UEFA Champions League Final : F.C.Barcelona - Manchester United F.C.

Кој ќе победи во финалето во ЛШ ?

• Барселона

Гласови: 111 49,8%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 112 50,2%

• Вкупно гласачи
    223
Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Го прегази Мурињо Манчестер, со 29 класа играчи едвај, а кога Манчестер почна да станува посилен од таа смена на генерации кога не беше ништо посебно, си фати куферите Мурињо по што нели следуваше газење на Челзи со 3:0. Кутриот Аврам Грант...

Нешто слично беше и со Интер, кога немаше ама никаква конкуренција во Италија со пердињата други таму, а кај и да е и од Реал ќе си замине, не му е баш по ќејф како шо гледам :), пошто оваа Барселона ќе продолжи да царува, а тоа му е и нему јасно. Евентуално некако ако можда го освои купот повторно да обели образ колку толку :).

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
хмм Манчестер - Интер беше 2-0 за Манчестер во 1/4 финале 2008 ако не се лажам, така да не би рекол дека Мурињо е подобар од Ферги.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.644
Поени од реакции
22.714
Муабетите за тренерите не се работи кои со 1 натпревар ќе ги докажете, како што некои правите.
И во едно ми се смешни одредени членови овде. Ако им спомнеш за Барселона, одма велат кренати се во облаци, летаат до небо, мислат дека се најдобри, само глумат, ги помага Платини, да не се УЕФА и судиите ништо нема да направат. . . . . . . а, кога ќе спомнеш за Гвардиола, велат 'Е, да бе, го има најдобриот тим на светот, со тие играчи секој би освоил. . . .' :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.816
Поени од реакции
11.440
Така е, не се до меси, гвардиола ви е човекот. Се надевам ќе си оди за некое време, па ќе има конкуренција во фудбалов, инаку пак ќе гасам телевизор на 20мин пред крај во финале на лш :D
А од друга страна пак, само него го сметам за достоен тренер кој му парира на стариот лисец, ова другово ми стана гола вода...барем јас сакам да гледам убав, офанзивен фудбал, за шах имам еден тон старци во маало.

M

mercenary

Гостин
Имаа "среќа" Манчестер што не беше многу неизвесен дуелот, otherwise...

:LOL:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.799
А со Гвардиола ги имаш и двете.....е ај сеа да те видам :)
Со Барса сакал некој или не, ќе имаш убав фудбал, со тоа што со Гвардиола Барса доби и шампионски карактер а и Меси прерасна во фантастичен фудбалер, уникат и што уште не, затоа милион прашалници ми се појавуваат во глава како Интер лани успеаа да и го нанесат најтешкиот пораз на Барса со Пеп ( и тоа '' само '' 3-1, обично кога ќе кажеш најтежок пораз се мисли од 3-0 нагоре ебаго ), да го неутрализираат Меси во меѓувреме и да го тераат Чави да шири раце од што немаше идеи каде да ја додаде топката.
Сега за сега се единствени во фудбалска Европа на кои им успеало тоа да го направат, тоа од една страна многу говори за минатогодишниот Интер но и за Барса ко тим.

Е сеа Пеп да дојде во Интер тешко дека ќе успее да ја смени драстично филозофијата на тимот, Бенитез се обиде истото да го направи видовме што се случи. И Мур ете е дефанзивен тренер и слично, ама во Реал тоа не пали, се одраа од голови сезонава, 102.

п.с. И за споредбите што ги правите, Мурињо во Интер еднаш кажа, не сум најдобар менаџер но од мене подобар нема, не мора многу да се мозга што значат тие зборови, Пеп до лани за мене сеуште беше 1 мал чекор позади ова, сега и он е дел од оние неколкумина горе, високо, и то је то.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Со Барса сакал некој или не, ќе имаш убав фудбал, со тоа што со Гвардиола Барса доби и шампионски карактер а и Меси прерасна во фантастичен фудбалер, уникат и што уште не, затоа милион прашалници ми се појавуваат во глава како Интер лани успеаа да и го нанесат најтешкиот пораз на Барса со Пеп ( и тоа '' само '' 3-1, обично кога ќе кажеш најтежок пораз се мисли од 3-0 нагоре ебаго ), да го неутрализираат Меси во меѓувреме и да го тераат Чави да шири раце од што немаше идеи каде да ја додаде топката.
Сега за сега се единствени во фудбалска Европа на кои им успеало тоа да го направат, тоа од една страна многу говори за минатогодишниот Интер но и за Барса ко тим.

Е сеа Пеп да дојде во Интер тешко дека ќе успее да ја смени драстично филозофијата на тимот, Бенитез се обиде истото да го направи видовме што се случи. И Мур ете е дефанзивен тренер и слично, ама во Реал тоа не пали, се одраа од голови сезонава, 102.

п.с. И за споредбите што ги правите, Мурињо во Интер еднаш кажа, не сум најдобар менаџер но од мене подобар нема, не мора многу да се мозга што значат тие зборови, Пеп до лани за мене сеуште беше 1 мал чекор позади ова, сега и он е дел од оние неколкумина горе, високо, и то је то.
Mourinho e najdobar trener vo fudbalot deneska no ne go postuvam posto ne saka da si gi brani trofeite. So porto osvoi 2004 i odma prv si otide so inter lani isto a sto mislis ako osvoese so REAL godinava da ne ostanese??? Odma ke si otidese i toa najverojatno vo Anglija. A na izjavata sto se vadese posle titulata vo LS 2010 deka sakal novi predizvici pa ke odel vo real pa imali li pogolem predizvik od toa da ja odbranis titulata vo LS narednata godina nesto sto ne e napraveno vo LS do sega. Zatoa Pep ostana vo Barsa da ja odbrani titulata i da stane prv na koj mu uspealo toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom