Ако не нема таму ,би требало да прати меил асистентотИма ли некој овде што полага 2 дополнителен кол. по финансиски пазари и институции и каде има списоци за нас, на огласна табла ги пишува само тие што се на испит. ... ???
zaedno so kolegite sto ke polagaat ispit...samo ke imate posebni testoviКолеги да не знае некој каде ке полагаме ние што сме на втор дополнителен кол. по фин. пазари и институции?
Јас го имам положено ама претходната сесија Па кажи што ти треба, ако знам ке ти кажам.Има ли некој на форумов што го положил Основи на менаџмент во сесијава???
Ми треба информација...
Здраво. Дали има некои скрипти плус или тестови за финансиски пазари и институции. И дали се ова што го зборувате го има во учебникот-мислам ако учиш од учебникот е доволно за положување?Првото.... едната банка беше попрофитабилна, ама поризична; другата постабилна и посигурна, ама не толку профитабилна. Во зависност од тоа дали сме аверзични кон ризик или пак претпочитаме ризик, треба да објасниме во која ќе инвестираме
Второто... од дадените ставки требаше да се реконструира билансот (да не ги обновиш заемите).
За скрипти немам сознанија дека има, ама има тестови во Либро/Зоки. Се‘ ова го има во учебник така да и немаш потреба од тестовте, и така не ги повторува прашањата... Едино да видиш на кој начин ги поставува... Не учи на памет, ептен е логично и лесно, понекогаш и ќе се двоумиш дали е тој одговорот, зашто е преочигледен.Здраво. Дали има некои скрипти плус или тестови за финансиски пазари и институции. И дали се ова што го зборувате го има во учебникот-мислам ако учиш од учебникот е доволно за положување?
--- надополнето: Jun 12, 2011 12:28 PM ---
Ве молам ако може некој да ми помогне во врска со МАКРОЕКОНОМИЈА. Вонредно сум и навистина треба да учам само од книгата. Меѓутоа гледам на крајот од секоја глава има ВЕЖБИ-ТЕОРИЈА И ВЕЖБИ АПЛИКАЦИИ. Дали с учење на материјало би знаела да одговорам на тие вежби или можеби имате некоја вежбанка од вежби или пак решенијата на истите?!?!
Јас се секавам на дел од нив ама не на сите, па и многу беа Повекето беа логички, ретко имаше исти како учебникот,а задачите беа исти ко на вежбите. Инаку ти само 2 кол го полагаш?? па ако да, да те прашам нешто ???se sekava li nekoj sto prasanja imase na 2 kolokvium finansiski pazari ?
Да само 2кол го полагам, прашај слободно ..Јас се секавам на дел од нив ама не на сите, па и многу беа Повекето беа логички, ретко имаше исти како учебникот,а задачите беа исти ко на вежбите. Инаку ти само 2 кол го полагаш?? па ако да, да те прашам нешто ???