Onion Rings

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Во Соул Паб го прават со сусам и е крајно перверзно вкусен:)Има и фантастичен шмек поради сосчето,аууууу!!!
Кромид владее...
И во Сопотско не е лошо,ама некако малку ми е:)

Vkusni se ,obicno po restoranive na daska gi ima vo kombinacija so tikvici modri patligjani i takvi stvari slicni ,inace so pivo idat mnogu dobro :pipi:,a doma ne sum probala da gi prigotvam

Пиши и сос некој, не ми се убави без сос.
:smir:

епа би оделе добро со таратур или оној сосот за пилешки прсти од кисели крставички мајонез и павлака мешано екстра.

Леле колку ги сакам. Во Ајриш на секое одење со Баварец по една тура маваме, со тие сосовите што ги даваат. Ми се пријаде сега ебаго.:(

Ги обожавам и сум ги правел дома ама во фритеза искачаат совршени во тавче не е баш најзгодно многу се мрсни, а и многу време одземаат.
Иначе кога сме веке кај кромидот исто толку вкусно ми е и црвен кромид на скара наложен со зејтин лукче, оцет и многу свеж магданос...неодоливо :)

Рецептов ти е погоден до максимум ми успеаа топ.

Луѓе ми се јаде похован кромид негде низ градов... Ај пишете кој е најдарежлив од нашиве локали низ Скопје, да не бидат 5-6 кромидчиња у чинија:) Фала!!

Луѓе ми се јаде похован кромид негде низ градов... Ај пишете кој е најдарежлив од нашиве локали низ Скопје, да не бидат 5-6 кромидчиња у чинија:) Фала!!
Soul Pub, "must eat onion rings"- place:)

утре сите кај мене!
пивото од вас,кромидот и сосот ( со павлака ) од мене! :)

Со ова иде сос од 2 лажици мед 1 полна лажица сенф и бибер
Според мене боље сос
- павлака
- мајонез
- кисели краставички ептен ситно рендани
- маалце сенф

Според мене боље сос
- павлака
- мајонез
- кисели краставички ептен ситно рендани
- маалце сенф

па да добро е и тоа ама кога јадев паниран кромид во Irish pub имаше ваков сос и премногу добра комбинација е прво несакав да пробам ми беше чудно дека сосот е малку благ ама ептен е вкусно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom