Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Ми го зема зборот Дејан, истото сакав да го пишам и јас. Значи невероватно е голем бројот на оние кој не се грижат за косата и сеедно им е дали ке се кељави или не. Но затоа има луге кој се ке направат за да не бидат келјави (мегу нив сум и јас). Незнам дали сте читале (го имаше во Вест пред една годин) а го има и на интернет) највероватно голем број и од глумците што се келјави си ставаат таканарелени коса имплатанти и постојано се со нив, односно на добар начин ја прекриваат келавоста. Голем дел од оние кој ги сметаат за најубави или најпривлечни глумци или имаат коса имплатанти или извршиле пресадување на косата. Значи зборот ми е ако имаш дволно кеш и желба да не се келјав ке сториш се и ке го имаш тоа да не си келјав.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Do Aleksandarreal: Tocno e deka sega za sega NEMA LEK za kjelavost. Neznam zasto mislis deka nie tuka ne go znaeme toa. Isto taka ZNAEME deka postojat preparati koi dokolku se koristat pravilno i redovno (nazalost do krajot na zivotot ili se duri sakas da ja zadrzis kosata) MOZEBI ke ti ja zadrzat pa duri i vratat kosata. Znaci ne sekoj reagira podednakvo dobro na preparatite.

Ako ti tolku ne veruvas deka e toa mozno, neznam zasto voopsto doagjas na ovie forumi.

Pet raboti ke ti kazam:
1. Ima eden kup na kjelavi lugje (90% od niv) sto nikogas nisto ne prezele vo vrska so opagjanjeto na nivnata kosa, iako kako sto vikas site sakaat da imaat kosa. Od kaj znaes deka Robben ne e eden od tie?
2. Ne site reagiraat podednakvo dobro na preparatite. Nekoi imaat predobri rezultati na primer od Finansteride, nekoi imaat seksualni problemi poradi toa, a kaj nekoi nema efekt.
3. Spored tebe, posto Robben ima eden kup pari i ima zelba da ima bujna kosata, najlogicno bi bilo da si presadi kosa. Zasto toa ne go napravil toa do sega? Ne e toa golem trosok za nego. Izgleda spagja vo tie 90% od tocka 1.
4. Nekoi postari bogati fraeri kako Berluskoni okjelavele pred 50 godini koga nemalo nitu eden od denesnite preparati. Deneska batkata si presadi kosa. :)
5. Jas sum ziv primer deka ima korist od koristenje preparati (znaci preparati, ne lek). 6 meseci koristam preparati i gustinata na kosata mi vratena kako sto mi bese pred mozda 4 godini. Toa nazalost neznaci deka isto ke funkcionira kaj sekoj, ama vredi da se proba.
Ме превари со постот хехе
потполно се согласувам
типот не се замара не дека ако тој нема коса значи нема лек пфффф каква е таа глупа изјава
абре тоа македоншчинава многу паметна излегна

п.с до каде стигнавте со келавштината момци ? има некој добри резултати?
јас скоро месец ипол сум на лекарствата али не сум правел споредба сеуште пошто знам дека е рано ама ке направам овие денови да видам дали има некој нови влакна или здебелуваше на постоечките

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Aбе пак го качиле воа ревивогенов а? 120 евра е.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Ајде да ја радвижиме малце темава.
Конкретно јас предгодина и пол забележав огормно опагање на косата. Кај не одев на третмани но ситуацијата не се подобри ама баш ич. Од месец декемви 2010 година купив миноксидил (пилфуд 5 % од босна лек) и кето шампон со кој сум редовен. Исто така пијам и доста витамини околу 2000 денари месечно само за тоа давам а и редовно пијам зелен чај. Првите два месеца од мојот третман забележав огомно опагање на влакна особено кога ја масирав косата со пилфудот, за да во последно време месец април и мај речиси и да не забележувам опагање на влакна по 2,3 додека ја масирам косата со пилфудот. Околу состојбата со мојата коса што можам да видам подобруање од кога ја почнав со мојата терапија речиси и да нема, единствено можам скромно да се изразам имам забавување на трендот на опагње на косата, и во последно време што ме тера да размислувам дека може и опагањето е запрено. Она што сакам да прашам дали во мојата терапија потребно е да земам некој природен ДХТ блокер (пропеција не сакам да слушнам), иако има таков од кој се фалат лугево кажете ми Ве молам кој е, сум читнал од форумов дека може таков да е ревивогенот. Исто така сакам да кажам дека пилфудот јас го ставам еднаш дневно и што мислите околу ова да ли ми е грешка ?
Околу наредната терапија и нашите надежи за ставање крај на маките читам по странските форуми многу внимние се посветува на хистогенот како лек кој прогнозираат дека ке дојде некаде 2013, 2014 година па ако е поупатен некој може да пише нешто околу хитогенот и таа терапија како би влијаела.
Поздрав

