Холандскиот парламент одби да го ратификува пристапниот договор Србија-ЕУ

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Kakov shamar! Mislea deka otkako ke go isporacaat Ratko Mladic, EU ke go smeni odnosot i ke ja podotvori vratata. No Holangjanite velat: Srbija mora prvo da gi prifati Evropskite vrednosti.

Mislam deka vladeackata Demokratska partija e vo mnogu nezavisna pozicija posle ovoj shamar od Holandija. Ednostavno na narodot mu e preku glava od EU.

Većina poslanika u holandskom parlamentu odbacila predlog da otpočne proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije.

Holandski parlament nije prihvatio predlog predsednika Komiteta za spoljne poslove Henka Jana Ormela da otpočne proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije.

„Nažalost, parlamentarna većina nije prihvatila ovaj predlog”, rekao je Ormel Tanjugu nakon sednice parlamentarnog Komiteta za evropske poslove na kojem je ovaj predlog iznet.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju do sada je ratifikovalo 18 od 27 parlamenata država članica EU.

Ormel je u izjavi RTS-u, uoči sednice parlamenta, rekao da se u procesu evrointegracija Srbije „mora ići korak po korak”.

„Srbija je važna evropska zemlja, ali pre učlanjenja potrebno je da pokaže da sledi osnovne vrednosti EU”, istakao je Ormel.

Holandija je nastavak evropskih integracija Srbije, pa samim tim i ratifikaciju SSP, uslovljavala punom saradnjom Srbije sa Haškim tribunalom, odnosno, hapšenjem Ratka Mladića. (RTS)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
ХАХАХАХАХАХАХАХХАХА не , најозбилно - шо мислеа србиве ???

Чисто ко солза ... исто ко нас шо не дупат за албанците/името .... Ете им рамковен , повеќе права имаат тука него дома кај и да е - Безкичмењациве и името ке го сменат и пак НЕМА да влеземе у ЕУ !

=(

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
ќе ги тапшаат и нив по рамо долго време ....чек ,тек следи сексање за да го признаат Косово :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Холандиja винаги е била проблематична држава за многу прашаниja и држава коja поставува услови за едно,второ,трето.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Холанѓаните се најголемите кучиња и гадови во ЕУ. По нив се Чесите и Словенците. Овие два народи се од типот "злоба малку куче". Словенците се исто така гадови, но тие не можат да те убоди од инсекти и да направат ништо.Едноставно се безгласна злоба буква. Англичаните исто така се гадови, но за разлика од Чеси и Холанѓани знаат како да си ја гледаат интересот и не прават циркуси. Најмногу кул и со разбирање се Полска, Германија и Унгарија. Ова се совршени соседи.
--- надополнето: Jun 8, 2011 11:04 PM ---
Французите беа кул, но сите почнаа да им се качуваат на глава и некое времепочнаа да бијат во прстите нахалниците. Нив ги разбирам.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Холандија ја блокира ратификацијата на спогодбата на ЕУ со Србија

Холандскиот парламент го отфрлил предлогот на Хенк Јан Ормел, претседателот на парламентарниот комитет за надворешни работи, за почнување на процесот на ратификација на Спогодбата за стабилизација и асоцијација помеѓу Србија и Европската Унија, јави „Блиц“

За жал, парламентарното мнозинство не го прифати овој предлог - изјавил Ормел по седницата на комитетот.

Спогодбата досега ја ратификуваа 18 од 27-те парламенти на земјите-членки на ЕУ. Холандија го условуваше продолжувањето на европските интеграции на Србија, а со тоа и ратификацијата на Спогодбата, со целосната соработка на Србија со Хашкиот трибунал, односно со апсењето на поранешниот командант на босанските Срби, Ратко Младиќ.

Младиќ неодамна беше уапсен во Србија и набргу испорачан на Хашкиот трибунал, а српските власти изразија оптимизам дека со тоа им е отворен патот за побрзи евроинтеграции.
--- надополнето: Jun 9, 2011 11:04 AM ---
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=69111012451&id=11&prilog=0&setIzdanie=22301

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Холанѓаните се најголемите кучиња и гадови во ЕУ. По нив се Чесите и Словенците. Овие два народи се од типот "злоба малку куче". Словенците се исто така гадови, но тие не можат да те убоди од инсекти и да направат ништо.Едноставно се безгласна злоба буква. Англичаните исто така се гадови, но за разлика од Чеси и Холанѓани знаат како да си ја гледаат интересот и не прават циркуси. Најмногу кул и со разбирање се Полска, Германија и Унгарија. Ова се совршени соседи.
--- надополнето: Jun 8, 2011 11:04 PM ---
Французите беа кул, но сите почнаа да им се качуваат на глава и некое времепочнаа да бијат во прстите нахалниците. Нив ги разбирам.
4 проценти невработеност во Холандија, кој и да отиде од Балканов има работа, и го третираат подобро од нашиве работодавци. Пофин и покултурен народ од нив нема (ова од лично искуство). Ама мамето нивно, најголеми кучиња и гадови биле. ЧЕшка и СЛовачка исто мамичето нивно, куче, злоба. Мамето нивно, ах, мајката. Бре, кога се будам отсабајле, го палам знамето и плачам, ете срцето ми заигра кога видов дека не сум само јас.
п.с. Смрт за Холандија! Слобода за народот на Шешељ , Милошевич, Аркан ,Младич,кој ја колонизираше напата држава, кој не викаше ЈужноСрбијанци до пред 50 години, за џандарите кои тепаа Македонци кај ќе стигнат, од кој Ченто скапа по затвори! УА Холандија!
п.п.с. Се извинувам вака ама ептен ја мразам , не можам да издржам.
--- надополнето: Jun 9, 2011 11:50 AM ---
ХАХАХАХАХАХАХАХХАХА не , најозбилно - шо мислеа србиве ???

