Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Лазаров како прво не беше наш играч....
Пелистер немаше договор со него....
Сигурно Михајло му има ветено плата од 3,4, илјади евра......и не е будала да не оди....
Напредна дечкото(редно време беше...27,28 години ги начука)....
Ама пак не е некој класа играч па да плачиме по него....
Како него има милион играчи на Балканот....
И ако барал многу пари за да потпиши за Пелистер...оправдано е шо не го зеле....
Не треба да се фрлаат пари..
Ако веќе даваат пари,тогаш треба да земат некои појјаки играчи...
КВАЛИТЕТ....пред квантитет....

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Така е, има други играчи шо можат да играт- Раде Стојанович треба да се земи на негово место (според мене) и е доста поискусен и подобар

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Така е, има други играчи шо можат да играт- Раде Стојанович треба да се земи на негово место (според мене) и е доста поискусен и подобар
Шо си запнал со него му поминаја него годините за ракомет не е во форма чоекот !

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.370
Поени од реакции
5.461
Добро сега, како прво не беше наш играч, Металург го командоваше и пола од платата ја земаше од кај нив, како второ како шо кажа Томасо му имаат даено голема плата и кој не е будала да замини.
Пелистер го крена малку во играчки кадар оди беше дрво, кај нас малку скокна и Михајло виде дека ќе биде корисен кај Вардар и го зеде...
А за Раде Стојанович и јас од една страна сакам да дојди а од друга и неќам, како прво и него го стегнаја годините, повреди, операции и не е тој РАДЕ шо беше !!! ТУКА Е ЈАСНО КО ДЕН !!!! А пак од друга страна драгоцено ќе биди неговото искуство, ама како шо кажаја ако мислат да прат помлада екипа тогаш би го зел јас...
Е сега незнам шо ќе биди со Надовеза и Маркичевиќ, слушнав нешто дека Вардар ќе ги отпуштал сега колку е точно незнам, ако ги отпушта да се лапни еден од овие ќе биди супер...
А за други играчи јас тука би го остајл Ратко Џуркович на сцена да стапи, тој познава играчи од Црна Гора кај што беше тренер, па тој ги знај кој се подобри...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Не си прајте филмој за тренер- Ратко Џуркович не е официјално тренер, има и други тренери во комбинација!!!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Цела управа и тренери си заминаја почнувајќи од Ефто па се до Мише тренерот на младинците !

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Од кога ова, јас знам дека ефто останва во клубот!!!

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Тосковски се враќа на печалба во Грција

Голманот на битолски Пелистер, Игор Тосковски, од неколкуте понуди што ги доби од клубови од странство најверојатно ќе се префрли во соседна Грција каде што ќе го чува голот на ракометниот суперлигаш Диомидис од Аргос. Се очекуваат само завршните разговори меѓу управата на Аргос и Тосковски за следната сезона да го облече нивниот дрес.

Поранешниот македонски репрезентативен голман, кој и сега е на поширокиот список на селекторот Звонко Шундовски, вели дека во комбинација се повеќе клубови за продолжување на неговата кариера, а меѓу нив е и Пелистер. Тосковски покрај настапите за Пелистер досега беше на печалба во екипата Слога во БиХ и во грчкиот Дукас, со кој ја освои двојната круна и по повредата се врати во клубот.

Покрај Тосковски, постои можност за Грција да замине и Златко Везенковски, а понуда од странство очекува и репрезентативецот Михајло Петровски. Битолскиот суперлигаш досега го ангажира тренерот Ратко Ѓурковиќ и работи на засилување на тимот. Дознаваме дека за засилување на тимот е во преговори со неколку ракометари, а меѓу нив и голманот Петар Мисовски, кој најверојатно ќе се пресели во Битола каде што пред неколку сезони го чуваше голот на Пелистер. (З.М.)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Нека земат првин играчи а не веќе да се испушта и од оние малку кои ги имаме ...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Сепак како и што пиши не е официјално, ова истото е како да речам дека некој играч ке иди Пелистер се е под знак прашалник !
Ама мене не ми се верва да ги пуштат првата постава.
Мисовски и Пецакот сега за сега како најсиугурни ми гледат
Вчера беше тука Пецакот играше фудбал со нив на тренинг, нема клуб зошто да не го земиме

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.050
Поени од реакции
74.582
Сепак како и што пиши не е официјално, ова истото е како да речам дека некој играч ке иди Пелистер се е под знак прашалник !
Ама мене не ми се верва да ги пуштат првата постава.
Мисовски и Пецакот сега за сега како најсиугурни ми гледат
Вчера беше тука Пецакот играше фудбал со нив на тренинг, нема клуб зошто да не го земиме
Мислам дека пецаковски е сеуште во Вардар. Само на странците најверојатно ќе им дадат шут карта:)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.370
Поени од реакции
5.461
на другар ми, брачед му е Пецаковски и ми рече дека ќе се врател во Пелистер (најверојатно разговарал со него и тој така му кажал) Мислам дека ќе биди добро засилување...
Е сега за Тосковски и јас би го отпуштил од тимот, кажав и претходно дека треба да си замини, ако дојди Петар Мисовски (а сигурно е дека ќе дојди) е 100 пати појак од него..
Ќе се напрај голема грешка ако ги пуштиме и Везенко и Пинки, мислам дека треба да ги задржиме и за наредната сезона, се рабори за исклучиво супер играчи, Лазаров замина ете ако дојди сега Пецакот и со неколку други засилувања барем на бек позиција ќе бидиме добри...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Од првата постава несмеј никој да си оди, овие дена треба да има СОСТАНОК па ке видиме шо ке има!!!
Јас ги напишав очекуваните засилувања неколку поста поназад

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Ај една слика и од женската екипа

Kajgana Shop

На врв Bottom