Дебар

Шо ти текна или планираш гостувања в година. :) 600 е не е 670.
Имам куќа во Мелничани :)
Планирам да идам на крајов од Јуни а пошто немаме превоз ќе мора со автобус :)
Фала на одговор :D

Имам куќа во Мелничани :)
Планирам да идам на крајов од Јуни а пошто немаме превоз ќе мора со автобус :)
Фала на одговор :D

Убаво селце. Го планираат за туризам, за викенд населба.

44495_1174453139619_1776806331_329853_5327260_n.jpg

Пола град на лева страна не е фатен.
4 зграда од лево пред неколку години купивме стан и сега скоро секоја година идеме.

Убаво селце. Го планираат за туризам, за викенд населба.
Паааа во лето селото е полно со луѓе, особено од Скопје, Гостивар и Тетово :) Единствено Македонско село во таа околина, другите се со Македонски муслимани (Броштица, Горенци, Папрадник...). Куќата во село ја делиме неколку фамилии, а дур беа живи дедо ми и баба ми редовно си живееа таму, можеби само во зима доаѓаа во Скопје, пошто таму зимите се лудило :) Како што видов кога бев последен пат, скоро сите ги реновираат куќите...
Мислам дека постојани жители на селото има едвај 2-3-ца...
Како помал скоро пола лето го поминував таму. На Радика и на дебарско научив да пливам :ROFLMAO:
Гледам сега плажите беа супер направени за разлика од порано. Вреди да се посети :)
Се разочарав само дека слабо ми одеше риболовот:D
И местото каде што сега се бањите во Косоврасти порано било наше. Дедо ми имал ресторан таму, али се тоа пропаднало во текот на втората светска војна. државата долго време не сакаше да ни го исплати местото иако имавме валидни документи. Сепак со голема помош на луѓе од општината во дебар успеавме да го добиеме спорот :)
Иначе кај има тука станица за симнување? Пред мостот Мелнички или грешам?:) Нешто така м исе врти во глава:D

^ Застанува тука и прашува дали има за слегување :)
Инаку имам многу роднини во Мелничани,викаат на лето било убаво кога се собирале сите.Сепак градот си е друго :)

dobri muabetcinja no najubavo e da go posetete gradot
samo me nervira nekoi tipcinja so so se praat deka neznaele deka ima makedonci vo gradot ili nesto takvo slicno
bite porealni i ne mi e jasno zosto tolku los glas go bie ova ubavo mesto :)

Проблем и нешто нејасно не е исто,чудно ми е за 3 год еден пост,што си се појавил баш овде на оваа тема после толку време??Само прашав онака?

pa sum zaboravil so znam so mi tekna da se logiram.......i mislam tuka treba da razgovarame za gradot a ne da gi brojme koj kolku postoj napisal........
poz do site debarcani

Да се пофалам малце,деновиве после Охрид сме најјак град во земјава.Врие народ по плажите,камо вака да е и преку цела година.:confused:

dojdoa nasive os stranstvo i praat gizvi
koj ke gi trpi samo se falat :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom