Помош, проблеми, прашања, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Проба да направиш тоа што ти кажав ? Safe mode?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Избери Safe mode with Networking, не само Safe mode.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Дојди во Safe mode with Networking, исклучи го модемот/рутерот, и чекај да добиеш конекција (после 1 мин одкако ќе го исклучиш) ако и после уклучувањето на модемот/рутерот не добиеш конекција, ако си нa XP стисни десен клик на иконата за мрежа во таск бар (доле десно) и стисни repair, ако користиш WIN7 ситсни trоubleshoot problems, и види каква дијагонза ќе ти даде.

Каков антивирус/фајрвол имаш?

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
здраво...абе имама еден мал проблем.зедов нов ком десктоп и ко ми го праеја место 4гига ми стадоја 2 и му казав све то и ми рекоја да одам и да го однесам ком ама пак лесно е да стам барем рам во ком и ојдов само зедов нов рам и ми дадоја нови 2 рама по 2 гига ддр3 зс немасе от тој со го имав во ком....ама пак ко ги ставав рамојте дома ми се закочи ком и не влегвесе на десттоп цело време рестартирвеше и го однесов кај со го купив да ми ги стает и да ми го напрает ком и ми рекоја дека имам дривери несто избришано и требит да се преинталирвит и го напраја све то и имат сега внатре во кукиштево два рама по 2 гига (4)ама пак во ком не ми казвит дека се 4 туку 2...е сега незнам со да прам дали така требит на window 7 или пак друго е а пред да го прает имам 32бита а сега 64..дали пак имет забораено да напает за гигата плус 2 ама ви викам имам во ком внатре во кукиштено 4 убо како со требит а во ком во мај компијутер казвит 2....:)се извинвам ако имам праено во писењево грески ама ке разберете

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
здраво...абе имама еден мал проблем.зедов нов ком десктоп и ко ми го праеја место 4гига ми стадоја 2 и му казав све то и ми рекоја да одам и да го однесам ком ама пак лесно е да стам барем рам во ком и ојдов само зедов нов рам и ми дадоја нови 2 рама по 2 гига ддр3 зс немасе от тој со го имав во ком....ама пак ко ги ставав рамојте дома ми се закочи ком и не влегвесе на десттоп цело време рестартирвеше и го однесов кај со го купив да ми ги стает и да ми го напрает ком и ми рекоја дека имам дривери несто избришано и требит да се преинталирвит и го напраја све то и имат сега внатре во кукиштево два рама по 2 гига (4)ама пак во ком не ми казвит дека се 4 туку 2...е сега незнам со да прам дали така требит на window 7 или пак друго е а пред да го прает имам 32бита а сега 64..дали пак имет забораено да напает за гигата плус 2 ама ви викам имам во ком внатре во кукиштено 4 убо како со требит а во ком во мај компијутер казвит 2....:)се извинвам ако имам праено во писењево грески ама ке разберете
Јас колку што те сфатив, влези во БИОС и види колку РАМ ти покажува таму, ако ти покажува помалку од 4гб, а ти си платил за 4гб, рекламирај го во продавницата кај што си го купил.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Имам надворешен хард диск WD и од денес секогаш кога ќе го приклучам на компјутер (пробав на 2 и исто е) не го препознава. Кажува unknown device. Права апдејт на драјверите повторно не сака да работи. Има ли решение?

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
Јас колку што те сфатив, влези во БИОС и види колку РАМ ти покажува таму, ако ти покажува помалку од 4гб, а ти си платил за 4гб, рекламирај го во продавницата кај што си го купил.
абе да влезам ама дан сјебам пак нешто со драјверите па да го носам по 3 пат

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
абе да влезам ама дан сјебам пак нешто со драјверите па да го носам по 3 пат
Нема драјвери во биосот, само влези во него и прочитај ја информацијата, алтернативно, спушти си CPU-Z и прочитај таму колку РАМ имаш точно.

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
Нема драјвери во биосот, само влези во него и прочитај ја информацијата, алтернативно, спушти си CPU-Z и прочитај таму колку РАМ имаш точно.
еј го спутив то и во memory (size) се гледат?...тука ми казвит 2048MGytes

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Десен клик на My Computer, properties- System - Installed ram- колку пишува?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Дали виде таму? и што точно пишува! Installed ram - колку? usable?- колку?

Kajgana Shop

На врв Bottom