Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Питер несака да си замине сакал да успее ко мотиватор во краен случај ако успее да се избори за статус да седи на клупата да го замени Дудек и да стане курир.

и јас сакам да остане и да добие уште една шанса,мислам дека е подобар од каљехон,стварно не знам оти го купија него...иначе се надевам барем тој ќе успее во реал!

Higuaín (04.06.11 - FoxSport):
П: Очекувавте да бидете толку важен играч за Real Madrid иако отидовте таму многу млад?
Н: Кога Real Madrid ме купи, идејата не беше да играм веднаш. Требаше да се формирам, да се подготвувам како играч. Но стигнав во екипата и почнав да играв. И го правев тоа без притисок, знаејќи дека сум во најдобрата е
кипа во светот. Татко ми ми рече “биди смирен, не се срами, ако те купија – поради нешто е“. Татко ми беше убеден дека се ќе оди добро.
П: а конкуренцијата која ја имате? Потешко се добива шанса сега?
Н: Играш во елитна екипа и секоја година имаш по 4-5 нови играчи, особено на мојата позиција, но јас сакам да ги освојувам целите. Многу сум среќен и имам уште многу долг период во Real Madrid. Овие години бевме прваци и играв да играм со ѕвезди со кои никогаш не си замислуваш дека ќе играш. Ќе уживам додека трае.
П: И ако дојде Kun? Сакате да дојде?
Н: Ако Kun ми побара совет, ќе му кажам да дојде, затоа што Real Madrid е лудило. Треба да си слеп за да не го сакаш Kun во твојата екипа. Еден од најдобрите напаѓачи е и секој тренер го сака.
П: Би бил Kun доволно засилување за да се надмине Barça?
Н: Веќе докажавме дека Barcelona можеме да ја победиме. Штета што останавме со една титула....
П: Би го донел Messi во Real Madrid?
Н: Да бев претседател на Real Madrid и да имав многу пари би го донел. Јасно е тоа. Добро се сложувам со него, но не се обложувавме.
П: Каква е вашата релација со Mourinho? Останувате во Real Madrid сигурно?
Н: Прочитав нешто дека Mourinho кажа дека “Higuaín не е на трансфер листата“. Моја желба е да продолжам во Real Madrid со него. Сакам да освојам повеќе титули и се чувствувам сакан од луѓето, нема ништо подобро од тоа да бидеш овде. Голема група сме и среќен сум во Real Madrid.
П: Mourinho ја подобрува или влошува сликата за Real Madrid?
Н: Mourinho е еден пред медиумите и друг надвор од тоа. Јас немам зборови за да му се заблагодарам за тоа што го направи за мене. Има свој карактер, но е многу пријатна личност.
П: Како се однесува со играчите за да го сакаат сите толку многу?
Н: Ако направиш анкета, малкумина ќе ти кажат дека Mourinho е лош. Фантастичен е, ми даде голема поддршка кога бев повреден. Знае како со играчите, ги разбира и прави група и вистина е дека сите сме задоволни од него.
П: Ви беше тешко со повредата?
Н: Јас сакав на екипата да и оди добро, но човек се чувствува важен кога на некого му недостига. Не беше лесно да се гледа екипата од трибини, сакав да се вратам што е можно побрзо. И со напорна работа успеав во тоа.
П: И сега?
Н: Сега мислам на Аргентина и моја илузија е да ја освоиме Copa America. Јас сум среќен. Играм во Real Madrid и играм со Аргентина. Што повеќе? Сега сум среќен во Real Madrid и сакам титули со Аргентина, затоа што веќе долго време немаме освоено некоја.
П: Што ќе кажете за агресијата врз Messi?
Н: Тоа се луѓе кои никогаш не го гледаат и кога ќе го видат.... но не знам дали е вистина, велат дека не се случило ништо.

Искрено ме интересе колкав е трансфер буџетот на Реал за воа лето? Чисто сумјам дека не е под 250м евра. А и од друга страна и колку долгови има Реал.

Искрено ме интересе колкав е трансфер буџетот на Реал за воа лето? Чисто сумјам дека не е под 250м евра. А и од друга страна и колку долгови има Реал.

Кралот ќе фрли некој кеш и за долговите и за трансфери :D

Ако е иронично ова, не го читај понатамошниот тек на постот. Нема да биде повеке од 100м. А мислам дека нема ни да се достигне оваа бројка(једино ако не напраат 2 големи трансвера) До сеа се потрошени не повеке од 20-25 мил за 4 играчи. А за долгот... нема да пропадне Реал, не се грижи.;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom