Што читате во моментов? (со краток коментар)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Ништо не читам али ја позајмив Мистеријата на синиот воз-Агата Кристи,многу иам слушано за неа....од вечерва почнувам да ја читам :)

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Во моментов бидејќи имам повеќе време, малку се посветив повеќе на читањево, па така сега дома, ми се собраа едно 5-6 книги, па планирам да ги прочитам, меѓу кои се Матарешки сплетки и Тревејн од Роберт Ладлам, Последниот поротник и Комора од Џон Гришам и една од стар, ама за мене нов автор, кој ми го препорачаа во библиотека, се надевам дека ќе биде добар, Дејвид Морел, не знам точно како се вика книгата.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
The Catcher in the rye - J.D. Salinger.
Книга слична на Странецот од Ками или повеќе на Дипломец (после и филмот со Хофман) од Чарлс Веб. За тип кој не знае што сака со себе но сепак има изградено некои норми во животот. Исто така за тоа колку парите некогаш не` оттргнуваат од вистинските вредности во животот, за извештаченоста во високите редови. Според мене, една од подобрите книги досега прочитани иако има некој лесен стил збогатен со троа мрсен речник.
По препорака од @Natural-girl и брат ми. Таман за овој временски период од животот.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Во моментот сосема случајно почнав да ја читам, книгата на Игор Џамбазов, прирачник против антиалхохоличари, баш како и претходнодната, се уште не знам дали да му завидувам за бурниот живот или да го жалам за тоа што го има поминато, навистина чудно кога читаш и кога се ставаш во негова ситуација..... имам уште доста за читање денес почнав, до вчера читав едно доста интересно литературно дело, напишано од еден наш член на форумот :)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Во моментот сосема случајно почнав да ја читам, книгата на Игор Џамбазов, прирачник против антиалхохоличари, баш како и претходнодната, се уште не знам дали да му завидувам за бурниот живот или да го жалам за тоа што го има поминато, навистина чудно кога читаш и кога се ставаш во негова ситуација..... имам уште доста за читање денес почнав, до вчера читав едно доста интересно литературно дело, напишано од еден наш член на форумот :)
па може да ни го препорачаш, ако не е тајна :)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Тоа тогаш од бардот на македонската поезија, Петре М. Андреевски.
Збирка во која се поместени негови антологиски и најпрепознатливи песни.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
„Полиња од диви нарциси“.. случајно ја најдов и доста се занесов. Природна приказна за тоа како може за еден миг, животот да стане горка авантура. Вчера ја поминав скоро цела, сега ќе продолжам.. вреди да се прочита :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
При крај сум со книгата “Сталин: Дворот на црвениот крал - втор дел“ од Сајмон Сибаг Монтефјоре. Вториот дел излезе можеби година дена по издавањето на првиот дел и се изначекав искрено, ама вредеше. Одлична книга, детално напишана, морници ме ежат додека ја читам, едноставно не ми се верува на какви злосторства е способен човековиот ум. Првиот дел се занимава со приватниот живот на Сталин, неговото пробивање до врвот на политиката и општо целиот период на Сталин до 1941 година, а вториот дел од 1941 до неговата смрт. Едноставно прекрасни две книги кои би ги препорачала на секој кој се интересира за оваа тематика.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
па може да ни го препорачаш, ако не е тајна :)
Книгата не е официјално издадена, така да кога ќе се издаде се надевам дека сите ќе ја прочитаат, а името на членот не го споменувам поради нејзина безбедност од напад на фанови.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
9.737
При крај сум со книгата “Сталин: Дворот на црвениот крал - втор дел“ од Сајмон Сибаг Монтефјоре. Вториот дел излезе можеби година дена по издавањето на првиот дел и се изначекав искрено, ама вредеше. Одлична книга, детално напишана, морници ме ежат додека ја читам, едноставно не ми се верува на какви злосторства е способен човековиот ум. Првиот дел се занимава со приватниот живот на Сталин, неговото пробивање до врвот на политиката и општо целиот период на Сталин до 1941 година, а вториот дел од 1941 до неговата смрт. Едноставно прекрасни две книги кои би ги препорачала на секој кој се интересира за оваа тематика.
jas gi zemav i dvata dela,i zdravje letoto planiram da gi procitam.samo mi izgleda mnogu tesko ostvarlivo posto zaedno ispagaat okolu 1000 stranici :(((

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
jas gi zemav i dvata dela,i zdravje letoto planiram da gi procitam.samo mi izgleda mnogu tesko ostvarlivo posto zaedno ispagaat okolu 1000 stranici :(((
Брзо се чита книгата, нека не те плаши бројот на страници. Само треба сконцентрирано да ја читаш, затоа што има доста информации и многу имиња се споменуваат и постојано се менуваат. :)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Youngblood Hawke од Herman Wouk.

Занимљив старт. Книгата е во два дела од по 600 и кусур страни ... ќе потрај некое време читањето.

А, пред недела дена ја прочитав , Четири договори од Дон Мигуел Руиз

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Youngblood Hawke од Herman Wouk.

Занимљив старт. Книгата е во два дела од по 600 и кусур страни ... ќе потрај некое време читањето.

А, пред недела дена ја прочитав , Четири договори од Дон Мигуел Руиз
Јас ја барав ов библиотека ама не ја најдов. Мислам, втората, таа од Руиз. Шо мислиш за книгата?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Јас ја барав ов библиотека ама не ја најдов. Мислам, втората, таа од Руиз. Шо мислиш за книгата?
Добра е. За тие шо се во „не знам“ ситуација, не знат шо сакат од себе си и како да продолжат со живото, би требало да му се најди.
Инаку има и продолжение, петти договор, али та книга е само за в библиотека и не мом да ја земам дома да ја прочитам.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Почнав со две напоредно.

Едната е Колекционерот од Џон Фаулс. Прича за еден тип со Lack of social skills се заљубуе у една цура што живее у комшии. Не знаејќи како да постапи, тој купува некое имање надвор од Лондон и кова план да ја зарови - ваш како што постапува со своите миленици - пеперутките. Даље не кажувам, да не тепам филм. Само ќе кажам - вреди!Мене ми праи мерак трилерчево.

Втората е Љубов со мали букви од Франческ (не ми текнува презимето)
Приказна за еден самец и тоа како животот како таков е ништожен, цело време под некој страв дека утредента нема да се разбуди. Но тогаш доаѓа Мишика - еден мачор. Кој е љубител на романите на Јустејн (Светот на софија) ќе му се допадне и ова. Мене секако да.

Kajgana Shop

На врв Bottom