- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.517
- Поени од реакции
- 8.606
Како прво, атеист сум и не верувам во ниту една религија.Ne znam dali da ti se zablagodaram sto si mislela deka ne sum plitok um, ili da se razocaram sto sega go promeni mislenjeto. Vidov deka si voodusevena kako e zenata tretirana vo islamot, sto e vo najdobar slucaj KOMPLETNO sprotivno od se za sto do sega pisuvase, pa ti ja spomenav nivata...
Sega smiri se, koncentriraj se i kazi: Treba li zenata da zivee po pravilata na islamot, ili onaka kako sto ti zamisluvas, pa potoa ke imame zdrava i plodotvorna diskusija, ako se smiluvas da diskutiras so eden plito um kako mojot, se razbira...
Eve, za da ne se macis da mislis, ke ti napisam edna dijagnoza pred spienje. Vo tvojot um, koj e napolnet so feministicki i aktivisticki gluposti postoi edna sika za toa kako treba brakot da izgleda, a na tvoeto telo mu se dopaga idejata za nivata. Pomisli malku okolu ova, i se citame utre vo novata epizoda Kako moderna zena zamislja brak...
Како второ, не сум воодушевена од исламот, мислам дека ти е јасно зошто според првата реченица.
Како трето, ако веќе споредуваме, исламот и дава повеќе права на жената, од христијанството.
Како четврто, моите ,,глупости,, се сон за повеќето луѓе. Ама луѓето не се сите искрени како мене, па очигледно добро те прелажале дека природно на жената и се раѓа потребата да направи мусака.....дооообро те прелажале.
--- надополнето: May 31, 2011 12:58 AM ---
Јас лично како индивидуа, не би останала дома да бидам домаќинка, но многу многу жени би останале. Познавам такви, верувај многу.Се согласувам со ова што го напиша ама што ако мажот заработува доволно за двајцата па уште и им останува? Значи жената апсолутно да нема потреба да оди на работа.
Што ти би направила во таква ситуација ако се погоре што си спомнала е исполнето?