Dosta dolg period sledam razni sodrzini na forumov i megu najinteresnite mi se ovie komentari na temava za magii , a osobeno na onie koi se pravat skeptici zosto togas voopsto citaat i pisuvaat na ovaa tema od forumov ?sick: a tokmu tie se onie sto najmonu gi interesira ali jebiga razni luge razni karakteri
Sepak jas ke vi raskazam za eden vistinit nastan koj se sluci ne mnogu odamna vo moeto sosedstvo i dadov vetuvanje deka ke se potrudam da najdam vreme i da spodelam na forumov pa da slusnam mozebi mislenje na nekoj sto ima nekoe poznavanje od taa oblast ( a imase dosta takvi do sega ) pa da slusnam soveti ....
Eden den kaj moite sosedi kaj pladne dosla edna zena dodeka si piele kafe so kerkata , i pocnala da im zbori razni nesta od nivniot zivot megutoa nikoj ne i rekol ni ja prasal , inace devojceto e dosta negativno nastroeno koga se vo prasanje "gataci " i pocnalo da ja ismejuva zenata i da se zafrkava ali ona svesno prodolzila da zbori i i rekla znam deka ti ne veruvas u ovie stvari ali ke vidis deka gresis , i da ne dolzam mnogu zenava im kazuvala kakvi se po karakter koj kakov problem ima i im rekla da i donesat jajce od doma i casa voda bidejki prethodno pocnala polemika za magii i sakala da pokaze dali im ima nekoj napraveno ..... Otisle devojceto i eden od domasnite so zenava pozadi kukata i im rekla ako nemaat napraveno magii od nekoj jajceto sto go donesle od doma ke bide normalno koga ke go skrsi kako sto si e ,ako pak ima nesto nekoj praveno nema da izleze taka i zenava koga go skrsila vo jaceto imalo mrtvo malo crno pilence kako sto si se malite pilenca od kvackata koga ke izlezat od jajceto i posle im pobarala od doma da i donesta 1000den. i lugevo bez da mislat vo sok od toa sto go videle i donesle i ona odma gi zapalila pred niv i im kazala deka imaat naparveno magija vo temelite na kukata da nemaat nikakva sreka doma i da ne mozat da se omazat decata , i im rekla deka ako ne napravi kao nesto za kratko vreme eden od domasnite ke padnel tesko bolen i prasanje e dali ke preziveel zatoa gi zapalila parite bez da gi zali i go zakopala jajceto vo zemja i ne znam sto uste nesto okolu toa pravela kako za6tita . Lugeto ne smeele da zborat ni doma da im kazat na drugite sto videle i sto napraila 40 dena dodeka ne pominat i posle kazale i den denes koga zborat za toa se celi voznemireni i isplaseni i ne znaat sto da praat i sto bidnalo togas ali e epten cudno kolku zlobni luge postojat na svetot i kolku treba da imas prokleta dusa da posakuvas zlo na nekoj
I kazete mi kako e vozmozno ova zatoa sto oni so svoj oci go videle ova i od doma go zemale jajcevo i od kade ke znae nekoja zenicka od nigde nikade da ide pravo kaj niv od celo maalo kuki, a i da ne zaboravam rekla deka ke se vrati povtorno za kratok period ali oni ne se mnogu doma taka da ne znaat dali doagala .... i me interesira sto ima znacenje seto ova dali ima nekoj pojma ima li nesto vistina ????????? iskreno mnogu mi e jezivo i dodeka pisuvam
pa ocekuvam komentari ...........