Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не е битно то дал верваат ил не верваат, туку барав одговор на поставеното прашање. Признавам, прашањето не е баш за во „религија„ ами шо друго да Ве питувам? Дал вервате во Бог? :cool:
--- надополнето: Jun 8, 2011 8:38 AM ---
Исто колку и прашањето до верниците колку изнесува болцмановата константа
Е ајде, колку изнесува Болцмановата константа?
--- надополнето: Jun 8, 2011 8:58 AM ---
Еве уште едно прашање: како ја објаснувате емергенцијата кај живите организми?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е ајде, колку изнесува Болцмановата константа?
Јас не знам, ти знаеш?

И јас имам прашање до Атеистите:
Па колеги Атеисти, што е подобро? Мерцедес или БМВ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајде, без мајтапење, еве го пак мојто прашање:
„...Еве уште едно прашање: како ја објаснувате емергенцијата кај живите организми?...„

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ајде, без мајтапење, еве го пак мојто прашање:
„...Еве уште едно прашање: како ја објаснувате емергенцијата кај живите организми?...„
Не е мајтап, сериозно баш ме интересира мислење, да видиме дали во една неврзана тема сме исти.

Што се однесува до твоето прашање, образложи го малце и дај сопствено видување, па ќе видиме може и ќе ти одговориме, ако знаеме нели?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прашањето намерно го поставувам како општо, не се однесува на некој поребен вид или род, туку на емергенцијата како појава. Зашто се појавува, од каде, како?...

F

Frankie Yale

Гостин
Miki strikes again. Trolu, prasanjevo ti e odgovoreno od mene i par drugi ateisti uste vo 2010. Ne trolaj te molam. Keep it clean :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129

@атеистиве на темава:
Дечки, мене више ми е стварно срам да се допишувам со тролов. Ќе помине некој догодина, подоцна, ќе не' чита и поише ќе ни се смее нас него на вознесениов. Дај да го стаиме на игнор, пошто ич не изглеаме добро - ко да се расправаме со идиот. Ќе ни се смеат, стварно...
Шо знам... јас мислам дека има надеж за Мики...
Гледам прифаќа некои делови од науката (и другите теисти) но се додека науката не почне да ги доведува во прашање постоењето на бог и божјите "објави/креации".

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.679
Поени од реакции
31.625
vaka stojat rabotite barem spored mene., ateistite se najgolemi vernici., bidejki veruvaat deka vo ni6to ne veruvaat., a dali toa neveruvate vo toa va6e neveruvanje ili sepak e veruvanje i ste najgolemi vernici na najgolemata religija na skr6eni hard diskovi i ne e mozno da ste nevernici bidejki veruvate vo neverni6tvo., ;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Шо знам... јас мислам дека има надеж за Мики...
Гледам прифаќа некои делови од науката (и другите теисти) но се додека науката не почне да ги доведува во прашање постоењето на бог и божјите "објави/креации".
exactement
--- надополнето: Jun 8, 2011 11:10 AM ---
vaka stojat rabotite barem spored mene., ateistite se najgolemi vernici., bidejki veruvaat deka vo ni6to ne veruvaat., a dali toa neveruvate vo toa va6e neveruvanje ili sepak e veruvanje i ste najgolemi vernici na najgolemata religija na skr6eni hard diskovi i ne e mozno da ste nevernici bidejki veruvate vo neverni6tvo., ;)
Уффф, тешка филозофија сега кажа. :D
А ти си као помалку верник од нас? или?
А што си ти? демек верник? агностик? пантеист? антитеист? .......Христијанин, муслиман, будист.....?

F

Frankie Yale

Гостин
Nemozes da veruvas deka vo nisto ne veruvas shutrak eden!

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.679
Поени од реакции
31.625
pokazhi i dokazhi deka ne veruvash vo svoeto veruvanje vo ateizmot., a ako razmisli6 podlaboko se e filozofija i bla.... bla:coffee:
--- надополнето: Jun 8, 2011 11:19 AM ---
mi sedna vo skut deka sepak si vernik na ne6to:ROFLMAO:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
О боже(sic!) до кога со полуписмениве?

F

Frankie Yale

Гостин
pokazhi i dokazhi deka ne veruvash vo svoeto veruvanje vo ateizmot., a ako razmisli6 podlaboko se e filozofija i bla.... bla:coffee:
Ateizmot e samo neveruvanje vo bog, tolku. Nemoze da e veruvanje vo neveruvanje toa e kontradikcija samo po sebe.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ти можеш да седнуваш во скут кому сакаш и колку сакаш, не си свесен дека одамна си го наседнал.
Туку филозофу над филозофите не филозофирај туку одговори во кои си ти?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.679
Поени од реакции
31.625
vo momentot koga ke se odre4e6 od ateizmot e toga6 ke ti poveruvam;)., koja kontradikcija samo logi4en sled narabotite., ., a za gadot dobro e polupismen sum:D ama ti ti galiba si nepismen 6tom nemozhe6 da 4ita6 megju redovi., ., aj sega i jas ., pa si uspeal da pro4ita6 ne6to napi6ano:ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom