Автомобили во размер

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Range Rover 1:24 Bburago
Убаво е џипчево ама кога ке му ги видам издувите како "чешми" смешно изгледа. Тие се барем лесни за менување, среди ги да изгледа реално. Ептен бодат очи. На пример може да употребиш жица или подебел калај и да бидат пократки него што се сега. :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Убаво е џипчево ама кога ке му ги видам издувите како "чешми" смешно изгледа. Тие се барем лесни за менување, среди ги да изгледа реално. Ептен бодат очи. На пример може да употребиш жица или подебел калај и да бидат пократки него што се сега. :)
Е да, во право си за издувите, ептен бодат очи. Иначе и ова ми е едно од омилените моделчиња, а и доста добро е изработено.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Е да, во право си за издувите, ептен бодат очи. Иначе и ова ми е едно од омилените моделчиња, а и доста добро е изработено.
Ти си ги чуваш така стандардни, јас да ги собирав ке го расклпоев до последен дел и ке почнам со модификација, дел по дел, инаку не можам мирен да седам. :LOL:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ти си ги чуваш така стандардни, јас да ги собирав ке го расклпоев до последен дел и ке почнам со модификација, дел по дел, инаку не можам мирен да седам. :LOL:
Ако земам да ги растурам, уште еднаш не бива од нив коли :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ако земам да ги растурам, уште еднаш не бива од нив коли :D
Добро, до негде си во право, што коли уништив додека влегов во штосот. :D Некои и ретки модели што сега се продаваат по астрономски цени. Ќути не збори, душава ме боли кога ке се сетам. :place:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Bugatti EB 110 1:24 Bburago
Ехххх......... имав вакво 1/18 на времето, црвено, го уништив кога пробував (учев) да ги чепкам коливе. Сега бандажите ми се искористени на жолтото Порше 911 (993) што го постирав завчера. Бугативо е ептен добра кола со битурбо мотор што не може веке да се најде. Ако ја види некој по продавнициве ама во 1/18 одма да пријави. :D
--- надополнето: Jun 8, 2011 7:07 AM ---
Honda S2000 Jap. version 1/18 Maisto, колава е спуштена малку зошто Maisto ја имаше направено како џип, енериетот е ваму таму офарбан со тие маркерите Schneider што ги зборев (ете пример како изгледа бојата). Следно што сакам да и направам е платнениот кров за кој имам и туторијал (step by step) како се прави од еден од најдобрите доработувачи на вакви коли во светот (Raidou). Па држете ми среќа. :D

--- надополнето: Jun 8, 2011 8:18 AM ---
Ferrari 360 Modena 1/18 Bburago, колава е доста модифицирана, нови фарбани мат црни бандажи од BMW Z3 M, додадени екстра хладњаци во преден браник како на тркачката верзија на GT3 360-ка, фаровите и штоповите средени како на вистинскиот модел 1/1, нова внатрешност со нови седишта, волан (F50), додадено плус мерачи и фарбано во алуминиум боја. Панелот кај штоповите офарбан мат црно, моторот доработен како кај GT3 360-ката. Ми останаа само издувите за кои уште се мислам дали да бидат како тркачката верзија или нешто по мое и спојлерот кој ми е од Diablo само среден да оговара на оваа кола.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Honda S2000 Jap. version 1/18 Maisto, колава е спуштена малку зошто Maisto ја имаше направено како џип, енериетот е ваму таму офарбан со тие маркерите Schneider што ги зборев (ете пример како изгледа бојата). Следно што сакам да и направам е платнениот кров за кој имам и туторијал (step by step) како се прави од еден од најдобрите доработувачи на вакви коли во светот (Raidou). Па држете ми среќа. :D
Ја имам истава Хонда, сребрена, ама помал размер 1:43, исто така од Maisto. Ќе ставам и од неа сликче понатаки.
--- надополнето: Jun 8, 2011 12:25 PM ---
Lamborghini Diablo 1:24 Bburago

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ја имам истава Хонда, сребрена, ама помал размер 1:43, исто така од Maisto. Ќе ставам и од неа сликче понатаки.
--- надополнето: Jun 8, 2011 12:25 PM ---
Lamborghini Diablo 1:24 Bburago
Купувај веднаш црна и сребрена боја и фати се за работа на Ламборџиниво :D, барем моторот среди го (офарбај го). Не знам бураго како можеле да го остават така без грам боја. Сум видел деловите (пластичните/resin) кога се произведуваат се иста боја како на моторот кај тебе, па после ги фарбаат. На крају креајева купи од тие маркерите што ти кажував и ке завршиш работа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Купувај веднаш црна и сребрена боја и фати се за работа на Ламборџиниво :D, барем моторот среди го (офарбај го). Не знам бураго како можеле да го остават така без грам боја. Сум видел деловите (пластичните/resin) кога се произведуваат се иста боја како на моторот кај тебе, па после ги фарбаат. На крају креајева купи од тие маркерите што ти кажував и ке завршиш работа.
Убаво би било да се среди моторот како што викаш, ама штознам... страв ми е да не го упропастам оти не сум правел такво нешто досега, а си го имам на мерак ептен диаблово...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Porsche 911 (996) GT3 Supercup 1/18 Bburago, офарбани мат црни бандажи, извадени налепници. Чека за доработка.

--- надополнето: Jun 8, 2011 1:28 PM ---
Porsche 911 (996) Turbo 1/18 Bburago, сменети бандажи од Corvette C5, исто така чека за средување.

--- надополнето: Jun 8, 2011 1:35 PM ---
Porsche Cayman S 1/18 Maisto, на колата се е стандардно. :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Volkswagen New Beetle 1:24 Bburago
Иста ваква Буба добив на подарок само во плава боја и 1/18, според мене "женска кола" :D, на една другарка и се допаѓаше многу онаа вистинската 1/1 па и ја подарив мојата. Инаку ептен сакав за мене да си купам Beetle RSi 1/18 исто од Bburago ама никако не можев да ја најдам, тој модел е веке друга работа со V6 мотор, спојлери, топ бандажи, ролбар. Ама ете немав среќа да ја најдам. Ако ја има некој за продавање (сочувана, нели) слободно нека пише.
--- надополнето: Jun 9, 2011 8:17 AM ---
Jaguar S Type 4.2 V8 1/18 Maisto, на колава и е спуштена само задницата зошто беше многу дигната, се друго е стандардно.

--- надополнето: Jun 9, 2011 8:27 AM ---
Nissan Skyline GTR 32 1/18 од Jada Toys тјунирана верзија т.е. дрифт верзија, на колава ги имам сменето само бандажите, фабричките беа преголеми, инаку овие се од Carrera GT од Maisto. Само три слики, ми цркна батеријата на апаратот (n).

Kajgana Shop

На врв Bottom