Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Најискрено, неможам да ви опишам колку сум среќна што не само што беше мирен протестот, туку немаше никаква политичка позадина. Дали имало активисти од опозиција нит знам нит ме интересира, немаше политички транспаренти, целото иссвиркување беше наменето за полицијата. За што всушност и си беше најавен протестот, само ептен приврзаниците на власта сакаа да прикажат дека е опозициски (што мене ми е нелогично, завчера завршија изборите, и што би постигнале сеа, предвремени избори?!) Небитно.
Значи убаво си тргнавме, цело време се надодаваа луѓе, и стигнавме во близина на МВР. И таму редови полицајци, и позади нив, пази молим те, оклопни возила, као ние незнам што ќе праиме овде. И почнавме свирења и скандирања против полиција, оние - џандари педери, убијци, и слично. Ама бидејќи не ни дозволија да одиме до пред зградата на МВР, тие со мегафоните, (мислам од Хелшински комитет дека беа) предложија да продолжиме мирно по улицата, што и се деси, малце се разделија две групи, ама после се споивме пак. И по улицата стигнавме до зградата на премиерот, и нормално и тука наредено џандари, ама немаше оклопни возила :) И замислете, никој не го ни спомна премиерот, нити па влада, имаше свирење и истите скандирања против полицијата (со ова против полицијата се мисли на противправната самоволна употреба на брутална сила од страна на полицијата) неколку минути и толку, си продолживме накај стара железничка, па низ улица Македонија, и веќе на плоштад беше ептен расцепкана масата, пошто не не собираше сите одеднаш (цел плоштад е зафатен). Од таму продолжија една група накај суд, понатака незнам.
Значи се виде, дека ако сакаме, сами може да се организираме и да покажеме дека не е битно која е власта, ама нека си ги држи кучињата на ланец.
РИП Мартин!

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Најискрено, неможам да ви опишам колку сум среќна што не само што беше мирен протестот, туку немаше никаква политичка позадина. Дали имало активисти од опозиција нит знам нит ме интересира, немаше политички транспаренти, целото иссвиркување беше наменето за полицијата. За што всушност и си беше најавен протестот, само ептен приврзаниците на власта сакаа да прикажат дека е опозициски (што мене ми е нелогично, завчера завршија изборите, и што би постигнале сеа, предвремени избори?!) Небитно.
Значи убаво си тргнавме, цело време се надодаваа луѓе, и стигнавме во близина на МВР. И таму редови полицајци, и позади нив, пази молим те, оклопни возила, као ние незнам што ќе праиме овде. И почнавме свирења и скандирања против полиција, оние - џандари педери, убијци, и слично. Ама бидејќи не ни дозволија да одиме до пред зградата на МВР, тие со мегафоните, (мислам од Хелшински комитет дека беа) предложија да продолжиме мирно по улицата, што и се деси, малце се разделија две групи, ама после се споивме пак. И по улицата стигнавме до зградата на премиерот, и нормално и тука наредено џандари, ама немаше оклопни возила :) И замислете, никој не го ни спомна премиерот, нити па влада, имаше свирење и истите скандирања против полицијата (со ова против полицијата се мисли на противправната самоволна употреба на брутална сила од страна на полицијата) неколку минути и толку, си продолживме накај стара железничка, па низ улица Македонија, и веќе на плоштад беше ептен расцепкана масата, пошто не не собираше сите одеднаш (цел плоштад е зафатен). Од таму продолжија една група накај суд, понатака незнам.
Значи се виде, дека ако сакаме, сами може да се организираме и да покажеме дека не е битно која е власта, ама нека си ги држи кучињата на ланец.
РИП Мартин!
Кои не ви дозволија да одите пред МВР ? дечките што наводно беа самопоставени воџи на протестов ??
иначе ја се симнав од автобус и на почетокот мислев дека видов многу народ кај Бристол, ама послем се разочарав... како ептен малце луѓе да имаше ...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Кои не ви дозволија да одите пред МВР ? дечките што наводно беа самопоставени воџи на протестов ??
иначе ја се симнав од автобус и на почетокот мислев дека видов многу народ кај Бристол, ама послем се разочарав... како ептен малце луѓе да имаше ...
... и стигнавме во близина на МВР. И таму редови полицајци, и позади нив, пази молим те, оклопни возила, као ние незнам што ќе праиме овде.
Значи имаше блокада од џандари и ОКЛОПНИ возила, не знам што е нејасно, ако сакаш ќе нацртам :rolleyes:

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Значи имаше блокада од џандари и ОКЛОПНИ возила, не знам што е нејасно, ако сакаш ќе нацртам :rolleyes:
Добро долг беше текстот, се случува да се изгуби човек.

