OСТАВКА ЗА МИНИСТЕРКАТА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ И ПОТПАРОЛОТ НА ТАА ИНСТИТУЦИЈА. Вие го гледавте народот во очи и го лажевте, го лажевте дека немате информација за убиство во СРЦЕТО на главниот град ( а токму вие сте први кои вршите увид ), откако евидентно беше дека во срцето на главниот град било извршено убиство, вие го гледавте народот во очи и 24 часа го лажевте дека на телото нема траги на насилство ( пак, ВИЕ ПРВИ ПРАВИТЕ УВИД НА ТОА МЕСТО што значи не е можно тие модринки и скршен нос да не ги видите ) ...
АНАЛОГНО НА ОВА, ВИЕ ПРЕНЕСОВТЕ ВАША ШПЕКУЛАЦИЈА СЕ СО ЦЕЛ ДА ЈА ЗАТАШКАТЕ ОВАА РАБОТА, КАКО Е МОЖНО ПОТПАРОЛ НА МВР ДА ШПЕКУЛИРА ЗА ВАКВА РАБОТА И ДА ВЕЛИ ДЕКА НА ТЕЛОТО НЕМАЛО ТРАГИ НА НАСИЛСТВО ( А ИСТИТЕ СЕ ИСПОСТАВИ ДЕКА И ТЕ КАКО БИЛЕ ЕВИДЕНТНИ ) А ВО МЕЃУВРЕМЕ ТОКМУ ОНИ ПРВИ ГИ ДОБИВААТ ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА УБИСТВАТА ?!.
2 дена поминаа, вие се фалите дека случајот е скоро разрешен а убиецот фатен и дека нема потреба од некаква одговорност, цели 2 дена и тоа по самоволно пријавување во станица, па за 2 проклети дена човекот комотно можел да ја напушти земјата само поради вашата перфектна работа, вие НЕ РАБОТЕВТЕ НА СЛУЧАЈОТ, ВИЕ РАБОТЕВТЕ ИСТИОТ ДА ГО ПРИКРИЕТЕ ШТО БЕШЕ И ЕВИДЕНТНО СО НАЧИНОТ НА КОЈ ВИЕ СЕ ОДНЕСУВАВТЕ ЦЕЛИ 24 ЧАСА ЗА БРУТАЛНО УБИСТВО ИЗВРШЕНО НА ПЛОШТАДОТ НА ГЛАВНИОТ ГРАД НА МАКЕДОНИЈА, ДОЗВОЛИВТЕ НАРОДОТ ДА ШПЕКУЛИРА, ДА ПОГОДУВА, САМИОТ ДА ЈА ОТКРИЕ ВИСТИНАТА, ВИЕ СЕ ОБИДОВТЕ ДА ГО КУПИТЕ МОЛКОТ НА НЕГОВОТО СЕМЕЈСТВО, ВИЕ НЕ ЈА ЗАСЛУЖУВАТЕ ВАШАТА ФУНКЦИЈА ДАДЕНА ТОКМУ ОД МАРТИН, ДАДЕНА ТОКМУ ОД Н А Р О Д О Т ! СРАМ ДА ВИ Е, СРАМ !
П.С. Политички ХИЕНИ, немојте да го злопутребувате овој срамен чин за политички поени, ваквиот однос од државата тука е карактеристичен со декади, не година, не 2 години, не 5 години, ДЕКАДИ, наша цел е ова да го промениме, наша цел е да ставиме крај на стравот кој овој народ го има од државата, државата е онаа која треба да се '' плаши '' од народот, доста ни вреѓате интелигенција, ДОСТА БЕШЕ !