Олимпија
Македонија во срцето!!!
- Член од
- 26 март 2008
- Мислења
- 5.624
- Поени од реакции
- 9.146
Не знаев дека за лоша услуга се остава бакшиш.Ама ти треба да го заборавиш тоа Плаза дел торос ако веќе не си добродојден таму..оди си во локали каде што мислиш дека ќе бидеш услужен прописно(ако веќе ти е до услугата)
Нешто друго да те прашам?си му рекол ти на келнер“кафе замене ќе те замолам“ или да кажеш фала пред да си заминеш од ресторан?си оставил ли некогаш бакшиш?..од кога ќе ги научиш овие принципи како гостин во локал,тогаш вратисе назад во Плаза дел Торос
До тебе и до сите шо глумат мајка Терези у стил:Чоек ти не знаеш колку му е тешка работата на келнерот, не знаеш на какви маки е... дај доста сте лицемерни, пошо обично тие шо делат "правда" на форумов и не учат како да се понашаме со бакшиш, љубезност...први би скокнале кога ќе отидат у кафич и ќе чекаат нарачка 5 минути. Од вакво лицемерие ни се еба државата.Секој, буквално секој не би имал никакво почитување кон некој кој не го почитува. Јас одам у кафич да се релаксирам, а не да се напнам, затоа шо на некој не му бил денот. Мене колку пати не ми бил денот, па не глеам да му го е*ам раатот на другиот.
И да се разбереме под љубезност не подразбирам некој да ми се пушта, удвара или некоја да ми ги стаа цицките на маса. Под љубезност подразбирам насмевка кога ќе дојде да ме праша шо ќе се напијам и ко ќе ми донесе пијалок. Е тогаш ќејфски ќе си испијам пијачка, ќе си остаам бакшиш и пак ќе дојдам во тој локал. А некој ако ми се испонаша као идиот, зашо би влегла па у истиот локал?
п.с Отиди некаде надвор од Македонија, да видиш шо е работа како келнер, каква е услугата и како знаат да ти ги земат парите. Овде немаат поим како да те натераат пак да влезеш у локалот, а не па како да ти ги земат парите.