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
..хмм. Ако сакаш природен ДХТ блокер и ако имаш пари за трошење најдобар ти е топикалниот ревивоген. Меѓу докажаните ДХТ блокери е.
Инаку миноксидилот што го ставаш еднаш дневно .. па и не знам дали е баш најпаметно. Тоа веќе можеш да го правиш после една година користење на истиот, макар што и тоа не е баш докажано дека така треба.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Ми звучи приомамливо ревивогенот. Со оглед на тоа што заработувам една просечна плата и со оглед на тоа колку ми е битно со косава проблемите да ги решам би се решил и за тоа. Само кажи ми отприлика колку би ме чинело месечно и дали може од соседните земји или мора од нет да го нарачувам

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Па.. ја сеуште не знам дали да го нарачам, се мислам.. ако го нарачам утре арно ако не здравје :D
Иначе на некои им трае по 5 месеци... а 6000 денари е ако го нарачаш од нет со се се'.. па пресметај си,

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
izgleda na proscar ke ja udrime :D
ako za 3 meseca ne zabelezam podobruvanje

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
На мене почна да ми опаѓа пред околку 3 години. И татко ми , и дедо ми се ќелави па веројатно е наследно. Ама чудно ми е зошто толку рано почна да ми паѓа .Сега имам 19 години. Инаку многу ми се мрси косата. Ја мијам скоро секој ден оти ако не ја измијам изгледа како да не е миена 2 недели. Сега неам коса на челото од страните (веројатно сфаќате). Кажувајте совет ако има таков додека не ми паднала цела. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На мене почна да ми опаѓа пред околку 3 години. И татко ми , и дедо ми се ќелави па веројатно е наследно. Ама чудно ми е зошто толку рано почна да ми паѓа .Сега имам 19 години. Инаку многу ми се мрси косата. Ја мијам скоро секој ден оти ако не ја измијам изгледа како да не е миена 2 недели. Сега неам коса на челото од страните (веројатно сфаќате). Кажувајте совет ако има таков додека не ми паднала цела. :)
Купи фитовал или рецепт шампон. Кога користев рецепт шампон ради сестра ми што има слаба коса па ај и јас, одев на фризер секој месец, ми побудале косава, ми згусна, забрза растењето, така да, it works :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
mnogu luge ja gresat temata
znaci temata e za nasledno gubenje na kosata
barem taka e zapocnata
i na mnogu postovi e odgovoreno deka nema caare so obicni samponi
ako te interesira i sakas da zadrzis nesto od svojata kosa togas potrazi malce na internet za the BIG 3 (samo toa pomaga za nasledna kelavost)
pozdrav

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Јас си нарачав ревивоген од сајтот што го кажа Дејан па сега чекам да стаса. Ваљда ке стаса а? :)
Инаку сега сум во дилема.. не што да користам заедно со ревивогенот. Планирав со Аминексил од Vichy, ама се користи само 40ина дена или 6 недели. Не знам дали може и дали е препорачливо да се користи цело време.. затоа што на упатството пишува да се користи 2 пати годишно по 6 недели.
Инаку сега засега сум на Алпецин + тоникот + Кетоконазол ама нема фајде.. го користам по втор пат , вториот пат почнав од 1 февруари значи има поминатооо... околу 4 месеца ама фајде нема, па затоа ке замолам некој , еве Дејан или Димитар да ми препорача шампон и друг тоник да ги користам заедно со Ревивогенот. Кетоконазолот ке продолжам да го користам.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Ajde neka ti stigne Revivogenot pa ke kazuvas. U princip e mrsen, taka da jas licno sekoe sabajle ja mijam kosata. Ali ako ti e lifestyle-ot sekoe sabajle da se tusiras togas i ne e toa problem.
Problem e ako natrupas povekje proizvodi i stanuva stvarno macno da gi zadrzis site.
Momentalno tretmanot mi e: Revivogen, Rogaine, Keto sampon, i od skoro pak pocnav so Merz. Imam kupeno i spiro krem, Aminexil tonic, tonic od Eugene Perma ama veruj tesko se odrzuva takov rezim na dolg rok. Taka da dopolnitelnite tonici gi bataliv.

Vekje ne gledam podobruvanje na kosata, barem ne mozam da zabelezam, ama gi odrzuvam dobrite rezultati sto gi postugnav prvite 5 meseci. Se nadevam nema da se vlozuvaat rabotite :)

Ajde pozdrav

Член од
6 јуни 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите и голема благодарност за темава. Пред точно еден месец случајно налетав на оваа тема и после доста часови поминати читајќи ја истата се решив да пробам некој од третманите па да видам како ќе делуваат.

Никогаш во животот не сум имал густа коса, баш напротив од секогаш сум имал ретка коса ама последниве 2-3 год. забележав дека со тек на време почнува да ми се проретчува косата на задниот дел од главата, односно на темето. Имам скоро 26години и како секој млад човек нормално е да ме фати малку паника па да се обидов да најдам решение за овој проблем. Како и што напоменав, пред точно месец дена почнав да користам некои препарати и засега мора да признам дека нема никаков ефект.

Најпрво што направив е тоа што купив Пилфуд 5%, Мерц и Кето шампон а Фитовал користам веќе неколку месеци. Пилфудот го користам прописно како што и пишува во упатството, 2 пати на ден по 1мл. Кето шампонот го користам 2 пати неделно максимум а исто е и со таблетите. Косата ја мијам на секој ден-два со Фитовал шампон. Секој ден исто така консумирам 2-4 шолји зелен чај и чај од коприва.

Мора да напоменам, исто како и еден дечко кој даде сличен коментар пред овој, дека во овој месец забележав поголемо опаѓање на косата од кога почнав со овој третман. Баш исто додека ја масирам главата по нанесување на Пилфудот забележувам доста влакна на моите раце а истото се случува кога ја мијам. Пратив писмо до Босна Лек и добив одговор дека јас сум првиот што пријавил ваков проблем и беа вчудоневидени и во овој момент тоа негативно влијае на моето расположение. Би сакал да ве запрашам дали да прекинам со овој третман бидејќи не би сакал да ми опадне и таа коса што ја имам, или тоа што се случува е сосема нормално?? Ви благодарам однапред

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ajde neka ti stigne Revivogenot pa ke kazuvas. U princip e mrsen, taka da jas licno sekoe sabajle ja mijam kosata. Ali ako ti e lifestyle-ot sekoe sabajle da se tusiras togas i ne e toa problem.
Problem e ako natrupas povekje proizvodi i stanuva stvarno macno da gi zadrzis site.
Momentalno tretmanot mi e: Revivogen, Rogaine, Keto sampon, i od skoro pak pocnav so Merz. Imam kupeno i spiro krem, Aminexil tonic, tonic od Eugene Perma ama veruj tesko se odrzuva takov rezim na dolg rok. Taka da dopolnitelnite tonici gi bataliv.

Vekje ne gledam podobruvanje na kosata, barem ne mozam da zabelezam, ama gi odrzuvam dobrite rezultati sto gi postugnav prvite 5 meseci. Se nadevam nema da se vlozuvaat rabotite :)

Ajde pozdrav
Да ама ти имаш и Рогаин во третманот :) Мене ми треба стимулатор за растење, пошто само со Ревивоген не верувам дека ке имам некој вчудоневидувачки резултат.
Ако можеш некако да дознаеш или да прашаш дали може аминексилот да се користи фазла од 6 недели ке ти бидам многу благодарен ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom