туку тековно, се менуваат секоја сезона.
3. Знаењата кои навлегуваат „во црвено„ се, на пример: генетскиот инженеринг, дел од философските мудрувања (гностицизам, атеизам, егзистенционализам и сл), дел од прихологијата/психијатријата (навлегувње и манипулирање со човековата потсвест, окултизмот и сл), дел од ликовните уметности (скулптура, сликарство..) и тн..

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Во кој век живееш бе Мики? џизс крајст!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
A crkvata ima edno 'znaenje' koe e nepromenlivo.
.
Да.
--- надополнето: Jun 13, 2011 3:03 PM ---
Zarem ne ti e vazno dali toa znaenje e tocno ili ne?
Црковнот знаење е пополдожно на проверка од било кое научно „знаење„ кое е ексклузивитет саде на одредени тимови од истжражувачи и водачите на тија тимови, кои млатат докторати и слава на „вистини„ кои се недостапни за рајата.
--- надополнето: Jun 13, 2011 3:04 PM ---
Zgrozen sum od tebe,
Е ми, шо лошо Ти сторив па да бидеш до толку згрозен од мене? :confused:
--- надополнето: Jun 13, 2011 3:05 PM ---
Во кој век живееш бе Мики? џизс крајст!
Многу добро знам во кој век живеам, а не верувам дека истото го знаеш и Ти...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ја го црковниот страв и приод кон: науките, философиите и уметностите:

1. За Црквата се прифатливи световните знаења кои зад себе имаат здрава основа, т.е знаење кои се пактично потврдени како точн и непроменливи ви подолг временски период.
3. За Црквата, неприфатливи и опасни се знаењата кои навлегуваат „во црвено„, т.е. или во Божјата волја или во областа од лукавиот.
he he he

Za crkvata se prifatlivi site ucenja koi ne go remetat poredokot vo svetot vo koj taa pali i gasne...

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Црковнот знаење е пополдожно на проверка од било кое научно „знаење„ кое е ексклузивитет саде на одредени тимови од истжражувачи и водачите на тија тимови, кои млатат докторати и слава на „вистини„ кои се недостапни за рајата.
Добро бре, бива ли да си толку глупав?

F

Frankie Yale

Гостин
A ne ti e vazno dali toa nepromenlivo 'znaenje' e tocno ili totalna glupost i izmislica?
Of lele, retarda. Kako da se odgovori na ova? Kako? Ti ova so cel pamet go napisa i ubeden si deka e vistina. Toa me fascinira Miki, neogranicenosta na covekovata glupavost.

Nova teorija na zagovor od Miki: naucnicite kovaat zagovor protiv boga i izmisluvaat teoriii i fabrikuvaat dokazi so cel da gi odvedat lugjeto vo racete na lukaviot.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
1. „Подолг временски период„ е доволно долг временски период, во кој (период) стекнатите знаења од една или повеќе генрации луѓе, се покажале како стабилни и непроменливи. Додуша, нивниот број е прилично мал.
2. Смешни се знаењата, кои се менуваат не со секоја генерација луѓе, туку тековно, се менуваат секоја сезона.
3. Знаењата кои навлегуваат „во црвено„ се, на пример: генетскиот инженеринг, дел од философските мудрувања (гностицизам, атеизам, егзистенционализам и сл), дел од прихологијата/психијатријата (навлегувње и манипулирање со човековата потсвест, окултизмот и сл), дел од ликовните уметности (скулптура, сликарство..) и тн..
Во универзум кој е променлив, да бараш "знаења" кој се непроменливи е врв на неукоста и тврдоглавоста.
Научните вистини се променливи, но не се контрадикторни една на друга туку се надополнуваат, како што се надополнува и знаењето и сознанијата кој ги има човекот како што поминува времето.
На пример сознанијата на Ајнштајн се променливи во однос на Њутн, но тие не се побиваат, не си контрираат туку теоријата на Ајнштајн, ја дополнува онаа на Њутн.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Хм... Аман бре луѓе, толку ли немате за што да си разговарате дури и на вашите сопствени атеистички теми, та мора секоја дискусија да ја насочувате кон Христијаните. Зарем не е темава прашања до вас, зошто мора да се глупирате со вашите ставови во врска со Мики. Секоја втора реченица ви е во врска со него. Како Груевски сте, кому Бранко стално му е во муабетот, од уста не го вади. Остајте го човекот кога неможете да го сватите, како што неможете да го сватите и било кој Христијанин и Христијанството воопшто. Оти гледате со световни очи. Па кога зборувате нешто за Христијанството само се глупирате покажувајки го вашето незнаење и неразбирање.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Во некоја тема некој спомна дека Исус му се појавил на светот.Е сега, мене ме интересира, зошто не им се појавил на Абориџините, Индијанците(Америчките), Ескимите и Јапонците?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom