Fly Niki Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.116
Поени од реакции
1.401
Локација
Скопје
a380380cb6b5955f8693827eb72828fb.jpeg

Оваа вест не е баш најнова ама сепак да споменам.Fly Niki претставува австриска low budget авиокомпанија која исто така нуди релативно ефтини авиобилети низ Европа.Првата линија која ја воведоа беше од Скопје до Виена со цена од 50 до 100 евра зависи кога резервирате а дури сега приметив дека може да се резервира од Скопје кон Цирих,Дизелдорф,Берлин,Хановер,Хамбург.Искрено се надевам дека ќе се појават повеќе комании како Виз Ер и Ники во Македонија.Време е да се стави крај на ненормално високи авио билети во Македонија.Наместо картите да поефтинуваат македонските граѓани мораа да резервираат авио билети од околните аеродроми во Белград,Софија,Приштина.

Информации и резервации
http://www.flyniki.com/start.php?LANG=eng

Ги охрабрувам сите да патуваат со ваквите компании остајте ги скапотиите :vozbud:

Кој знајт што авион е тој, што е толку ефтино.

Кој знајт што авион е тој, што е толку ефтино.

Што му фали?

Па Ryanair имаа и по 1 евро летови
Хах, типично наше размислување. Ако е ефтино не чини, а важно цела Европа лета со нив ;)

Што му фали?

Па Ryanair имаа и по 1 евро летови
Хах, типично наше размислување. Ако е ефтино не чини, а важно цела Европа лета со нив ;)

Што не му фали. :ROFLMAO: Оди влези внатре ќе видиш, ко во ракета да се наоѓаш ќе се почуствуваш, ќе се стопиш од страв.
Па нормално поскапото е повредно. И тоа не е само наше размислување, туку секој знае дека поефтиното е помалку од поскапото. ;)
Бижутерија и злато не е исто. :D

Што не му фали. :ROFLMAO: Оди влези внатре ќе видиш, ко во ракета да се наоѓаш ќе се почуствуваш, ќе се стопиш од страв.
Па нормално поскапото е повредно. И тоа не е само наше размислување, туку секој знае дека поефтиното е помалку од поскапото. ;)
Добро ,ти летај си со Air France и Lufthansa а ние останатите-неконформистите ако даде господ ќе летаме со ракетите.

FlyNiki лета со авиони со просечна старост од 2,2 години. Има 14 Airbus A320 и А321, како и 6 Embraer 190. Додека цела флота на RyanAir се состои од Боинг 737, со просечна старост од 3 години.

За FlyNiki незнам, али јас пред 1 недела летав со Air Berlin (кои се во групација со FlyNiki) и во понов авион се немам возено. А се имам возено со доста. Така да не зборете напамет.

За FlyNiki незнам, али јас пред 1 недела летав со Air Berlin (кои се во групација со FlyNiki) и во понов авион се немам возено. А се имам возено со доста. Така да не зборете напамет.
Па дел од летовите ги изведува Air Berlin дел Fly Niki.Отвори ја страната на двете компании и ќе видиш истите летови се

Па дел од летовите ги изведува Air Berlin дел Fly Niki.Отвори ја страната на двете компании и ќе видиш истите летови се

Јас летав со Air Berlin, и картата ми беше од нив земена.

Ахаха, сигурно не е полошо од старите автобуси на ЈСП;)

Ако имаш ти пари за расфрлање, не значи дека сите имаат. А за истите пари со твоите високобуџетни компании ќе поминам 3 места, за разлика со нискобуџетниве, 10тина градови. Крај краева пак за исто време ќе стигнам само што помалку ќе платам(y)

Ахаха, сигурно не е полошо од старите автобуси на ЈСП;)

Ако имаш ти пари за расфрлање, не значи дека сите имаат. А за истите пари со твоите високобуџетни компании ќе поминам 3 места, за разлика со нискобуџетниве, 10тина градови. Крај краева пак за исто време ќе стигнам само што помалку ќе платам(y)
Од кај си сигурна дека ќе стигнеш ? :ROFLMAO:

Од кај си сигурна дека ќе стигнеш ? :ROFLMAO:
Ахаха, затоа што колку што памтам повеќе авиони паднаа од високобуџетните компании, отколку од овие ефтините;)

Ахаха, затоа што колку што памтам повеќе авиони паднаа од високобуџетните компании, отколку од овие ефтините;)
Кај знаеш можи баш ти ќе бидеш малерот :ROFLMAO:

Само да ве потсетам дека и скапите и ефтините елити во Европа подложат на строги европски регулативи и редовни прегледи на авионите за сигурност.Што значи дека во поглед на исправност тука се некаде.Е сеа мене лично не ми е важно дали на Бритиш ервејс ќе ми даде шампањ и пилешко или на другиве само грицки.Веќе ако паѓа авионот барем нема да ми биде криво ако сум дал огромна сума пари за некој високобуџетен:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom