Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Mногу е лесно, ама јас не се нафаќам да пробам, едноставно во ниеден дел од филмот, не се опушташ/внесуваш , него гледаш и одвреме на време си повторуваш дека е само филм, и дека све што гледаш се само специјални ефекти, на овој начим сум се воздржувал да не повратам во некои одврати сцени во други филмови, ова ми е останато уште од мал и секогаш добро работи :)

П.С. Да се разбереме, не дека кога гледам друг филм мислам дека е реалност, но знам неретко да се внесам во филмовите и да се соживеам, ситуација при која би истрчал во WC за некои 10 секунди при гледање на таков филм :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.687
И шо има толку убаво во таквите филмови?
Дупки во сценарио шо се исполнуваат со бизарни идеи на болни умови.
И шо од кога ќе го изгледаш? Ќе се фалиш на другарчињата леле колку е гаден филмот, немој да го гледаш.
нонсенс.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Jас не гледам такви филмови, не сум гледал и нема никогаш да гледам, постојат други начини да се долови суштината на гледачот... кој нема имагинација за пренесување на таква емоција (со силна порака) и сака истата да ја одслика на амтерски начин...со колење, јадење на *омна, (буквално)...мазохизам, канибализам..нека се одкаже од малиот екран и нека почне да троши повеќе време на соодветните институции т.е. на таканаречените седативи.

Ако те злоупотребувале како мал не значи дека треба тоа да го прикажеш на екран, нели? :ROFLMAO:

Мојата поента во претходниот пост беше одговорот на: Како е можно да се гледа таков филм без да бидеш згрозен/потресен.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
добро како имате стомак за вакви филмови?
само шо прочитав за шо се работи ми се лоши.
years of training on 4chan's /b/
don't ask.
И шо има толку убаво во таквите филмови?
ништо, едноставна љубопитност и да ги проверам границите на болниот ум :D
И шо од кога ќе го изгледаш? Ќе се фалиш на другарчињата леле колку е гаден филмот, немој да го гледаш.
Да.. и покрај предупредувањата, некои ќе го гледаат некои не :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Hostel 1 и 2 се единствените болни филмови кои заслужуваат внимание. Малку може да се замижи на некои сцени и да се протурка понатаму. Сепак е во границите на хорор филм.

Од Hostel наваму ми се чини како да се натпреваруваат кој ќе сними поизопачено срање...

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Дури и Пила има добра поента ако ги занемариш сите гнасотии, иако то е невозможно. А сите други се се погадни како би биле пострашни. Ќе му ги извам цревата сега на овај и ќе ги лижам и никој нека да спие вечер. Yeah right.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас одамна реков дека нема нови хорори во вистинска смисла на зборот хорор. Незнам што е толку хорор во тоа да има сцени со сцени испланирани од болни умови. Онака гадни се. Ама се гадам и од романтични филмови со сестрите Олсен. Ок, и тие до некаде се хорор за мене во таа смисла...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јас одамна реков дека нема нови хорори во вистинска смисла на зборот хорор. Незнам што е толку хорор во тоа да има сцени со сцени испланирани од болни умови. Онака гадни се. Ама се гадам и од романтични филмови со сестрите Олсен. Ок, и тие до некаде се хорор за мене во таа смисла...
Aко ти се гледаат стари филмови има многу кои би те извадиле од памет, а во нив нема насилство како во новиве, copy paste.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Aко ти се гледаат стари филмови има многу кои би те извадиле од памет, а во нив нема насилство како во новиве, copy paste.
Тоа де. На "Carrie" од 1976 треба вода да и носат овие новиве "хорори"...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.687
Тоа де. На "Carrie" од 1976 треба вода да и носат овие новиве "хорори"...
ма неможат ни да се споредат со Carrie. да има крвотници ама има приказна, вистински мотив за одмазда, не само врискотници и пискотници.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кога сме кај стари филмови го има гледано некој овај филм освен мене овде?

Не е хорор ама е изопачен:

Kajgana Shop

На врв Bottom