- Член од
- 14 јуни 2008
- Мислења
- 1.369
- Поени од реакции
- 1.075
Протестот не е трибина за дискутирање и размена на мислења. Кога протестираш против нешто имаш фиксирани барања што и како да се промени.Дечки знаете колку присуствуваат на фејсбук на денешниот протест? 7325! Значи немаше ни десетина од оваа бројка што уствари се појавија, или па штознам, може се смениле времињата и луѓето мислат дека протестите се виртуелни . Е сеа, ми се свиѓаше бајаги протестов, особено иницијативата во делот позади мајка тереза да си има ОТВОРЕН ФОРУМ, да биде место каде било кој би можел јавно да изрази став. И тука зборуваа многу луѓе, млади но и постари, изразија задоволство за формираната критичка маса во градов и општо во државава и повторуваа дека цел ни е да го изразиме незадоволството без притоа да бидеме било како влијаени од политика или од невистини на некои медиуми.
Ќе има повторно утре во 6 и задутре и сакам да видам дека се залагате за нешто и надвор од виртуелнава реалност.
И ова напишаново исто ко братучед ми од 3-то одд. да се вратил од школо и да ми раскажува како прошол.
Вие одите на протест за да дискутирате и да си кажете кој од што е задоволен, а кој од што не е ? Па на крај ајде да продужиме да шетаме низ Скопје...
Треба да се протестира пред МВР и да се даде до знаење поради што точно се протестира !