извини, другпат нема да се повтори.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Не е проблем ама пази си за друг пат :D (шала)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.578
Веќе втор ден по ред, откако ќе се собереме потоа бројката константно се ретчи особено кога се трга накај МВР, како на луѓето да им е страв да протестираат таму...
Се почнува со бројка од 1000 луѓе, потоа таа се намалува на 600-700 и потоа на 400-500...
Слаба е организацијата ама мора од нешто да се почне:)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Веќе втор ден по ред, откако ќе се собереме потоа бројката константно се ретчи особено кога се трга накај МВР, како на луѓето да им е страв да протестираат таму...
Се почнува со бројка од 1000 луѓе, потоа таа се намалува на 600-700 и потоа на 400-500...
Слаба е организацијата ама мора од нешто да се почне:)
Мора да постои некаква организација, ете од хелсиншки на пример нека преземат скроз, само не со мегафон, не се дослушуваме..
А и стварно не ми е јасно, многу е исплашен народов :unsure:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да не се почнеше протестов, ќе беше „немаше траги на насилство“.
Мора да постои некаква организација, ете од хелсиншки на пример нека преземат скроз, само не со мегафон, не се дослушуваме..
Исплашен е, ама како што кажа еден вчера, не знам дали да се радувам што 300 луѓе беа на протестот, што има искра надеж во народов или да плачам што се само толку малку од олкав град.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.578
Мегафонот е тотален промај пошто ништо не се слуша. Народов е таков што ако нема некој друг за организатор па да има нереди само он да го јаде, не ти доаѓа....
Никој не се нафаќа да биде официјален организатор, а ако има официјална организација работите ќе бидат подруги. Страв им е на луѓево, и сама знаеш дека во моментов можеш и невин да го изедеш. Кога сме во парк/на плоштасд и слично на протести, не не снима скоро никој, а ваму секој втор специјалец има камера. После им прават проблеми...
Баш прееска се видов на ТВ, сигурно од идна година ми ја укинуваат стипендијата ако ништо друго:ROFLMAO:

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Кучиња ненаситни да даде Господ децата крв да ви пљукаат и само десет посто од клетвите кои моментално ми поминуваат низ глава да ве фатат ќе биде доволно за да пропатите цел живот. Не можам да замислам колку треба да си исфрустриран за да убиеш дете(млад чоек) кој е дупло послаб и помал од тебе. На чест нека ви е џукели! A.C.A.B.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да пастирам само еден твит тука:

Многу другари ми рекоа дека не смеат да бидат видени на протестот, само затоа што имаат некој свој што работи во администрација

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Па логично е. Кога последен пат се собрале 500 души, а да не е партиски митинг? Па уште против полиција.. Исчекор е ова. Се надевам и очекувам наредниве денови да се зголеми бројот.

Ќе не биде бе луѓе! Младина сме, никој не може да не' запре. Полека, ама битно мрднавме од мртва точка. Само напред!

ПС. Од утре ќе имате неколку луѓе плус. :)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Исплашен е, ама како што кажа еден вчера, не знам дали да се радувам што 300 луѓе беа на протестот, што има искра надеж во народов или да плачам што се само толку малку од олкав град.
Ептен е позитивно што конечно се побунивме, дали ќе продолжиме зависи од нас.
Иначе еве ова заборавив да пренесам. Другарка моја блиска беше во полиција да дава исказ како очевидец. Она била на баскер фест ова ко се дешавало, и го видела само тепањето. Значи сеа кажувам она како ми кажа, колку е точно проценете сами. Го фатил тигаров детево, го кренал и го треснал (буквално) од клупата, па го седнал и почнал да го шамара, боксови и тако даље. А за цело тоа време, детето викало те молам не ме тепај, не ме тепај. Се ежам и сега кога го пишувам..

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Да не се почнеше протестов, ќе беше „немаше траги на насилство“.

Кои 300 луѓе бе златен , имаше над 2 000 денес.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кои 300 луѓе бе златен , имаше над 2 000 денес.
Зборев за првиот протест, јас бев на тој вчера со Твитер организацијата, додека на пола од државава а и машала на форумов им беше поважно идентитетот на детето, стрина, тетка како се викала.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom