Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
кога ке осетиш да ти се шири на темето ке заборавиш на залистоците :D
не би се замарал јас толку за залистоците (странично освен ако не почне да се шири и во средината во предниот дел)
Ми сметаат, широки се, и еве користам неполн месец ФИТОВАЛ Шампон, капсули пиев 2 месеца, сега веќе 2 месеца не пијам, планирам нешто слично пак да земам, и тој лосион, од ФИТОВАЛ, ама неможам да го најдам..

Член од
30 април 2010
Мислења
147
Поени од реакции
26
Ај некој нека каже реч два за ова ???

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42

нема што да се каже :toe:
колку повеке X толку повеке си нае*ал

--- надополнето ---

Ми сметаат, широки се, и еве користам неполн месец ФИТОВАЛ Шампон, капсули пиев 2 месеца, сега веќе 2 месеца не пијам, планирам нешто слично пак да земам, и тој лосион, од ФИТОВАЛ, ама неможам да го најдам..
за да спречиш опагање мораш секојдневно да нанесуваш / пиеш
јас користев Фитовал анти хаирлос (2 шишиња искористив - ништо не осетив подобрување)
лосионче некое ако можеш да најдеш и секојдевно да го користиш добро ке е (ама сепак ке експериментираш со недокажани продукти)
ако сакаш сигурен продукт со којшто многу веројатно е да го спречеш опагањето (докажан) и достапен во Македонија (не е ни скап) ти е финастеридот :)
само малце ке те направи импотентен додека го пиеш..

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85

--- надополнето ---

јас користев Фитовал анти хаирлос (2 шишиња искористив - ништо не осетив подобрување)
лосионче некое ако можеш да најдеш и секојдевно да го користиш добро ке е (ама сепак ке експериментираш со недокажани продукти)
ако сакаш сигурен продукт со којшто многу веројатно е да го спречеш опагањето (докажан) и достапен во Македонија (не е ни скап) ти е финастеридот :)
Па да кажеме дека така и ке направам, па ке видиме како ке оди, ке земам тие Фитовал капсули, или за МЕРЦ се двоумам, сега шампон, и ако најдам тој лосион..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.963

Toa поназад што го реков, рашарајте низ ''фамилијарното дрво'' ( не мислам да отидете до првоборецот у Гоцевата чета ) од страните на двајцата родители доколку ете, се интересирате за веројатноста да имате или немате проблеми со наследното паѓање на коса.

Постојат ситуации кога и двете страни се одлични но детето ете да има проблеми со паѓање на коса, али тогаш шансите за вакво нешто се убер најмали но шанси ко шанси, секогаш постојат.

А лек против ќелавост има, не се лажете дека до сега не е откриен али наследната ќелавост е многу распространета низ светот а со тоа и медицината бајаги заработува од третманите за овој проблем ( Америка е една од нациите каде овој проблем е најмногу застапен ), тргнете од Миндоксилот со кој не смее да се прекине па се до остали таблети за кои такоџе важи тоа дека третманот не треба да прекине ( таблети кои имаат доста грди странични ефекти ). Единствениот третман за перманентен прекин на овој проблем кој до сега е излезен на површина е пресадувањето на коса, третман за кој е пожелно да се најде доста добар доктор, а аналогно на истово е сумата измеѓу 3 и 5000 евра кои треба да се дадат.

Член од
30 април 2010
Мислења
147
Поени од реакции
26

--- надополнето ---

На еден мој другар, и двајцата дедовци (и од на мајката страната и од на таткото) имаат коса.И двајцата може само малце имаат залисци ,минимално може така им је Hairline-от остатокот е цел со коса. И мајка му има ептен јака и остра - густа коса како и он (другарот) а татко му има MPB.
Може да има тука генетика или како што. Коментирајте молим ве да го тешам. :toe:
Пошто ја као женско незнам што како да му кажувам. :toe:

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
На еден мој другар, и двајцата дедовци (и од на мајката страната и од на таткото) имаат коса.И двајцата може само малце имаат залисци ,минимално може така им је Hairline-от остатокот е цел со коса. И мајка му има ептен јака и остра - густа коса како и он (другарот) а татко му има MPB.
Може да има тука генетика или како што. Коментирајте молим ве да го тешам. :toe:
Пошто ја као женско незнам што како да му кажувам. :toe:
Најчесто татенце ја зезнува работата

Па да кажеме дека така и ке направам, па ке видиме како ке оди, ке земам тие Фитовал капсули, или за МЕРЦ се двоумам, сега шампон, и ако најдам тој лосион..
мерцот се добри комбинација од повеке витамини во едно - Б комплекс , Ц , Д ... така да ако можеш финансиски пиј ги секојденвно
на шампонот многу не би се надевал единствено некој лосион , серум ... и прави пред и потоа и чекај минимум 6 месеци да видеш дали ке има резултат

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Најчесто татенце ја зезнува работата

