NBA Сезона 2010/2011

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Вечерва Новицки и дружината не ќе знаат кај е излезот од салата.
Така беше и на 1-0 ама 3-2 стигнаа. Нема овде фаворит, можеби оваа утакмица има Мајами предност, но и многу притисок, мора да победат, а мора да се умре друго ништо :D

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Дирк ги нарече детишта ЕлБиЏеј и ДВејд

Dirk Nowitzki

odgovorio je na provokaciju svojih protivnika,
LeBrona Jamesa

i
Dwyanea Wadea

, nazivajući ih djetinjastima. Da podsjetimo, spomenuti dvojac Miami Heata se uoči pete utakmice finala na poprilično neuobičajen način odlučio našaliti na račun Nijemca.
Dirk je četvrtu utakmicu finala odigrao napadnut upalom sinusa i visokom temperaturom, a zvijezde Heata su se uoči sljedeće utakmice malo zabavljale, ismijavajući bolest Dirka.
“Mislim da je to bilo poprilično djetinjasto, poprilično neukusno. Već sam trinaest godina u ovoj ligi, i nikad nisam glumio ozljedu ili bolest. Ali ona se događa. Sada me prošla i potpuno sam spreman za nastavak velikog finala. Ako njih dvojica trebaju dodatnu motivaciju osim da igraju finale, njihov problem”

odgovorio je na provokacije Dirk Nowitzki.
Očito je da su se mediji previše fokusirali na ovu stvar. Možda je sve i previše napuhano, ali čini se da je ovo svima trenutno zanimljivo. Pitanje je zašto je dvojac Heata uopće krenuo ismijavati Dirka, kada su očito vidjeli kamere i mogli su pretpostaviti da će se o ovome pričati. Da stvar bude gore, igrom na terenu Dirk je u obje spomenute utakmice odveo svoju momčad do pobjede te uoči nedjeljne šeste utakmice finala Dallas ima prednost 3-2 i dovoljna im je još samo jedna pobjeda za naslov prvaka.

Извор - nbacro.com

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Е со ваква игра а пред се ПОНАШАЊЕ на терен како вистински професионалец можам да го сметам Леброн за голем играч, фала богу нема реакции како на ретардирано човече.
П.С. Нека тепаат Далас уште вечерва :)

Н

'Никола'

Гостин
Супер динамична прва четвртина. И конечно на оној му текна да погоди нешто.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Стивенсооон ;) им тргнаа нешто тројките :)) да не биде како последната вс ЛАЛ.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
толку им е на мајами. чим досеа неможеа да одржуват водство од 6,7 разлика тешко
повеќе среќа догодина

Kajgana Shop

На врв Bottom