1. Што е тоа „подолг временски период“?Ја го црковниот страв и приод кон: науките, философиите и уметностите:
1. За Црквата се прифатливи световните знаења кои зад себе имаат здрава основа, т.е знаење кои се пактично потврдени како точн и непроменливи ви подолг временски период.
2. За Црквата, смешни се знаењата, кои се менуваат секоја генерација.
3. За Црквата, неприфатливи и опасни се знаењата кои навлегуваат „во црвено„, т.е. или во Божјата волја или во областа од лукавиот.
A crkvata ima edno 'znaenje' koe e nepromenlivo. Zarem ne ti e vazno dali toa znaenje e tocno ili ne? Znaenjeto na naukata se menuva zosto sekoj den se doznava nesto novo dodeka tebe ti e vazno nasite soznanija da bidat konecni i nepromenlivi a ne ti e vazno dali tie se tocni ili apsolutna glupost.2. За Црквата, смешни се знаењата, кои се менуваат секоја генерација.
Религијата е одвратна поради тоа што ги учи верниците да бидат задоволни со НЕРАЗБИРАЊЕТО на светот во кој живеат.A crkvata ima edno 'znaenje' koe e nepromenlivo. Zarem ne ti e vazno dali toa znaenje e tocno ili ne? Znaenjeto na naukata se menuva zosto sekoj den se doznava nesto novo a tebe ti e vazno nasite soznanija da bidat konecni i nepromenlivi bez razlika dali tie se tocni ili apsolutna glupost.
Zgrozen sum od tebe, najveke me zgrozuva faktot sto ti si ZADOVOLEN so svoeto neznaenje i sakas da ostanes takov. Tebe ni nema pomos, so ili bez gospod.
1. „Подолг временски период„ е доволно долг временски период, во кој (период) стекнатите знаења од една или повеќе генрации луѓе, се покажале како стабилни и непроменливи. Додуша, нивниот број е прилично мал.1. Што е тоа „подолг временски период“?
2. Како што се „земјотресите ги предизвикува поместувањето на тектонските плочи“ или „земјата не е плоча“ или „поплавите се должат на поројните дождови или натопењето на снеговите“ или „болестите ги предизвикуваат вируси и бактерии“ или „земјата се чини дека е далеку постара од 5700 години“. Овие ли се смешни знаења?
3. Кои се тие знаења кои навлегуваат во црвено?
Да.A crkvata ima edno 'znaenje' koe e nepromenlivo.
.
Црковнот знаење е пополдожно на проверка од било кое научно „знаење„ кое е ексклузивитет саде на одредени тимови од истжражувачи и водачите на тија тимови, кои млатат докторати и слава на „вистини„ кои се недостапни за рајата.Zarem ne ti e vazno dali toa znaenje e tocno ili ne?
Е ми, шо лошо Ти сторив па да бидеш до толку згрозен од мене?Zgrozen sum od tebe,
Многу добро знам во кој век живеам, а не верувам дека истото го знаеш и Ти...Во кој век живееш бе Мики? џизс крајст!
he he heЈа го црковниот страв и приод кон: науките, философиите и уметностите:
1. За Црквата се прифатливи световните знаења кои зад себе имаат здрава основа, т.е знаење кои се пактично потврдени како точн и непроменливи ви подолг временски период.
2. За Црквата, смешни се знаењата, кои се менуваат секоја генерација.
3. За Црквата, неприфатливи и опасни се знаењата кои навлегуваат „во црвено„, т.е. или во Божјата волја или во областа од лукавиот.
Добро бре, бива ли да си толку глупав?Црковнот знаење е пополдожно на проверка од било кое научно „знаење„ кое е ексклузивитет саде на одредени тимови од истжражувачи и водачите на тија тимови, кои млатат докторати и слава на „вистини„ кои се недостапни за рајата.
A ne ti e vazno dali toa nepromenlivo 'znaenje' e tocno ili totalna glupost i izmislica?
Of lele, retarda. Kako da se odgovori na ova? Kako? Ti ova so cel pamet go napisa i ubeden si deka e vistina. Toa me fascinira Miki, neogranicenosta na covekovata glupavost.Црковнот знаење е пополдожно на проверка од било кое научно „знаење„ кое е ексклузивитет саде на одредени тимови од истжражувачи и водачите на тија тимови, кои млатат докторати и слава на „вистини„ кои се недостапни за рајата.
Во универзум кој е променлив, да бараш "знаења" кој се непроменливи е врв на неукоста и тврдоглавоста.1. „Подолг временски период„ е доволно долг временски период, во кој (период) стекнатите знаења од една или повеќе генрации луѓе, се покажале како стабилни и непроменливи. Додуша, нивниот број е прилично мал.
2. Смешни се знаењата, кои се менуваат не со секоја генерација луѓе, туку тековно, се менуваат секоја сезона.
3. Знаењата кои навлегуваат „во црвено„ се, на пример: генетскиот инженеринг, дел од философските мудрувања (гностицизам, атеизам, егзистенционализам и сл), дел од прихологијата/психијатријата (навлегувње и манипулирање со човековата потсвест, окултизмот и сл), дел од ликовните уметности (скулптура, сликарство..) и тн..
So F prijatel, so F...сватите, го сватите и
Како што вашиот омилен Мики би рекол:So F prijatel, so F...