Чисто ко солза ... исто ко нас шо не дупат за албанците/името .... Ете им рамковен , повеќе права имаат тука него дома кај и да е - Безкичмењациве и името ке го сменат и пак НЕМА да влеземе у ЕУ !

=(
Дјуд, во државата ти претепаа човек на плоштад, и го закашкаа тоа демек умрел сам се онесвестил, и сакаш да влезеш во ЕУ?
--- надополнето: Jun 9, 2011 11:54 AM ---
Kakov shamar! Mislea deka otkako ke go isporacaat Ratko Mladic, EU ke go smeni odnosot i ke ja podotvori vratata. No Holangjanite velat: Srbija mora prvo da gi prifati Evropskite vrednosti.(RTS)
Ете ги европските вредности на Србија. Мислам знам дека на форумов повеќето сте хомофоби, ама онака да се присетиме дека тоа не е европска вредност.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Холанѓаните уште ги боли Сребреница. Што и да направат Србите сега, тоа ќе им стои, а Холандија ќе биде прва што ќе ги потсети.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Hawk2401

4 проценти невработеност во Холандија, кој и да отиде од Балканов има работа, и го третираат подобро од нашиве работодавци

===

За да работиш во Холандија работодавачот ти треба да докаже дека за ова место нема други сакаат од ЕУ и Швајцарија. ЗаБугарија и Романијаважатво моментовиститеправиладо2013,когаподоговорсемаалосите нивниограничувањазаработаво ЕУ.Несизапознаен соХоландија. Таму нема работа. Времето сега ако нема сака за некое место од ЕУ и Швајцарија викаат работник од Романија и Бугарија.

кој и да отиде од Балканов има работа = :D

Не зборувам за Србите. Србите не се за ЕУ. Многу геноцид и глупост направиле.Да останат кучка на Русија. Има план за уништување на Србија. Овој план ќе заврши со влез на Србија во ЕУ.Но досега Американците ќе им испијат крвта и Србија ќе е два пати помала. ПредАмерика да си ги исполни планот никој нема да пушти Србија во ЕУ. Искрено да викажам си го заслужуваат. Народот на мадич ли е или каков е е најглупавата и злоба народ на овиегеографски широчини. Необразовано, комплексиран и со манија за величие. Сегада се гледаат убаво колку чинат како сифилистичната Русија ја нема до нив и не може да помогне.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Датум: 08.06.2011, 19:38
Србија подготвена да потпише технички договори со Косово

Србија би можела да потпише некои технички договори со Косово во наредните 30 до 40 дена, изјави во Брисел српскиот претседател Борис Тадиќ.

- Не е лесно да се постигне напредок веднаш..., но очекувам придвижување во некои области, не утре, но можеби во наредните 30-40 дена - изјави Тадиќ на прес-конференција организирана од Европскиот политички центар.

Од дијалогот Белград-Приштина, кој почна во март, веќе се одржаа четири круга, при што следниот круг се очекува да биде наредната седмиц

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=0F98D7CC5AF38C49804AA3CC82F06156

Чуден народ се србите, од една страна велат дека никогаш нема да ја признаат независноста на Косово, а од друга страна си потпишуваат технички договори, нели Косово беше срцето на Србија??? Нели Косово според српскиот устав се рачунаше дека е под Србија?? Што бидна вака сега??

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Датум: 08.06.2011, 19:38
Србија подготвена да потпише технички договори со Косово

Србија би можела да потпише некои технички договори со Косово во наредните 30 до 40 дена, изјави во Брисел српскиот претседател Борис Тадиќ.

- Не е лесно да се постигне напредок веднаш..., но очекувам придвижување во некои области, не утре, но можеби во наредните 30-40 дена - изјави Тадиќ на прес-конференција организирана од Европскиот политички центар.

Од дијалогот Белград-Приштина, кој почна во март, веќе се одржаа четири круга, при што следниот круг се очекува да биде наредната седмиц

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=0F98D7CC5AF38C49804AA3CC82F06156

Чуден народ се србите, од една страна велат дека никогаш нема да ја признаат независноста на Косово, а од друга страна си потпишуваат технички договори, нели Косово беше срцето на Србија??? Нели Косово според српскиот устав се рачунаше дека е под Србија?? Што бидна вака сега??
Мислиш ли дека Србите можат да одолеат под притисок од Америка? Косово не е нивно и тие го знаат. Ако не најавите во ЕУ ќе има и други тертории.Влезот во ЕУ е нешто како светско влада да ти остави државата на мир.

Kajgana Shop

На врв Bottom