- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.532
- Поени од реакции
- 8.619
Е не сакав да одговорам, зошто е оф топик ама морам. Зошто се самохрани мајки? Како ти звучи најчестава варијанта, дечкото ја напумпал, ама после уплав го фатило и му ја дувнал?? Ако е она некоја од пролајферкиве, па не сакала да абортира, еве ти дете тука. Најчеста причина е ова, или има и една друга, што не е ретка, таа поима немала дека е трудна до 3 месец, е тогаш веќе е касно за абортус, арно ама јунакот што го склепал детето кога дознава фаќа магла со брзина на светлината. Е ај сега?малце се испомешаја постовите.за самохраните мајки прашање е оти се самохрани.со чесни исклучоци за оправдани причини или смрт на брачниот другар е едно, ама овие другите баш ке го прават она за кое и најверојатно и се развеле.
а ако јадењето е лошо , сега има две опции.ако можи и е доволно добро да го јаде таа тогаш ке јадам и јас.нејзе ако и се јади секој ден јајца и шпагети и не и се гади тогаш и јас ке преживеам.ама порано или покасно кога ке свати дека нема да дојде мама да и зготви ке се потруди и ке научи.тоа не е вродена особина туку се учи.а втората варијанта е да земеш и да си зготвиш утре сам па јади подобро, што мислам дека само ке ја влоши ситуацијата.
Инаку се согласувам, дека еден ќе мора да научи да готви, не заради нив двајца, туку заради децата. Поентата е, мажите се удираат во гради каква ќе им била жена им, што ќе готвела курци палци. Како што кажав, дома мајка ми и нема потреба да готви, зошто татко ми сака да готви. Никој не го тера ниту присилува. А кога тој не е тука, ние готвиме нешто обично, тестенини итн, а јас пошто сум вегетеријанец секако јадам само салати, али мајка ми и сестра ми купуваат нешто готово, или просто и едноставно јадат јајца или туна од конзерва. Е сега, татко ми пак, никогаш не избришал прашина, и јас бришам. Како помала,имавме чистачка, а не се моите билионери, туку едноставно, полесно им беше да се откажат од едно излегување и да платат чистачка, отколку цел ден да чисти мајка ми. Сега бидејќи и јас сум возрасна можам да помагам околу домот, и затоа немаме потреба од неа. Моите не се скарале во животов околу одржување на домаќинства, ама и добро се знае кој што прави, а ако некој не може да си ја изврши обврската со причина, другиот го менува тогаш. Али никогаш немало ,,мажу, каде е ручекот?????!!!!,, или ,,жено, види прашинава!!!!!!,, итн. СЕ Е КОМПРОМИС, ЗА КОЈ НЕ ТИ ТРЕБААТ ПАРИ, ТУКУ ЗДРАВ МОЗОК И ФЛЕКСИБИЛЕН КАРАКТЕР!
--- надополнето: May 30, 2011 10:36 PM ---
Има, како пример е сето тоа кажано. Па ако имаш куче мора некој да го прошета, избања, однесе на вакцина, итн. Тоа е обврска која минимум ти одзема 1 саат во денот, еднаш сабајле, и еднаш навечер МИНИМУМ!. Менување на сијалица? Јас не знам да сменам, затоа дечко ми знае. Има врска ептен со бракот. Наоѓаш некој што те надополнува, затоа е заедница на двајца луѓе. Ако сте исти, кој ќар од тој другиот? Само нервози, оти не го прави тоа што го очекуваш од него. Затоа убаво реков, си наоѓаш некој спроти себе, и со интелигенција, и со способности, и со амбиции, итн итн итн....Ама ја поделиии што има сеа шетањето на кучето веза со бракот дај објасними и мењавање на сијалица ?