мерцот се добри комбинација од повеке витамини во едно - Б комплекс , Ц , Д ... така да ако можеш финансиски пиј ги секојденвно
на шампонот многу не би се надевал единствено некој лосион , серум ... и прави пред и потоа и чекај минимум 6 месеци да видеш дали ке има резултат
Така и ке направам, значи мерц, шампонот (Фитовал или ако имаш подобар предлог) и лосион(Фитовал) да побарам, и ке видиме што како.. Благодарам на подршката, поздрав :)

Член од
4 април 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Dali nekoj znae zosto imam kafeni damki ili brunki (ne znam sto se) po skalpot i sto moze da se tie, ednata me cesa koga ke se ispotam ili pred da si legnam da spijam, no ne postojano, ima li sansi da sum zakacil nekoja gabicka ili poradi hipertiroidizam se pojavuvaat tie i pocna da mi se retce kosata i toa na celiot skalp,kako petarda da mi puknale na glavata, odednas mi opadna celata kosa...Na doktor bev mi kazaa deka se bemki, ama bemkite ne ceskaat neli, a na test za hipertiroidizam ne sum bil. Inace imam 18 godini, ke ve molam za odgovor, ako znae nekoj nesto da kaze vo vrska so mojot problem.Fala

Член од
17 јануари 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Dimitar dali moze da se koristi Pilfud so Alpecin C1 i plus sakam da pocnam so edna doza na den bidejki od sabajle ne mozam da stavam ke koristam navecer...

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Ако беше толку лесно да се запре паѓањето на косата и релативно евтино за некој со поголеми примања, зашто еден куп познати глумци, пејачи, спортисти се ќелави? Зар тие не можат да издвојат па и 1000 долари месечно само да го спречат паѓањето, бидејќи претпоставувам немаат баш желба да оќелават.ЕВЕ ВИ РОБЕН со милијардите што ги прима

Ова ми е главен факт да мислам дека ако генетски ти е одредено да проќелавиш тогаш со сите третмани можеш само да го успориш процесот не и да го запреш.
НЕМА решение за оваа гадна работа
п.с да не знае некој што е работава кога влакната се лесно кршливи суви а иам проблем стално коа ке поминам со раката по косата глеам на дланката ситни влакненца како што обично се јавуваат после шишање дали тоа е тоа проклетата работа ??

Член од
2 август 2010
Мислења
100
Поени од реакции
38
Според една статија, косата максимум треба да се плакне 2 пати неделно. Колку и да звучи нехигиенски, секојдневното туширање го нарушува балансот на маснотијата на косата па така скалпот останува премногу сув каде што доаѓа до полесно опаѓање на косата. (сетете се на оние реклами од хед ен шоулдерс кај што ни викаат да ја плакнеме косата секој ден па дури и по два пати да нанесуваме од шампонот за побрзо да си купиме нов :pos2: )
Според мое искуство, знам дека има и шампон и ампули токму за оваа намена. Можеш секојдневно да се тушираш бидејќи составот на шампонот не знам на кој начин ја заменува функцијата на маснотијата на скалпот па влакното останува во балансирана состојба. Повеќе луѓе го имаат испробано против опаѓање и се задоволни. Јас го дознав од на мајка ми фризерката :pipi:

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Do Aleksandarreal: Tocno e deka sega za sega NEMA LEK za kjelavost. Neznam zasto mislis deka nie tuka ne go znaeme toa. Isto taka ZNAEME deka postojat preparati koi dokolku se koristat pravilno i redovno (nazalost do krajot na zivotot ili se duri sakas da ja zadrzis kosata) MOZEBI ke ti ja zadrzat pa duri i vratat kosata. Znaci ne sekoj reagira podednakvo dobro na preparatite.

Ako ti tolku ne veruvas deka e toa mozno, neznam zasto voopsto doagjas na ovie forumi.

Pet raboti ke ti kazam:
1. Ima eden kup na kjelavi lugje (90% od niv) sto nikogas nisto ne prezele vo vrska so opagjanjeto na nivnata kosa, iako kako sto vikas site sakaat da imaat kosa. Od kaj znaes deka Robben ne e eden od tie?
2. Ne site reagiraat podednakvo dobro na preparatite. Nekoi imaat predobri rezultati na primer od Finansteride, nekoi imaat seksualni problemi poradi toa, a kaj nekoi nema efekt.
3. Spored tebe, posto Robben ima eden kup pari i ima zelba da ima bujna kosata, najlogicno bi bilo da si presadi kosa. Zasto toa ne go napravil toa do sega? Ne e toa golem trosok za nego. Izgleda spagja vo tie 90% od tocka 1.
4. Nekoi postari bogati fraeri kako Berluskoni okjelavele pred 50 godini koga nemalo nitu eden od denesnite preparati. Deneska batkata si presadi kosa. :)
5. Jas sum ziv primer deka ima korist od koristenje preparati (znaci preparati, ne lek). 6 meseci koristam preparati i gustinata na kosata mi vratena kako sto mi bese pred mozda 4 godini. Toa nazalost neznaci deka isto ke funkcionira kaj sekoj, ama vredi da se proba.

Kajgana Shop

На врв Bottom