Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Кога сте веќе кај Твајлајт.....one simple question: Само мене ли ми е грда Бела (барем со оглед на тоа дека ја направија Мис на Галаксијата)???
добрa е не зезај... има таков полу провокативен поглед/став... пошо е млада уште, за неколку години ќе биде уште попровокативна

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Искрено, овој Confessions, колку време ви одзема да го изгледате цел ако се знае дека трае 1:45?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Искрено, овој Confessions, колку време ви одзема да го изгледате цел ако се знае дека трае 1:45?
Мене 1.55 пошто од почетокот имав мака со преводот, после најдов подобар превод и се си одеше добро.

T

Tetro

Гостин
Биографска приказна за Sid Vicious - басистот на британската панк група "Секс пистолс" и неговата девојка Ненси. Кога Sex Pistols се распаѓа по катастрофалната турнеја во САД Сид е во канџите на хероинот. Едно утро, Нанси е пронајдена избодена до смрт и Сид е уапсен за нејзиното убиство.
Да ставеше барем спољери. Го раскажа целиот филм.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Со прашањево сакаш да имплицираш на нешто или... не си ми јасен :S

Него ли овај.. само што ги изгледав MTV Movie Awards... не ги глеав порано поради знаете, твајлајт, лигавење итн. Одлични беа! Се разбира ако ги исфрлиме повеќето од победниците на наградите. Не сериозно, одлично шоу беше со висока класа на хумор и водителов беше ѕвер(го знам од always sunny in philadelphia и saturday night live). Многу моменти ме прснаа од смеење.. Вреди да се погледне за сите што не го гледале поради слични причини како моите. Да не речам перфектно шоу ќе беше само да го немаше Патинсон... многу некако селски фори ми праеше и вештачки ми се понашаше. А и за другиов од твајлајт некако жал ми падна.. се му собра Патинсон.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Му кажав да не го гледа, толку му фаќа приемникот ништо нема да разбере и после јас крив што сум му го кажал филмот :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Кога сте веќе кај Твајлајт.....one simple question: Само мене ли ми е грда Бела (барем со оглед на тоа дека ја направија Мис на Галаксијата)???
Не ти е само тебе грда :) Таа имаше една во кецот Алис или како се викаше 50 пати поактрактивна е од оваа ;)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Со прашањево сакаш да имплицираш на нешто или... не си ми јасен :S
Паа, кинески + англиски превод, лоша комбинација... Не можев да ги гледам кадрите и да читам истовремено, 2-3 пати стопирав и враќав, барем првите 5 мин. и го изгаснав, ќе го гледам друг пат кога ќе иам повеќе време...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Паа, кинески + англиски превод, лоша комбинација... Не можев да ги гледам кадрите и да читам истовремено, 2-3 пати стопирав и враќав, барем првите 5 мин. и го изгаснав, ќе го гледам друг пат кога ќе иам повеќе време...
јас го најдов на јапонски торент сајт заедно со англиски превод и немаше никакви проблеми..

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Оди кај мене на профил побарај ја конверзацијата со Анон, ми прати превод кј работеше перфектно. Со тој превод гледав од 15-20 минута натаму, не знам каков бил пред тоа. Оној што го симнав со филмот беше катастрофа, веројатно истата копија сме ја симнале.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Оди кај мене на профил побарај ја конверзацијата со Анон, ми прати превод кј работеше перфектно. Со тој превод гледав од 15-20 минута натаму, не знам каков бил пред тоа. Оној што го симнав со филмот беше катастрофа, веројатно истата копија сме ја симнале.
Не ме разбираш :)
А може и првите 5 мин од филмот се такви конфузни, не можев јас да се синхронизирам со преводот и кадарот, или ќе прочитам се али нема да видам ништо од филмот, или обратно :)
А може и требаше да го намалам фонтот на преводот...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не ме разбираш :)
А може и првите 5 мин од филмот се такви конфузни, не можев јас да се синхронизирам со преводот и кадарот, или ќе прочитам се али нема да видам ништо од филмот, или обратно :)
А може и требаше да го намалам фонтот на преводот...
Брзо зборува таа учителката на почетокот...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Или слаб ти е англискиот ??

Kajgana Shop

На врв Bottom